Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Tarasenko turpina izcili - trīs punkti Nešvilā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Tarasenko turpina izcili - trīs punkti Nešvilā
Sentluisas "Blues" hokejisti atzīmē trešos vārtus
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas debitants Vladimirs Tarasenko ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm palīdzējis Sentluisas "Blues" izcīnīt otro uzvaru divās spēlēs – ar 4:3 viesos pēcspēles metienos pārspēta Nešvilas "Predators". Pirmajos divos mačos "Blues" rindās 21 gadu vecais Tarasenko atzīmējies ar pieciem punktiem.

Vladimirs Tarasenko trešos vārtus divos mačos guva 11. minūtē – saņēmis ripu pirms sāncenšu zilās līnijas, uzbrucējs pietuvojās Nešvilas "Predators" vārtiem un izdarīja asu plaukstas metienu aizsarga aizsegā. Pēc nepilnām piecām minūtēm 21 gadu vecais hokejists vairākumā piespēlēja Endijam Makdonaldam, palīdzot "Blues" pirmoreiz izvirzīties vadībā.

Noslēdzošajā trešdaļā viesiem bija jāatspēlējas, un atkal uzmanības centrā nokļuva Tarasenko – tieši pēc viņa piespēles Peku Rinni no šaura leņķa pārspēja Alekss Pitrandželo. Pēc 60 minūtēm rezultāts bija neizšķirts 3:3, bet pagarinājumā valdīja "Blues" – metienu attiecība bija 6:0. "Predators" pat izmisīgās situācijās glāba Rinne.

Somu vārtsargs, jau gulēdams uz ledus, apturēja Timotiju Ošī. Taču pēdējais vārds piederēja 26 gadus vecajam amerikāņu uzbrucējam – Ošī realizēja pirmo pēcspēles metienu, palīdzot "Blues" izcīnīt uzvaru ar 4:3.

"Šobrīd Vladimirs spēlē ļoti, ļoti labi," pirmajās divās spēlēs piecus punktus sakrājušajam Tarasenko atzinīgus vārdus veltīja "Blues" galvenais treneris Kens Hičkoks. Tarasenko noteikti palīdzējusi lokauta laikā gūtā spēļu prakse Sanktpēterburgas SKA, kur viņš, spēlējot vienā maiņā ar Iļju Kovaļčuku, 31 spēlē sakrāja 31 punktu.

Uzvaru pēcspēles metienos guva arī Detroitas "Red Wings", kas sezonas atklāšanas mačā pret "Blues" cieta sagrāvi ar 0:6. "Sarkanie spārni" viesos ar 3:2 pieveica Kolumbusas "Blue Jackets". Par to parūpējās divi citi debitanti – šveiciešu uzbrucējs Damjens Bruners izcili realizēja pēcspēles metienu, bet mača rezultātu savā pirmajā spēlē atklāja aizsargs Braiens Lašofs.

Raienam Milleram apturot 34 metienus, otro uzvaru sezonā svinēja Bufalo "Sabres", kas viesos ar 2:1 pārspēja Toronto "Maple Leafs". Vienīgos vārtus viņš ielaida minūti un 42 sekundes pirms mača beigām, otro vairākumu sezonā realizējot Nazemam Kadri. Pēc dažām sekundēm rezultātu izlīdzināja Džofrijs Lupuls, taču vārtu guvumu neieskaitīja.

Anaheimas "Ducks" pamanījās izsēt pirmo 11 minūšu laikā iegūto trīs vārtu pārsvaru, taču labāk aizvadītā trešā trešdaļa palīdzēja viesos ar 5:4 pārspēt Kalgari "Flames". Pirmos divus vārtus sezonā guva Raiens Getzlafs, un arī Daniels Viniks divreiz pārspēja Miku Kiprusofu, dubultojot sezonā gūto vārtu skaitu. Mājinieku rindās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli izcēlās Kērtiss Glenkross. "Ducks" uzbrukums sezonas ievadā ir pārliecinošs – divās spēlēs gūti 12 vārti.

