Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: otrās Eiropas spēlēs notiks Minskā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Oficiāli: otrās Eiropas spēlēs notiks Minskā
Baltkrievijas prezidents A.Lukašenko uzstājas EOK Ģenerālajā asamblejā
Foto: president.gov.by

Balkrievijas galvaspilsētā šodien risinās Eiropas Olimpisko komiteju (EOK) Ģenerālajā asambleja, kur tika nolemts, ka otrās Eiropas spēlēs 2019. gadā notiks Minskā.

43 nacionālās olimpiskās komitejas balsoja par baltkrievu galvaspilsētu, Spānija un Norvēģija bija pret, savukārt piecas komitejas atturējās. "Baltkrievija izdarīs visu, lai Eiropas spēles tiktu aizvadītas veiksmīgi, lai jūs nekad nenožēlotu par rīkošanas tiesību piešķiršanu Baltkrievijai," teica valsts prezidents Aleksandrs Lukašenko. "Baltkrievija nav lielvara, taču pievēršam lielu uzmanību sportam. Uz mums var paļauties!"

Atgādinām, ka pērnā gada maijā rīkošanas tiesības tika piešķirtas Nīderlandei, taču īsi pirms pirmajām spēlēm tā atteicās. Pēcāk tika virzīta Krievija, tomēr arī šis variants izgāzās. Turpinājumā kā galvenā pretendente pozicionējās Baltkrievija.

Ģenerālajā asambleja nevar piedalīties EOK prezidenta pilnvaras uz laiku nolikušais Patriks Hīkijs, jo kriminālprocesa ietvaros viņam jāpaliek Brazīlijā. Kā jau ziņots, Riodežaneiro tiesas prokurors septembra sākumā uzrādīja apsūdzības EOK prezidentam Patrikam Hīkijam un "THG Sports" kompānijas direktoram Kevinam Melonam, kā arī vēl vairākām personām. Apsūdzības ir sekojošas: olimpisko biļešu piegāde reklāmas nolūkā, maldinoša reklāma, krāpšana, naudas atmazgāšana un izvairīšanās no nodokļu nomaksas. Noziedzīgais grupējums darbojies apmēram astoņus gadus. Policijas rīcībā ir informācija, ka Hīkijs tādējādi nopelnījis apmēram 3 miljonus dolāru. Patriks Hīkijs norādīja, ka cīnīsies pret visām apsūdzībām, jo ir absolūti nevainīgs.

2015. gadā pirmās Eiropas spēles notika Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku. Pirms sacensībām Latvijai tika prognozētas 3-5 medaļas, taču realitātē sanāca tikai divas: necerētu zeltu ieguva pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, savukārt pie bronzas medaļas tika cīkstone Anastasija Grigorjeva.

Eiropas spēles tiek plānots aizvadīt ik pēc četriem gadiem, tās varētu kļūt par sava veida Eiropas olimpiskajām spēlēm. Piemēram, Āzijas spēles šajā reģionā nereti tiek uzskatīts par svarīgāku turnīru nekā pasaules čempionāts.

Izmantotie resursi:
insidethegames.biz
president.gov.by

  +2 [+] [-]

, 2016-10-21 15:01, pirms 7 gadiem
Neoficiāli: trešās Eiropas spēles tiks pārsauktas par NVS spēlēm

     [+] [-]

, 2016-10-21 15:30, pirms 7 gadiem
o, šite pat varētu aizbraukt uz kādām 10 dienām.