Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Gobzems: "Lauvas kompānija jau cietusi sakāvi 470 tūkstošu prasījumu daļā"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Gobzems: "Lauvas kompānija jau cietusi sakāvi 470 tūkstošu prasījumu daļā"
Dāvis Bertāns. Foto: AP/Scanpix

Dāvja Bertāna bijušais advokāts Aldis Gobzems šodien sociālajos tīklos informē, ka viņa kādreizējais pārstāvamais jau tagad ir uzvarējis vairāk nekā 470 tūkstošu prasījumu daļā, bet Mārtiņa Lauvas kompānija ir būtiski cietusi sakāvi.

Kā jau ziņots, atsaucoties uz žurnālā "Kas Jauns" publicēto, tika vēstīts, ka SIA "BAA Rīga", kur valdes priekšsēdētājs ir Mārtiņš Lauva, pagājušajā nedēļā izcīnīja tiesas procesa turpināšanas iespēju - Augstākā tiesa nolēma, ka prasība par 500 000 eiro piedziņu no NBA basketbolista Davja Bertāna un viņa vecākiem nododama jaunai izskatīšanai apelācijas instancē.

Bertāna bijušais advokāts un tagadējais Saeimas deputāts Aldis Gobzems šodien precizē vakar publiskoto informāciju.

"Šāda ziņa, visticamāk, tika pausta sakarā ar Latvijas Basketbola savienības vadības vēlēšanām, kur Dāvis iestājās pret Jaunupa/Lauvas pārstāvjiem. Ziņa bija vienpusēja un ar apzināti sagrozītu saturu", norāda Gobzems.

"Patiesībā Dāvis Bertāns šo lietu ir būtiski uzvarējis jau tagad. Augstākā tiesa ir noraidījusi prasījumu par 500 tūkstošu eiro piedziņu Mārtiņa Lauvas kompānijas labā. Strīds palicis par 19 tūkstošiem eiro un līgumsodu 12 tūkstoši eiro, turklāt situācijā, kad Mārtiņa Lauvas kompānija savam advokātam jau ir samaksājusi desmitiem tūkstošu vairāk. Tātad Dāvis Bertāns jau tagad ir uzvarējis vairāk nekā 470 tūkstošu prasījumu daļā, bet Mārtiņa Lauvas kompānija ir būtiski cietusi sakāvi".

Augstākās tiesas spriedumā teikts, ka lieta tiek nodota apelācijas instances tiesai jaunai izskatīšanai tikai daļā par 32 269 tūkstošu prasījumu. "Līgumsods nevar kalpot kā līdzeklis, ar kuru pakalpojumu sniedzējs ir tiesīgs iedzīvoties uz patērētāja rēķina," norāda tiesa.

Jau iepriekš publiskots, ka Bertāna sakarā vienīgais minētās kompānijas ieguldījums bija treniņi pie speciālistiem. "Lietā nav neviena finansu dokumenta, kas apliecinātu, ka Mārtiņš Lauva vai viņa kompānija jebkad Dāvim Bertānam kā nepilngadīgajam būtu pat basketbola apavus nopirkuši," informē basketbolista bijušais advokāts.

"Dāvis Bertāns šīs uz negodprātīgiem noteikumiem noslēgtās attiecības izbeidza savas pilngadības pirmajā dienā, un Mārtiņa Lauvas kompānijas nopelni Dāvja Bertāna NBA karjerā nav nekādi."

Gobzems: "Kāpēc to rakstu? Tāpēc, ka biju Dāvja Bertāna advokāts un uzvarēju šo lietu apgabaltiesā Dāvja labā."

Izmantotie resursi:
twitter.com/AldisGobzems

  +5 [+] [-]

, 2020-01-22 20:45, pirms 4 gadiem
Varbūt kāds zina, kāds ir šī tiesas sprieduma lietas numurs? Interesē palasīt :-)

 +18 [+] [-]

, 2020-01-22 20:46, pirms 4 gadiem
Lauvas kompānija vakar zaudēja LBS prezidenta vēlēšanās. Viņam neiet, un labi, ka neiet.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-22 21:03, pirms 4 gadiem
Viņš var iet skuju taku, oportunists bez morāles normām
Slēpts komentārs: Real Rebel
Slēpts komentārs: Real Rebel

  +9 [+] [-]

