Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Abramovičs atkal atlaiž "Chelsea" treneri - Di Mateo brīvs

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Abramovičs atkal atlaiž "Chelsea" treneri - Di Mateo brīvs
Andrē Vilašs-Boašs un Roberto Di Mateo - Romāna Abramoviča 2012. gadā atlaistie "Chelsea" treneri
Foto: Reuters/Scanpix

Sekojot neveiksmēm pēdējās spēlēs, bez darba palicis maijā līdz triumfam UEFA Čempionu līgā Londonas "Chelsea" aizvedušais Itālijas futbola speciālists Roberto Di Mateo. Šobrīd kā reālākais kandidāts uz vakanci tiek minēts Rafaels Benitess.

42 gadus vecais Di Mateo, kurš savulaik spēlētāja karjeru pabeidza tieši "Chelsea" sastāvā, martā pēc Andrē Vilaša-Boaša atlaišanas kļuva par Londonas komandas pagaidu galveno treneri. Maijā uzvarot Čempionu līgā un Anglijas kausa izcīņā, Di Mateo nopelnīja kļūt par pilna laika treneri. Vasarā ar itālieti tika noslēgts līgums uz divām sezonām.

Premjerlīgas sezonu "Chelsea" sāka cerīgi, taču pēc lieliska sākuma komandu piemeklējusi iespaidīga neuzvarēto maču sērija – pēdējo uzvaru Anglijas līgā "Chelsea" guva 20. oktobrī, kad ar 2:1 uzvarēja "Tottenham". Kopš tā laika divi neizšķirti un divi zaudējumi. Pēdējā mačā nedēļas nogalē ar 1:2 izbraukumā zaudēts "West Brom". Atstatums no līderes "Manchester City" gan ir tikai četri punkti. Zīmīgi, ka tieši ar "City" londonieši svētdien aizvadīs nākamo maču.

Komandai slikti spēlē arī Čempionu līgā, kur kā titula pašreizējai īpašniecei tai draud netikšana ārā no grupas. Vakar "Chelsea" ar 0:3 izbraukumā kapitulēja Turīnas "Juventus". Lai iekļūtu astotdaļfinālā, "Chelsea" pēdējā kārtā mājās jāuzvar dāņu "Nordsjaelland" un jācer, ka "Shakthar" nedos punktus "Juventus". Ja par pirmo punktu šaubu nav, tad par otro ir gan.

Di Mateo pie "Chelsea" stūres izturēja 262 dienas, kas ir par piecām dienām labāks rādītājs nekā viņa priekštecim Vilašam-Boašam. Piemēram, Luiss Felipe Skolari tika patriekts pēc 244 darba dienām. Kopš "Chelsea" klubu vada Romāns Abramovičs, komandai 10 sezonās bijuši jau astoņi treneri – bez pieminētajiem arī Klaudio Ranjēri, Žuzē Mourinju, Avrams Grants, Gūss Hidinks un Karlo Ančeloti.

Britu prese ziņo, ka par galveno kandidātu uz Di Mateo atstātu vietu tiek minēts bijušais "Liverpool" treneris Rafaels Benitess. Tiesa, "Chelsea" ar viņu vēl nav kontaktējies. Abramovičs savā klubā vēlas Pepu Gvardiolu, taču ar "Barcelona" lieliskus rezultātus sasniegušais spānis negrasās pārtraukt jau iepriekš uz gadu izsludināto atvaļinājumu. Nav izslēgts, ka līdz jauna pilna laika trenera nozīmēšanai Abramovičam talkā atkal varētu nākt draugs Grants. Presē figurē arī Harija Rednapa vārds.

