Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Janovičs pārtrauc Gofāna iespaidīgo uzvaru sēriju

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Janovičs pārtrauc Gofāna iespaidīgo uzvaru sēriju
Ježijs Janovičs
Foto: AP/Scanpix

Beļģijas tenisista Davida Gofāna iespaidīgajai uzvaru sērijai ceturtdien pienāca beigas, tiekot apturētai pie 25 panākumu atzīmes. Gofāns Vinstonseilemas "ATP World Tour 250" turnīra ceturtdaļfinālā ar 4:6, 2:6 kapitulēja Ježijam Janovičam.

Atgādinājumam – kā izveidojās Davida Gofāna fantastiskā uzvaru sērija. Beļģis jūlijā 27 dienu laikā sakrāja 20 uzvaras, četrās nedēļās uzvarot četros turnīros. No tiem trīs bija "Challenger" līmenī, bet pēdējais – "ATP World Tour 250" sacensības Kicbīlē. Pēc tam Gofānam vairāku nedēļu pauze, nespēlējot abos "Masters 1000" turnīros (Toronto un Sinsianti), bet vēl piecas uzvaras iekrātas Vinstonseilemā – divas kvalifikācijā un trīs pamatturnīrā.

Šodien pret Ježiju Janoviču, ar kuru agrāk nebija spēlēts, variantu faktiski nebija. Gofāns zaudēja mača pirmos trīs geimus, vēlāk atspēlēja breiku, bet pie 4:5 nespēja noturēt servi. Sets pabeigts ar "bekhenda" nepiespiesto kļūdu. 2. setā Davida pagurums bija ļoti acīmredzams – viņš savu servi zaudēja divreiz, abos gadījumos breikbumbu izspēlē ar "forehand" iesitot tīklā. Janovičam pirmais pusfināls kopš februāra, kad viņš labāko četriniekā iekļuva Monpeljē.

Lielu vilšanos ceturtdien piedzīvoja gan turnīra organizatori, gan vietējie fani, jo potītes savainojuma dēļ uz ceturtdaļfināla maču neizgāja divkārtējais čempions Džons Isners. Viņš šajā turnīrā tā arī vēl nav zaudējis (12-0 bilance) – Isners par čempionu kļuva 2011. un 2012. gadā, bet pērn savās mājas sacensībās nepiedalījās kājas savainojuma dēļ. Šoreiz Isners spēlēja, taču vairāk par diviem mačiem aizvadīt nespēja.

Brīvdienu un vietu pusfinālā ieguva Lukašs Rosols, kuram lieliska vasara – piecos turnīros pēc kārtas ceturtdaļfināls vai labāks rezultāts. Isnera izstāšanās ļāva Milošam Raoničam kļūt par "US Open Series" uzvarētāju. Isneram bija nepieciešama uzvara turnīrā, lai Raoniču izstumtu no 1. vietas.

"Winston-Salem Open". "ATP World Tour 250" turnīrs uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(7) Lukas Rosol – (1) John IsnerUzvara bez cīņas
Sam Querrey – (5) Guillermo Garcia-Lopez6:7(3) 6:2 6:4
(9) Yen-Hsun Lu – (14) Andreas Seppi6:4 6:4
Jerzy Janowicz – David Goffin6:4 6:2

Pusfinālu pāri

Spēle
(7) Lukas Rosol – (9) Yen-Hsun Lu
Sam Querrey – Jerzy Janowicz

     [+] [-]

, 2014-08-22 09:04, pirms 10 gadiem
Krekls atkal rāpjas augšā rangā!

Isners vispār spēlēs US Open?

Kverijs tika galā ar G G Lopezu - 6:7 (3) 6:2 un 6:4!