, 2020-01-22 21:29, pirms 4 gadiem
Protams, ka biznesa ir morale. Tikai Latvija te tadi lauvas uzskata, ka var kuret savu piznezu bez jebkadama etiskuma iezimem. Pasaule strauji mainas, mana paaudze un jaunaki grib ilgtspejigu biznesu.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-22 21:32, pirms 4 gadiem
otins rakstīja: Lauvas kompānija vakar zaudēja LBS prezidenta vēlēšanās. Viņam neiet, un labi, ka neiet.
Iet viņam labi. Šinī strīdā domāju, ka jau ir emocijas, jo principā ne no viena nekad nav iekasēta kompensācija, bet acīmredzot šajā gadījumā nav.

  -3 [+] [-]

, 2020-01-22 21:33, pirms 4 gadiem
Un nevajag uzreiz pavilkties uz Gobzema runām. Tas, ka nav finanšu dokumentu, nenozīmē, ka nekas nav darīts.. nu tā starp citu runājot

  +7 [+] [-]

, 2020-01-22 21:34, pirms 4 gadiem
SKC-224/2019 - Senāta lietas numurs

  +4 [+] [-]

, 2020-01-22 22:03, pirms 4 gadiem
Nez, vai Gobzems pats sev tic... Sajāta tā pasaule ar visām naudām un alkatību.Gribiet redzēt īstu sportu? Aizejiet uz pirmās klases fizkultūras stundu. Tas būs pa īstam.

  +4 [+] [-]

, 2020-01-22 22:34, pirms 4 gadiem
Tad sanāk, ka prasība tiek nodota apelācijas instances tiesai jaunai izkatīšanai tikai daļā par 19 un 12 tūkstošiem, bet 470 tūkstošus Lauvas kompānija vairs nevar dabūt.

  +2 [+] [-]

, 2020-01-22 22:35, pirms 4 gadiem
Jurchiks#2 rakstīja: Un nevajag uzreiz pavilkties uz Gobzema runām. Tas, ka nav finanšu dokumentu, nenozīmē, ka nekas nav darīts.. nu tā starp citu runājot
Tu tāds zinošs izklausies, nu pastāsti, padalies. Ko tad aģentūra Dāvim finansēja.

  +6 [+] [-]

, 2020-01-22 22:47, pirms 4 gadiem
Spriežot pēc tā ka plikpaurainais tusnis ir ne pa jokam sacepies savā profilā tad lieta patiešām velk uz Gobzema puses informāciju...

  +4 [+] [-]

, 2020-01-22 22:50, pirms 4 gadiem
Kāpēc Lauvam tā jāšauj sev kājās? Vai bija vērts savu reputāciju tā bojāt? Tagad reti kurš gribēs ar viņu strādāt.

     [+] [-]

, 2020-01-23 05:15, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nezinu kā tur viss ir, tikai zinu to, ka Gobzems ur lielākais muldētājs kāds tur bijis. Jau noraka maximas upuru kompensācijas lietas.
Viens no lielākajiem mūldoņiem pēdējā desmitgadē bija Kaimiņš, kam tekstu visās runās un visos murgos rakstīja Aldis Gobzems.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 05:27, pirms 4 gadiem
Džonnijs rakstīja: Viens no lielākajiem mūldoņiem pēdējā desmitgadē bija Kaimiņš, kam tekstu visās runās un visos murgos rakstīja Aldis Gobzems.
Tad jau Gobzems sanāk dubultmuldoņa, i par sevi muld, i vēl Kaimiņam tekstus rakstījis.

     [+] [-]

, 2020-01-23 05:29, pirms 4 gadiem
Tikai jocīgi tad sanāk, Kaimiņš pirms vēlēšanām teica, ka ar Saskaņu un ZZS nekādā gadījumā un viņš to arī pilda, bet Glumeklim draugi abi.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 07:46, pirms 4 gadiem
Kādi draugi? Ko tad viņam vajadzēja opozīcijā darīt?

  +3 [+] [-]

, 2020-01-23 08:12, pirms 4 gadiem
Real Rebel vai tiešām Gobzems noraka maksimas kompensāciju lietu? Es gan esmu lasījis, ka Maxima 52 no 54 ģimenēm katrai ir izmaksājusi 100 000 kompensācijās. Bet to jau lielie ziņu kanāli kā TVNET un Delfi nerakstīs zināmu iemeslu dēļ.

