Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:845, Did:0, useCase: 3

Cimermanis par HK "Rīga": "Saliedētākā komanda, kādā jebkad esmu spēlējis"

Rolands Eliņš

Cimermanis par HK "Rīga":  "Saliedētākā komanda, kādā jebkad esmu spēlējis"
Rihards Cimermanis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar noslēdzās HK "Rīga" sezona Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), jo otrās kārtas izšķirošajā spēlē tika piedzīvots zaudējums Maskavas CSKA fārmklubam "Krasnaya Armiya" (2:3 gan spēlē, gan sērijā). Pēc spēles "Rīgas" vārtsargs Rihards Cimermanis izteica pateicību komandas treneriem un atzinīgi vērtēja komandas saliedētību.

„Pie šķietami bezcerīgā 0:2 sērijā mēs nepadevāmies, bet ticējām sev un cīnījāmies līdz galam. Mēs arī šajā spēlē spēlējām līdz galam un nevienā brīdī nepadevāmies, bet, diemžēl tāds ir hokejs, kāds uzvar, kāds zaudē,” sacīja Rihards Cimermanis, kurš vakar atvairīja 42 no 45 pretinieku metieniem.

„Jā, Jeļisejevs ir viens no komandas līderiem," par pirmajā periodā savainojumu guvušo uzbrucēju izteicās Cimermanis. "Bija grūtāk, bet arī sezonas laikā nācās spēlēt bez Jeļisejeva, Begova, Siksnas, kurš izlaida izslēgšanas spēļu sākumu. Mums ir spēlētāji, kuri var aizvietot kādu, kurš ticis savainots vai citu iemeslu dēļ nevar palīdzēt.”

Jāatgādina, ka "Rīgas" un "Krasnaya Armiya" ceturtā sērijas mača beigās bija izcēlušies pamatīgi asumi, kuros iesaistījās arī trnereri un viesu komandas ārsts, kurš agresīvu draudēja skatītājiem. Cimermanis apgalvo, ka vakardienas mačā šajā ziņā viss bija kārtībā: "Domāju, viņi paši nomierinājās un bija sapratuši, ka paši bija pieļāvuši kļūdas tajā spēlē, darīja kaut kādas muļķības, provocēja. Šajā spēlē viss bija kārtībā.”

„Gribu pateikt paldies gan "Dinamo", gan "Rīgas" komandai un treneriem, īpaši Jurim Klodānam. Pirmo sezonas pusi es biju ar "Dinamo". Jā, es nespēlēju, bet treniņos smagi strādāju. Vienmēr paliku pēdējais un strādāju ar Ģirtu Ankipānu un Klodānu. Sezonas otrajā pusē prieks, ka "Rīgas" treneri man deva iespēju, un beidzot tiku pie spēlēšanas. Katrā ziņā, man šī sezona bija visgrūtākā un tajā pašā laikā – vislabākā. Ar pārdzīvojumiem un priekiem bagātākā sezona. Par komandu varu teikt, ka šogad bija vissaliedētākā un draudzīgākā komanda, kādā es jebkad esmu spēlējis.”

Cimermanis "play-off" aizvadīja 10 spēles, vidēji mačā ielaižot 2,61 vārtus un atvairot 91% pretinieku metienu. Viņa sniegums palīdzēja komandai iekļūt otrajā MHL kārtā un aizvadīt ilgāku sezonu nekā izdevās "Dinamo" komandai, kura izstājās KHL pirmajā kārtā.

„Liels prieks par Rīgas fanu pulku. Liekas, pirmo reizi šajā sezonā mums ir fani. Diemžēl mēs viņus pievīlām, bet mēs cīnījāmies līdz gala,” nosaka Cimermanis.

Izmantotie resursi:
Cimermanis: šogad bija vissaliedētākā komanda -...

  +1 [+] [-]

, 2014-03-22 15:39, pirms 10 gadiem
Interesanti, ko Cimermanis darīs tālāk, izslēgšanas spēlēs bija patiešām labs, bet šaubos, ka dabus darbu kaut kur ārpus LAČ... Jacer, ka Sējējs kaut kur spēs iekārtot, kaut vai Jokerit.

  -2 [+] [-]

, 2014-03-22 15:43, pirms 10 gadiem
rais55 rakstīja: Interesanti, ko Cimermanis darīs tālāk, izslēgšanas spēlēs bija patiešām labs, bet šaubos, ka dabus darbu kaut kur ārpus LAČ... Jacer, ka Sējējs kaut kur spēs iekārtot, kaut vai Jokerit.
Somijas 2. līga, ECHL, Dānija, utt. Varianti gan jau būs.

     [+] [-]

, 2014-03-23 13:47, pirms 10 gadiem
Nu būšu reāls NHL viņam nespīd bet Somija,Zviedrija,Šveice ganjau tur uzspēlēs.