Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Zavorotnijs: "Tā ir tikai pirmā spēle, kas neko nenozīmē"

Jānis Celmiņš

Zavorotnijs: "Tā ir tikai pirmā spēle, kas neko nenozīmē"
Andrejs Zavorotnijs
Foto: Renārs Buivids

Vakar Jelgavā pirmo "Schenker" volejbola līgas 1/4 fināla spēli aizvadīja "Lāse-R/Rīga" un "Biolars/Jelgava" komandas. Četru setu cīņā uzvaru svinēja viesi, taču abu komanda pārstāvji Andrejs Zavorotnijs un Andrejs Jamrovskis pēc spēles atzina, ka visa cīņa vēl priekšā.

Jau vēstījām, ka soli no "Schenker" volejbola līgas "Final 4" turnīra vakar nokļuva "Lāse-R/Rīga" komanda, kas līgas ceturtdaļfinālā viesos ar 3:1 pieveica citu Latvijas komandu "Biolars/Jelgava". Jau sestdien Rīgā abas komandas tiksies atkārtoti, un uz Pērnavu, kur marta sākumā risināsies "Schenker" līgas "Final 4" sacensības brauks tā komanda, kura spēs uzvarēt divu spēļu summā.

Pēc spēles abu komandu pārstāvji bija vienisprātis, ka nekas vēl šeit nav beidzies. "Tā ir tikai pirmā spēle, kas neko nenozīmē. Obligāti jāvinnē otrais mačs - tagad ir padarīts puse darbiņa. Šodien bija laba serves uzņemšana, tāpēc bija vieglāk spēlēt. Parasti viņiem bija tikai viens bloks, domāju, ka tas izšķīra. Viņiem tieši pretēji - servju uzņemšana bija mazliet sliktāka. "Play-off" tā ir pavisam cita pasaule. Visu gadu tu spēlē, bet šie ir svarīgākie mači," tā pēc spēles pretinieku pirmā tempa spēlētājs Andrejs Zavorotnijs.

"Biolars/Jelgava" viens no pieredzējušākajiem vīriem Andrejs Jamrovskis savukārt pēc mača sacīja, ka jāuzvar Rīgā trīs setos. "Jā, protams, ir grūti spēlēt bez 1. tempa uzbrucējiem. Otrajā setā kaut kur pazuda emocijas. Pamanāmies seta izskaņā zaudēt ar 1:8. Jā, arī servju uzņemšana pievīla. Mums vajadzēja agresīvi servēt, lai nevar uzbrukt viņu pirmie tempi. Nebija viņu serve tik spēcīga, ka nevarētu uzņemt, bet nevarējām, tāpēc tās kļūdas uzbrukumā. Volejbols iet līdz pēdējam punktam - respektīvi, jāuzvar Rīgā ar 3:0 vai 3:1. Ja 3:1, tad jāspēlē zelta sets, bet jāuzvar trīs setos. Par Edgaru Baiku grūti teikt. Jāskatās, ko varēs izdarīt ārsts. Ja Edgars varēs un gribēs, viņš spēlēs, ja nesanāks, spēlēsim bez viņa," pauda Jamrovskis.

Atbildes mačs risināsies Rīgas 49. vidusskolas sporta zālē jau rīt, tā sākums pulksten 18.00.

Izmantotie resursi:
jelgavasvestnesis.lv