Izmantotie resursi:
Home | Official Site | Chelsea Football Club

1 2 55 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2012-11-21 11:41, pirms 12 gadiem
Tas tiešām nav nekāds pārsteigums, ņemot vērā "Chelsea" pēdējā laika formu un personu, kurai pieder klubs. Tomēr Di Mateo aizstāvībai teikšu, ka šis cilvēks var lepoties ar to, ar ko neviens cits "Chelsea" treneris nevarēja lepoties - ar UEFA ČL trofeju. Pat Žoze Morinju ar "Chelsea" tas nebija pa spēkam, bet Roberto bija. Manuprāt diezgan labs mierinājums, zinot, ka treneriem pie "Chelsea" stūres mūžs nav garš.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 11:47, pirms 12 gadiem
Abramovičs nav īsti prātīgs, kurš tagad gribēs trenēt Chelsea, ja viņi pēc pirmajām neveiksmēm maina trenerus? Šis treneris pagājušā gadā izcīnīja ČL un FA kausu un neskaitot pēdējās 3 spēles Chelsea vislabāk sāka EPL sezonu....
Bet forši, mums nākamā spēle tieši ar Chelsea brīvdienās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-11-21 11:47, pirms 12 gadiem
v2_karstgalvis rakstīja: Mourinjo piekāst Real! atpakaļ uz Londonu!
Pēc šāda Abramoviča gājiena reti kurš no vadošajiem treneriem vēlēsies pirkt biļetes uz Londonu, ja nu vienīgi kāds no ilgstošajiem bezdarbniekiem. Kompensācijas par atlaišanu noteikti ir vilinošas, bet diez vai treneru "krējums" vēlētos sev šādu ierakstu CV.

     [+] [-]

, 2012-11-21 11:49, pirms 12 gadiem
Di Mateo reakcija pēc atlaišanas redzama bildē!

  +5 [+] [-]

, 2012-11-21 11:52, pirms 12 gadiem
Runā, ka būšot Benitess, jo šis zinot kā dabūt ārā golus no Toressa, ja tas tā notiks, domāju, ka jau nākamo sezonu Chelsea atkal sāks ar citu jauno treneri (ne Benitesu)
Slēpts komentārs: Hose Girtinho

  +3 [+] [-]

, 2012-11-21 11:56, pirms 12 gadiem
šaubu nav - Chelsea vislabāk piestāv tieši Avrams Grants.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 11:57, pirms 12 gadiem
Pēc pedējam spelēm bija jau gaidāms, un vakardienas zaudējums 0:3, bija kā nagla zārkā..
Te jau sāksies reatātes šovs, kurš ilgāk vadīs Chelsea..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:08, pirms 12 gadiem
Tas jau bija gaidāms, jo pēdējās spēlēs kaut kas negāja. Šosezon būs tik aizstājējs, nākamsezon Mourinjo

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 12:09, pirms 12 gadiem
ezītis Mekijs rakstīja: Drīzāk: Ābram, tev negaršo manas sviestmaizes ar cūkas bekonu?
Vienkārši RDM šķiet nezināja, kurš valda pasauli, vai drīzāk "kuri"

     [+] [-]

, 2012-11-21 12:11, pirms 12 gadiem
Lukstins88 rakstīja: Tas jau bija gaidāms, jo pēdējās spēlēs kaut kas negāja. Šosezon būs tik aizstājējs, nākamsezon Mourinjo
Kaut nu būtu, bet cik tad reāls ir tāds variants?

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:14, pirms 12 gadiem
Abramovičs pats varētu trenēt savus nopirktos dārgumus, atlaist sevi pāris reizes gadā iemācīt dzert šņabi un matam lamāties es domāju ka viņš tajā vistu kūtī ievestu kārtību ar savu draugu 9mm un Kalašņikovu

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 12:17, pirms 12 gadiem
narko4s rakstīja: Di Mateo reakcija pēc atlaišanas redzama bildē!
savukārt teksts zem bildes liecina,ka autors jau nodzēris 2013.gada iestāšanos

  +7 [+] [-]

, 2012-11-21 12:24, pirms 12 gadiem
Uzskatu, ka šī ir kļūda. Tas, ka pēdējās nedēļas Chelsea spēle ir bāla un bezspēcīga ir skaidrs, taču tas nav pamats atlaist Di Matteo, kurš pagājušajā sezonā sakārtoja Chelsea spēli un aizveda līdz ČL un FA kausiem. Di Matteo ir pavisam jauns treneris, bet ar lielu potenciālu, vajadzīgs laiks! Taču protams miljardierim vajag tagad un uzreiz, tad jautājums - nafig ņēmi tik jaunu treneri?
Vai tiešām Chelsea vadība domā atkārtot pagājušās sezonas scenāriju, kad bezspēcīgo Villa-Boašu sezonas laikā nomanīja Di Matteo un aizveda līdz kausam?

