Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Ādažos noritējušas lielākās veloorientešanās sacensības Latvijā ''xVelo''

Krišs Upenieks

Ādažos noritējušas lielākās veloorientešanās sacensības Latvijā ''xVelo''
Publicitātes foto

Sestdien, 17.oktobrī Ādažos norisinājās velo orientēšanās sacensības "xVelo", kur piedalījās vairāk kā 230 dalībnieki no piecām valstīm – Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, kā arī dalībnieks no Ēģiptes . Sacensību laikā komandas apmeklēja dabā izvietotus kontrolpunktus Ādažu un Garkalnes novados. Uzvaru izcīnīja spēcīgā igauņu komanda SPORTLAND, bet labākā latviešu komanda bija "team Carnikava", kas ierindojās otrajā vietā.

Vīriešu komandu konkurencē labāko trijniekā bija jau pieminētās “SPORTLAND” un “team Carnikava” komandas, bet goda pjedestālu noslēdza komanda “Uzmin”, kur startēja Raitis Muižnieks un Raimonds Lapiņš. Jaukto komandu konkurencē scenārijs atkārtojās un uz augstākā pakāpiena kāpa igauņu komanda “Team Nordwood”, aiz sevis atstājot spēcīgākās latviešu komandas – “Isostar FUN” otrajā vieta un “Gandrs Elita” trešajā vietā. Savukārt sieviešu komandu konkurencē viss pjedestāls sastāvēja no latvietēm – uzvara komandai “MEITENES NO CĒSĪM”, otrā vietā “To Tallina taleko?”, bet trešo vietu izcīnīja “IzKusties”.

Sacensībās bija iespēja startēt arī individuāli, kur labākie šoreiz izrādījās Edgars Krūmiņš un Inese Kauķe.Distance gāja pa ātriem meža ceļiem, dažkārt šķērsojot arī smilšainas stigas un ceļus. Kartes apvidus ietvēra gan Ādažus, Ādažu novadu, Ādažu poligonu, kā arī Kadagas pusi un Garkalnes novadu. Laika apstākļi dažām komandām izrādījās gana piemēroti, lai distances laikā šķērsotu arī Gauju.

Pēc sacensībām notika labāko komandu apbalvošana, kā arī dažādu atbalstītāju balvu loterija. Sacensībās piedalījās orientieristi, velobraucēji, piedzīvojumu sacensību dalībnieki, kā arī uzņēmumu komandas, ģimenes un citi aktīvās atpūtas cienītāji. Pasākuma formāts bija piemērots dažādu vecumu aktīvistiem, jo sacensībās piedalījās dalībnieki vecumā no 11 līdz 53 gadiem. Nākamās “xVelo” sacensības notiks jau 2016.gadā. Komandu rezultāti, spliti un izvēles pieejamas mājas lapā Jaunumi // xRace Velo

Informāciju sagatavoja:
Marta Zumberga