  -1 [+] [-]

, 2020-01-23 08:23, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Kādi draugi? Ko tad viņam vajadzēja opozīcijā darīt?
a ko, Tu vispār neseko līdzi, kas notiek?

pirmais punkts jau pirms vēlēšanām, Dienas Bizness uztaisa NELIKUMĪGU(!) megakampaņu (kas piķi deva?), katrā Latvijas pastkastē 2 biezas avīzes par to, cik Gobzems un Saskaņa forši. Un vairāku mēnešu garumā pirms tam tajā pašā DB vairāki Saskaņai pietuvinātie frukti intervijās tā starp citu arī ar labu vārdu Gobzemu piemin (pirmsvēlēšanu laikā!).

otrais punkts - kad izvirzīja par premjeru, vispirms nāca klajā ar ideju par bezpartejisku "profesionāļu valdību" (kas realitātē nozīmē, ka saskaņa arī piedalās tikpat, cik citi), pēc tam ne par ko negribēja atkāpties no tā, ka ZZS jāņem valdībā. Par visu vari ZZS vilka līdzi, kaut bez viņiem varēja iztikt, acīmredzot tikai Kaimiņš pirms vēlēšanām teica, ka ar ZZS ne, bet Gobzems tā nedomāja. Tur tak katrā darbībā redzams, kas ir viņa draugi.

     [+] [-]

, 2020-01-23 08:28, pirms 4 gadiem
karpins rakstīja: Real Rebel vai tiešām Gobzems noraka maksimas kompensāciju lietu? Es gan esmu lasījis, ka Maxima 52 no 54 ģimenēm katrai ir izmaksājusi 100 000 kompensācijās. Bet to jau lielie ziņu kanāli kā TVNET un Delfi nerakstīs zināmu iemeslu dēļ.
a tā ir taisnība, ka Gobzems aktīvi piedalījās tajās sēdēs, kur ņēma priekšā maximu un apsargu rīcību, jo maximai ir nauda un tur reāls piķis spīd (attiecīgi arī % advokātelim), bet tur, kur jāmeklē primārie vainīgie (ķipa, skrūves, arhitekti, būvinženieri utt), tur viņam reāli poxuj? Vairs neatceros, kur to lasīju, bet citēts bija kāds cits no advokātiem.

     [+] [-]

, 2020-01-23 08:57, pirms 4 gadiem
Swordsman Tev iespējams tūlīt nepatiks tas ko teikšu, bet tas ir normāli, jo esi liels propagandas auglis jau, kurš tic, ka pie visām nelaimēm vainīgs ir Lembergs un krievi, bet tā ir, ja lasa un tic visām ko saka TVNET, Delfi, TV3, TV6 un LTV. Kas attiecās uz Maximu un Gobzemu tad viņš jau STARTĀ teica, ka būs cietušo ģimeņu advokāts. Un cietušajām ģimenēm viņš sakārtoja kompensācijas. Kas attiecās uz vainīgo saukšanu pie atbildības, tad to dara Policija, KNAB, prokuratūra utt. Tie ir tie kas ceļ apsūdzības nevis advokāti. Jo tā nebija vienkārša divu pušu ne saskaņa, tur bija cilvēki gājuši bojā, kas uzreiz ir krimināllieta būvniekiem un uzraudzītājiem, kas jādara ir prokuratūrai. Bet kas tajā laikā bija ielicis ģenerālprokuroru? Pareizi - Vienotība, jo vienotība bija pie teikšanas. Un ko domāji, ka Maizītis kodīs rokā savam barotājam? Maizītis nekad nav kodīs rokā savam barotājam un tāpēc tur viss arī tā no klusa, bet tagad to ir vadošajai kliķei izdevīgi celt "pareizajā" gaismā. Jo redz Gobzems uzmetis cietušo ģimenes. Gobzems ne uzmeta, jo izdarīja savu darbu, bet prokuratūra un tā laika valdība gan. Bet to jau ikdienas cilvēku nesaprot, kuriem pie visa vainīgs ir Lembergs un krievi. Pie di*sas ka jau cik gadus Lemberga un krievu opozicionāri ir pie teikšanas. Tad jau sanāk ka Lembergs un krievi ietekmē pilnīgi visas partijas. A visas tās sankcijas utt ir miglas pūšana un uzmanības novēršana no reālām problēmām. Piemēram degvielas cenu kāpums kā rezultātā mēs jau lejam degvielu par tādu pašu cenu kā Vācijā un neviens īpaši par to nerunā, vai ka atkritumu izvedējiem piepilda makus šī valdība, bet to biznesu kontrolē Šķēles kungs. Par to jau nerunā, bet ir pilns ar rakstiem par to kā Lembergam Amerikā uzliktas sankcijas. Pie di*sas ka viņam tur nekā nav, bet pie drukāts pilns ar to.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 09:11, pirms 4 gadiem
Un vēl viena lieta. Lembergam ir bijušas 10 tiesas kurās viņš visās ir bijis attaisnots un piedzinis no Latvijas lielas kompensācijas, bet par to visur klusē. A no kuru makiem viņam ir maksātas tās kompensācijas? Ne jau no to makiem kas ir cēluši apsūdzības, bet gan no mūsu makiem diemžēl...

