Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

LK orientēšanās sporta klasikā "Cēsu rudens" Ķuzei divas uzvaras, Kokinai divas 3.vietas

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LK orientēšanās sporta klasikā "Cēsu rudens" Ķuzei divas uzvaras, Kokinai divas 3.vietas
Divu trešo vietu ieguvēja Kristīne Kokina. Foto: Ojārs Millers un Zanda Stabiņa.

Cēsu novadā netālu no Raiskuma jau 55. reizi norisinājās orientēšanās sacensības "Cēsu Rudens", kur uzvaras individuālajā startā svinēja Elza Kuže un Ilgvars Caune, bet stafešu komandām nepārspētas palika OK “Alnis” sievietēm un OK “Kāpa” vīriešiem.

Tradicionāli sacensību pirmajā dienā norisinājās sacensības garajā distancē individuālajās ieskaitēs, bet otrajā dienā notika "Cēsu rudens stafetes", kas vienlaicīgi bija arī Latvijas stafešu kausa pēdējais posms. ieši šajā Raiskuma apvidū 1996. gadā notika Pasaules kausa posms, kas noteikti bija nozīmīgs orientēšanās sporta notikums visā Baltijā.

Izvēlētais apvidus - Raiskuma apkārtnes meži - orientieristiem distancē sniedza plašu emociju gammu, sākot no tiešām iespaidīgajiem senlejas augstuma metriem, skaistajām gravām un dažādas skrienamības pamatu, līdz pat katra iekšējai cīņai ar pamatīgām lietusgāzēm un kompasu, kurš šādos apstākļos parasti uzvedas neadekvāti, jo kāds jau vienmēr savās neveiksmēs ir jāvaino.

Pirmās dienas individuālajos startos vīru elites grupā uzvaras laurus garajā disatancē plūca šī gada vidējās distances Latvijas čempions - Ilgvars Caune no Smiltenes OK “Azimuts”, otrais – Ainārs Drozds no Cēsu OK “Meridiāns”, trešais – Kristaps Jaunzems no OK “Saldus”. Dāmām uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa jelgavniece Elza Ķuze no OK “Alnis”, otrā – Aija Skrastiņa no OK “Briksnis”, trešā – mājniece Kristīne Kokina no OK “Meridiāns”.

Ilgvars Caune atzīst, ka jau pirms starta bijis pārliecināts par sevi un iespēju uzvarēt: "Uz sacensībām atbraucu ar domu uzskriet lieliskā apvidū un kārtīgi izbaudīt labu garo distanci, kam arī vajadzētu atnest labu rezultātu. Šķiet pirmo reizi LK sacensībās elitē jau pirms starta jutos diezgan pārliecināts, ka uzvarēšu, jo zinu, ka forma ir laba un pat pāris kļūdām vajadzētu būt atspēlējamām. Tā arī bija, kļūdījos, bet ātrums bija vairāk kā pietiekams un beigās pat jutu, ka spēka vēl ir atliku likām. Vienmēr patīkami atbraukt uz klasisku Cēsu rudeni. Ja kāds saka, ka brikšņains nepatīkams džunglis, tad es varu teikt, ka nemaz nebrauktu, ja būtu savādāk, tā ir Cēsu odziņa, tāpat kā Mazajai balvai Kapusils."

Otrās dienas stafetē vīru elitē pirmie OK “Kāpa” – Ainārs Lupiķis, Jānis Peilāns, Gatis Barons; otrie OK “Mežmalas/Madona” – Artjoms Rekuņenko, Guy Sabo-Bar, Alvis Reinsons, un trešie, sīvā cīņā ar kluba 2. komandu, tomēr IK “Auseklis”- Andris Gailis, Zigmārs Gailis, Edgars Laķis.

Dāmu elites grupā jau no 1. etapa nepārspētas palika OK “Alnis” - Ilona Daģe, Elza Ķuze un Signe Sirmā, otrās OK “Ozons” – Līga Ārniece, Aiga Strazdiņa, Laura Puķīte, trešajā vietā atstājot OK “Meridiāns” – Rūta Dāboliņa, Kristīne Kokina, Leonarda Baltiņa. Līdz ar to Elzai Kužei divas uzvaras, bet Kristīnei Kokinai divas trešās vietas.

"Garo distanci skrēju treniņa nolūkos, fiziski nejutos īpaši labi, distancē likās, ka nākamās skrējējas mani noķers. Toties tehniski izdevās diezgan tīrs skrējiens. Pieļāvu pāris kļūdas distances beigu daļā, bet uzvarai pietika. Stafetē ar Ilonu un Signi bija tikai viens mērķis - uzvarēt un revanšēties pēc sāpīgās diskvalifikācijas Latvijas čempionātā, kur pirmoreiz bijām tik tuvu uzvarai. Viss izdevās jau no paša sākuma un meitenes stafeti man nodeva ar tik lielu pārsvaru, ka atlika tikai noskriet bez lielām kļūdām, ko arī izdarīju. Kopumā izbaudīju rudenīgo nedēļas nogali un patika sacensībām izvēlētais apvidus, paldies organizatoriem," komentē uzvarētāja E. Ķuze.

Informāciju sagatavoja
Aiva Klepere/LOF