Atkal rezervē paliekot Kasparam Daugaviņam, pie otrās uzvaras tikusi Otavas "Senators", kas arī savā laukumā guva četrus vārtus un ar 4:0 pārspēja Floridas "Panthers". Kails Turiss guva divus vārtus un tika atzīts par mača pirmo zvaigzni, bet 31 metienu "Senators" vārtos atvairīja un 20. sauso spēli karjerā aizvadīja Kreigs Andersons. Divos aizvadītajos mačos atzīmējušās visas otaviešu maiņas.

Par Bostonas "Bruins" (2:1 pēcspēles metienos savā laukumā pret Vinipegas "Jets") un Ņujorkas "Islanders" (4:3 mājās pret Tampabejas "Lightning") uzvarām jau ziņojām vakar.

Vladimirs Tarasenko gūst trešos vārtus sezonā

Peka Rinne liedz "Blues" izcīnīt uzvaru papildlaikā

Damjens Bruners izcilā stilā realizē pēcspēles metienu

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

1 2 54 komentāri

     [+] [-]

, 2013-01-22 06:53, pirms 11 gadiem
nu ja Sens šitā turpinās Daugaviņu uz PČ neredzēt
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +19 [+] [-]

, 2013-01-22 07:08, pirms 11 gadiem
Leons_Dravnieks rakstīja: nu ja Sens šitā turpinās Daugaviņu uz PČ neredzēt
uz laukuma arī

  +3 [+] [-]

, 2013-01-22 07:17, pirms 11 gadiem
Kalgarī atkal samērā neveiksmīgs mačs. Ja vakar spēli sāka aktīvi un pat vairākas reizes trāpīja pa stabu, tad šoreiz nekas negāja no rokas, tomēr turpinājumā spēle pārsteidzoši izlīdzinājās. + "Flames" aizmainījusi vātsargu, Karlsonu, uz Čikāgu.

Detroitas un Kolumbusas spēle bija ļoti laba. Spārnotajiem šonakt vairākas reizes vārtus liedza gūt vārtu stabi, plus vēl "bullīšos" Dacjuks trāpīja pa pārlikni. Brunera uzvarošais meistarstiķis, noteikti, būs viens no sezonas labākajiem. Kolumbusa šosezon tā spēlējot ir reāla izslēgšanas spēļu pretendente, BOBS ir zvērīgi iesācis.

Otava arī izskatās labā formā. Andersons fantastiski glāba komandu neskaitāmas reizes. Sastāvs pagaidām ir ļoti rezultatīvs un mobili spēlē katrā spēles epizodē. Florida pat negūstot vārtus bija samērā laba.
+"Senators" ir, iespējams, vienigā komanda līgā, kurai ir trīs NHLam gatavi vārtsargi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2013-01-22 07:31, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Tarasenko 2 spēlēs (3+2)5 pts. Zvērīga statistika.
Ja nenotiks brīnumi, tad Tarasenko būs šī gada labākais līgas jaunpienācējs, viņš ir visnobriedušākais.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-22 07:47, pirms 11 gadiem
Millers atkal aizvēra durvis pret Leafs, metienu attiecība 35 - 20, bet rezultāts 1:2. Nez vai kaut kur ir pieejama šāda statistika, bet es esmu pārliecināts, ka pret Millers savas karjeras laikā visveiksmīgāk ir stāvējis tieši pret Leafs. Vispār interesanta spēle bijusi, kopā 68 soda minūtes un divi kautiņi.