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 12:51, pirms 12 gadiem
Ar Benitesu būs pavisam trubā - izskatās, ka nākamā sezona bez ČL.

     [+] [-]

, 2012-11-21 12:52, pirms 12 gadiem
Pirma doma, kad izlasiju rakstu bija, di Mateo uz Milan!!

     [+] [-]

, 2012-11-21 12:58, pirms 12 gadiem
vareja jau pagaidit,ka celsiki ar city nospeles,bet nu ja vakardienas spele nekaada!

     [+] [-]

, 2012-11-21 13:02, pirms 12 gadiem
ZX rakstīja: Pirma doma, kad izlasiju rakstu bija, di Mateo uz Milan!!
Vēl nav laiks, turklāt riskanti. "Milan" šobrīd nedrīkst mainīt treneri, tas būtu nepareizs gājiens. Nevar gribēt visu uzreiz.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 13:03, pirms 12 gadiem
Kārtējais Romkas gājiens, smieklīgi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 13:15, pirms 12 gadiem
vakar jau minēju ka Romka atalgos Di Mateo....vecie stiķi čukčam liek par sevi manīt.ar tādu pieeju nekad Chelsea nekļus par VĒRTĪBU

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 13:27, pirms 12 gadiem
Bija jau tādas aizdomas pēc tā 0:3, bet nu, ibio, Romka, apnīk jau šitā mētāšanās. Nesaprotu, ko viņš grib sagaidīt no katra nākamā trenera.
Nedomāju arī, ka ar šādu gājienu izdosies Pepu pārliecināt pievienoties Chelsea, iebāzīs caurkritušo Benitezu ar cerību, ka Torresu atvērs, bet ticība man tam vecajam spānim nav pilnīgi nekāda.
Turpmākais scenārijs jau skaidrs - ieliks kādu vecīti līdz vasarai paeksperimentēt (Benitezs?). Tas Janvārī atkal iztērēs kaudzi naudas lai komandā ievestu pāris "savējos", bet augstāk par 3. vietu (labi, ja vispār trešie paliks) tā pat netiks. Un tad vasarā jau atkal Romka mēģinās pievilināt vienu no diviem lielajiem vaļiem.
Komandai pārbūves procesā ir vajadzīgs laiks un stabilitāte, bet ko padarīt ka mūziku pasūta viens stūrgalvīgs un spītīgs miljardieris.

  +2 [+] [-]

, 2012-11-21 13:40, pirms 12 gadiem
Doilis rakstīja: Teiksu atklati, man jau ir ZAJE*AL chelseas ipasnieks. Esmu jau 5gadus chelseas fans, milu so klubu un vnmr atbalstu vinu no sirds! BET BL* romka, man ir ta zaje*al. Man reali sis ipasnieks, liek fanot, par citam komandam. Nu es gribu teikt, ka ta mana milestiba sak pazust pret chelsea, jo Di mattejo ir labs treneris, loti izcils. Nu kapec vinu bija jaatlaiz. Un noteikti sada situacija ir ari citiem chelseas faniem. Un nevajag naivoties, ka maurinjo naks atpakal, neviens izcils treneris ta nedaritu. Ceru ka di mattejo viss ies labi ar citiem klubiem. Reali liekas es vairs sevi nevaru pieskaitit pie chelseas faniem. man jau zb. stulbais abramovics!!!
Nu, vecīt, bez Romkas naudas tu, visticamāk, pirms 5 gadiem uz tādu Chelsea pat paskatījies nebūtu, kur nu vēl atbalstīt sāktu. Nevar noliegt, ka tikai un vienīgi viņa nauda ir pacēlusi klubu tur kur tas tagad ir. Izklausās skarbi, bet tā ir taisnība.