     [+] [-]

, 2020-01-23 09:52, pirms 4 gadiem
karpins rakstīja: Pie di*sas ka jau cik gadus Lemberga un krievu opozicionāri ir pie teikšanas.
Un cik tad ir? Es teiktu - tieši vienu! Jo pirms tam visu laiku ZZS bija koalīcijā un bez viņiem nekur. Ik pa laikam dzirdēts, ka kritiskos brīžos viņiem nav nekādu problēmu vnk uzmest koalīciju un nobalsot kopā ar Saskaņu.
Guglējot konkrētāk, izleca no 2011. gada raksta konkrēts cipars:

10.Saeimas laikā ZZS, būdama valdības koalīcijā, bija 51 reizi balsojusi kopā ar opozīcijas SC un PLL tiesiskumam un demokrātijai svarīgos jautājumos, arī pret atļauju KNAB un prokuratūrai veikt kratīšanu PLL deputāta Aināra Šlesera īpašumos, kas kļuva par iemeslu prezidentam Valdim Zatleram ierosināt Saeimas atlaišanu.

Un tas pats ik pa laikam ir dzirdēts arī vēlāk.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 09:55, pirms 4 gadiem
Par "tici visam, ko tic" un "pie visa vainīgi" runājot, ļoti vispārīgs un miglains izteikums. Redz, ar krievu tv un medijiem, piemēram, ir ļoti viegli, tur meklējot varēs n-tos melīgus un pašizdomātus KONKRĒTOS faktus atrast ar visiem pamatojumiem, pat vietējā presē, pats gadus divus atpakaļ vienu reizi paņēmu rokā vienu vietējo ru avīzi un randomā pirmais raksts - jau pilnīgi safabricēti murgi par to, kā NATO mūs pamet (klāt bildes ar tanku kolonām, kas pa ceļu brauc) un slēpta kūdīšana (nevis atklāti, bet ķipa varbūtības formā, kkāds krievu "pētījums", ar domu, ja mūsu krievi sāktu kārtīgi protestēt un taisīt apvērsumu un Krievija to atbalstītu, Nato nevarētu palīdzēt). vnk random avīze, random raksts un uzreiz šitā!
Lūk, to es saucu konkrēti par "tici visam, ko tev raksta", tās ir konkrētas lietas, kur redzu krievu tikumus, tāpat konkrētas lietas par milzu naudas izsaimniekošanām un "konsultācijām" Rīgā.
Konkrētas lietas, konkrēti tikumi, kuri tikai apstiprinās atkal un atkal.
Jau teicu par Dienas Biznesa avīzēm, nelikumīgi izplatīts, sapiķots pastniekiem, milzu nauda izgrūsta, ķipa 3.persona, tipisks Šlesera rokraksts. Tā ir konkrēta lieta, katrs pats redzēja to avīzi un zina, ka tas ir nelikumīgi, diez kāpēc tādi atbalsta tieši Gobzemu un SC? Tāpat konkrēta lieta, kā Gobzems muhļījās ar to māju un zemi, citējot:

Jāuzsver, ka Saeimas deputāts Gobzems izvēlējies celt troksni par to, kādā tieši veidā īpašumam bija jāparādās viņa valsts amatpersonas deklarācijā, bet nav vēlējies raidījumam skaidrot darījumus ar šo īpašumu, kam ir būtiska nozīme godīgas un caurspīdīgas valsts pārvaldes prakses veidošanā: kādēļ īpašums Bieriņos viņam uzdāvināts, kādēļ tas pārdots, kāpēc darījums vēlāk atcelts un kur palikusi nauda

Par Lembi runājot, tu laikam domā, ka ļaunie amerikāņi viņam liek sankcijas tikai tāpēc, ka viņš tik ļoti traucē Sorosam, ja? un īstenībā tur nekādi netīri darījumi šamam nav, ne.