     [+] [-]

, 2013-01-22 07:47, pirms 11 gadiem
NHL-ā rakstīja: Kalgarī atkal samērā neveiksmīgs mačs. Ja vakar spēli sāka aktīvi un pat vairākas reizes trāpīja pa stabu, tad šoreiz nekas negāja no rokas, tomēr turpinājumā spēle pārsteidzoši izlīdzinājās. + "Flames" aizmainījusi vātsargu, Karlsonu, uz Čikāgu.
+"Senators" ir, iespējams, vienigā komanda līgā, kurai ir trīs NHLam gatavi vārtsargi.
Kalgarī neaizmainīja Karlsonu uz Čikāgu, bet diezgan stulbi to pazaudēja caur weiveriem. Gribēja nosūtīt lejā, bet nekā.
Senators, tiešām? Blues tandēmu Eliots un Halāks tiem nepārspēt, kuri pagājušonakt abi paspēja uzspēlēt, kad Halāks tika nomainīts. Eliotam varu teikt tāda kā sausā pusspēle, jo atvairīja visus 13 metienus + abus bullīšus.

  +8 [+] [-]

, 2013-01-22 07:54, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Tas ko es teicu,nav jāsteidzas jaunajiem Rus prospektiem uz NHL.Labāk tur doties jau gatavam spēlētājam. Grigorenko,Jakupovam noteikti par skādi nenāktu gads,divi KHL paspēlēt.
Būs zviedzīgi,ja beigās Kuzņicovs un Tarasenko būs krietni labāki,par to pašu Taveresu,tā drafta No - 1
Nekā smieklīga es tur neredzu, jo Tavaress jau nu gan nebija tas, kuru draftēja augstāk tikai tāpēc, ka viņš ir "drošāks", jo nav krievs.

Pie kam, pat tad, ja tā būtu, Tavaress palīdz NYI jau 4. gadu, kamēr STL uz Tarasenko bija jāgaida līdz šim gadam.

Tie, kuri NHL ir spējīgi spēlēt visaugstākajā līmenī, to var darīt arī 18-19 gadu vecumā, kamēr tie kuriem tas nav lemts, to nevarēs izdarīt arī vēlāk. Kā Filatovs.

Arī ar treneri Tarasanko nav nekādu problēmu, kaut gan tas ir tas pats Hičkoks, kurš lika Filatovam piestrādāt pie savas spēles pie bortiem.

     [+] [-]

, 2013-01-22 07:55, pirms 11 gadiem
quarterr rakstīja: Kalgarī neaizmainīja Karlsonu uz Čikāgu, bet diezgan stulbi to pazaudēja caur weiveriem. Gribēja nosūtīt lejā, bet nekā.
Senators, tiešām? Blues tandēmu Eliots un Halāks tiem nepārspēt, kuri pagājušonakt abi paspēja uzspēlēt, kad Halāks tika nomainīts. Eliotam varu teikt tāda kā sausā pusspēle, jo atvairīja visus 13 metienus + abus bullīšus.
Kalgari un Anaheimas spēles laikā teica, ka Čikāga pret viņu ir iedevusi 7. raunda drafta tiesibas, šeit tami ir apliecinājums-> Trade tracker - Deals completed since June 15 -...

Un es nerunāju par tandēmu, bet gan vairāk par trio - Andersons, Lēners un Bišops. Abiem pēdējiem AHL lokauta laikā bija lieliska statistika. Lēners pat esot iebalsots AHL zvaigžņu spēlē. Un šie nav tikai mani novērojumi, balstos uz ZA sporta mediju domām, kuri šim hokejam ir tuvāk un pārzin situāciju labāk.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 07:58, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Interesanti,kur tad Červenka,skatos šajā spēlē nepiedalījās. Nav ticis pamatsastāvā ? Komorovs pagaidām arī bez punktiem.
Červenkam vēl pēc savainojuma KHL esot sekas. Kaut kāds asins receklis pēc novembrī bloķēta metiena esot bijis, tagad gan tas esot pazudis ar asins šķīdinātāju vai kaut kādu citu medikamentu palīdzību. Bet kamēr nebūšot 100% ārstu atļauja, būs jāiztiek bez spēlēšanas un treniņiem.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2013-01-22 09:01, pirms 11 gadiem
Atceros, ka Kopitaram bija līdzīga debija. Laikam2+3 pirmajās divās spēlēs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-01-22 09:54, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jopcik popcik
kā raksts par NHL, tā izcelti krievi...
Kur mēs esam???
Hokejā pilnīgi droši - Krievijā. Tās jau ir sekas nevis nejaušība