     [+] [-]

, 2012-11-21 13:41, pirms 12 gadiem
Muse777 rakstīja: Bija jau tādas aizdomas pēc tā 0:3, bet nu, ibio, Romka, apnīk jau šitā mētāšanās. Nesaprotu, ko viņš grib sagaidīt no katra nākamā trenera.
Nedomāju arī, ka ar šādu gājienu izdosies Pepu pārliecināt pievienoties Chelsea, iebāzīs caurkritušo Benitezu ar cerību, ka Torresu atvērs, bet ticība man tam vecajam spānim nav pilnīgi nekāda.
Turpmākais scenārijs jau skaidrs - ieliks kādu vecīti līdz vasarai paeksperimentēt (Benitezs?). Tas Janvārī atkal iztērēs kaudzi naudas lai komandā ievestu pāris "savējos", bet augstāk par 3. vietu (labi, ja vispār trešie paliks) tā pat netiks. Un tad vasarā jau atkal Romka mēģinās pievilināt vienu no diviem lielajiem vaļiem.
Komandai pārbūves procesā ir vajadzīgs laiks un stabilitāte, bet ko padarīt ka mūziku pasūta viens stūrgalvīgs un spītīgs miljardieris.
spēlējot futbola menedžeri uz datora, Tu taču arī, tikko kā komanda sāk zaudēt, veic kādas izmaiņas - maini spēlētājus, stratēģijas utt. pie tam Tev ir nospļauties uz personālijām vai ko tamlīdzīgu - galu galā tā taču ir tikai spēlīte bez jebkādām jūtām. ja, piemēram, spēlē ar MU, tad ir pie kājas - vari izmest no komandas arī SAF vai Rūniju. redz, Ābramam ir tieši tāpat, tikai starpība tāda, ka viņš to spēlīti spēlē nevis uz datora, bet dzīvē. un kāpēc cilvēki spēlē spēlītes? - lai gūtu baudu no uzvarām, nevis skatās kkādas nākotnes perspektīvas un tamlīdzīgas "figņas".

     [+] [-]

, 2012-11-21 13:58, pirms 12 gadiem
Muse777 rakstīja: Nu, vecīt, bez Romkas naudas tu, visticamāk, pirms 5 gadiem uz tādu Chelsea pat paskatījies nebūtu, kur nu vēl atbalstīt sāktu. Nevar noliegt, ka tikai un vienīgi viņa nauda ir pacēlusi klubu tur kur tas tagad ir. Izklausās skarbi, bet tā ir taisnība.
Godīgi sakot, man pirms tiem 5 gadiem "Chelsea" patika labāk, nekā šobrīd. Romka varēja klubu padarīt par leģendāru, bet nepadarīja, jo viņam tā ir tikai "spēlīte". Romkam var pateikties tikai par to, ka izglāba klubu no "Leeds United" likteņa, tas arī viss.

     [+] [-]

, 2012-11-21 14:05, pirms 12 gadiem
Miljardieris nemāk piesaistīt pasaules klases treneri...kaut kas nepatīk tiem treneriem tai Chelsijā...ā pareizi pati Chelsija tak visiem nepatīk

  -3 [+] [-]

, 2012-11-21 14:17, pirms 12 gadiem
nožēlojami tie zilie ir.. Tādus transfērus uztaisīja, piķi sagrūda un tagad visu no jauna. Lai nu tā būtu, jo labāk mums, pārējiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-11-21 14:55, pirms 12 gadiem
Jāmaina spēles stils - pilnīgi pareizi ka noņēma treneri. Ar tādu sastāvu spēlēt no aizsardzības ne spēlētājiem patīk, ne skatītājiem. Pagājušo gadu ČL vienkārši neticami noveicās - tā notiek tikai reizi simts gados, kad uzzied pūcei aste ..... . Gaidam pepi - šo sezonu varam norakstīt - max jātiek PL trijniekā.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-21 14:57, pirms 12 gadiem
vakar vienigais, kas bija nozelojams ir dimateo izveleta taktika
1 2 55 komentāri