  +1 [+] [-]

, 2020-01-23 10:48, pirms 4 gadiem
Real Rebel rakstīja: Nezinu kā tur viss ir, tikai zinu to, ka Gobzems ur lielākais muldētājs kāds tur bijis. Jau noraka maximas upuru kompensācijas lietas.
Atkal appirdies, Vafelniek, ne? https://sports.tvnet.lv/6879541/tie...

     [+] [-]

, 2020-01-23 15:08, pirms 4 gadiem
Labdien!Šeit raksta treneris,kas 2gadus trenēja šos zēnus un vadīja spēles, komanda saucās BA Rīga un spēlēja LBL 2.Personīgi nepazīstu Lauvas kungu,jo pa šiem 2 gadiem netiku viņu saticis/nerunājot nemaz par kaut kādām maksām/.Ar raksta autoru arī neesmu ticies,droši vien viņam ir drošāki avoti.Secinājumus izdariet paši.Visiem jauku dienu! Arnis

     [+] [-]

, 2020-01-23 20:17, pirms 4 gadiem
no vēstures:

Jaunais basketbolists. Nodots verdzībā

     [+] [-]

, 2020-01-24 11:05, pirms 4 gadiem
Swordsman runājot par Krieviju, saki ka runāju ļoti miglaini. OK paskaidrošu sīkāk. TVNET un Delfi katru gadu raksta cik reizes krievu karatehnika ir pietuvojusies LV robežai. Bet kad pēdējo reizi pārbaudīju mums ar viņiem ir kopēja robeža un viņi jja grib var braukāt gar robežu 24/7 kamēr vemt jau sāk. Bet mums to pasniedz itkā Krievi nāk jau kuro gadu, bet mērķis ir kāds? Lai mēs bruņotos, bet kas pārdod mums ieročus pie tam novecojušus pa jaunu cenām? ASV vecīt un kaut vai tas viss labi savelkās ar to ka Tramps uzstāj ka visiem jātērē 2% no IKP tad parēķini pats kas tie ir par cipariem. Kas attiecās uz Gobzemu tad tā lieta ar to viņa deklarāciju bija sviests, jo bija izdarīts tur viss pareizi, tikai sataisīt ažiotāžu nav problēma cilvēkiem, kas par zemes lietām neko nerubī, bet tādu ir daudz. Kas attiecās uz Lembergu, tad man ir vienalga ko viņš ir darījis un nesaku ka ir nevainīgs, bet tad lūdzu arī iemetat viņu būrī nevis visu laiku attaisno un maksā kompensācijas no mūsu makiem. Bet ja nevaarat iemest tad liekat mieru. Kas attiecās uz tām sankcijām tad tur pat muļķim skaidrs ka tas bija LV valdības lūgums un ir vairāki fakti, kas par to liecina. 1 tika iekļauta Ventspils brīvosta kā viens no Lemberga īpašumiem, kaut patiesībā ir valstij piederošs uzņēmums, bet tika darīts, lai varētu privatizēt, kas bija jāizdara līdz 31.12.2019. kas starp citu ir ierakstīts Valdības deklarācijā. 2 Magņitka sarakstā lai tiktu pēc ASV prezidenta izdota likuma ir jābūt korupcijai starptautiskā līmenī, Lembergs vēl ir pa mazu tādām sarakstam. 3 Ventspils brīvosta tika pusmēnneša laikā izņemta no saraksta, kaut gan juridiski ātrākais veids kā to izdarīt bija vajadzīgs prasīt 90 dienas.

Vnk pārāk daudz jautājumu un pārāk maz atbilžu mans draugs. Un neesmu ne Krievijas ne ASV fans, jo ticēt nevar ne vienam ne otram. Reāls piemērs Irākā, kur Irākā teica izvākt ies ASV, bet ASV pateica ka nē. Kur garantija ka mums nebūtu tas pats?