  -3 [+] [-]

, 2013-01-22 09:55, pirms 11 gadiem
Cereal Guy rakstīja: Man liekas, ka Tarasenko tas NHL līmenis ar veco Jāgru ir par zemu! Čalim jānāk atpakaļ uz KHL, kur ir lielāki meistari !!!!!!
Gan jau sita harka doma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2013-01-22 10:02, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jopcik popcik
kā raksts par NHL, tā izcelti krievi...
Kur mēs esam???
Paka#ā jeb Eiropā ...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-01-22 10:14, pirms 11 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Hokejā pilnīgi droši - Krievijā. Tās jau ir sekas nevis nejaušība
Tiek izcelti tie kas labi spēlē......nav jau krievu vaina, ka kanādieši negūst punktus.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 10:22, pirms 11 gadiem
kharlamovs 333 rakstīja: Nu nav visi spējīgi 18 gados spēlēt NHL. Un arī Tarasenko,Kuzņicovs noteikti nebija. Tolaik tas pats Filatovs,Kabanovs bija krietni labāki.
Kabanovam vispār paredzēja cīņu par No - 1 draftā. Čalis vienīgais,kas būdams 16 gadīgs spēlēja KHL PO izspēle.Kad Kuzja un Tarasenko varēja par to tik sapņot.
Kur viņš ir tagad ? Un kur viņš būtu ? NHL viņš vēl šo balt dien nav izpelnījies pat iespēju.
Ar ko Jakupovs ir izpelnījies 2 maiņu ? Drafta No - 1,tas arī viss.
Avansā. Kamēr virkne + - tāda paša līmeņa spēlētāju vēl ilgi gaidīs savu iespēju.
Ne jau ar pirmo numuru draftē par skaistām acīm. Vietu sastāvā ir izpelnījies ar augsto draftu, bet augsto draftu ar izcilu juniora karjeru. Ko tad vēl viņš varēja nopelnīt līdz šim? Pārējie gaidīs, jo nav izmantojuši savu iespēju parādīt sevi CHL tā kā to ir izdarījis Jakupovs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2013-01-22 10:53, pirms 11 gadiem
mister_negative_3 rakstīja: mes??
tu gribeji teikt daugavinjs - asina slidas!
Domāju, ka tas bija jāsaprot, kurā valstī mēs esam, Latvijā vai Krievijā.
Un Daugaviņš nekādas slidas neasina.

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 10:58, pirms 11 gadiem
Kādas krieviem nāk zvaigznes ārā... diez ko viņi tādi ir izveidojuši vai radījuši. Nevar būt, ka talantu paņem "ar masu"

  +3 [+] [-]

, 2013-01-22 11:09, pirms 11 gadiem
sasperjods rakstīja: Jopcik popcik
kā raksts par NHL, tā izcelti krievi...
Kur mēs esam???
loģiski jo tarasenko šobrīd ir labākais debitants. pagajušo sezonu kad katrā rakstā izcēla hopkinsu visi kepkas no ekstāzes dročija. tagad rusafobiem skaudība parāva

     [+] [-]

, 2013-01-22 11:16, pirms 11 gadiem
.............. rakstīja: Kādas krieviem nāk zvaigznes ārā... diez ko viņi tādi ir izveidojuši vai radījuši. Nevar būt, ka talantu paņem "ar masu"
manuprāt, tas ir padomju laiku treneru nopelns.

  +8 [+] [-]

, 2013-01-22 11:16, pirms 11 gadiem
Ankipāna bullītis pret Atlant bija labāks. Tādu kustību negaidīja neviens!

  +1 [+] [-]

, 2013-01-22 11:23, pirms 11 gadiem
Pavisam labs sākums Tarasenko,redzēsim kā būs tālāk,ja tā turpinās,tad balva viņam rokās
1 2 54 komentāri