Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Latvijas U-21 3x3 izlase izcīna ceļazīmi uz U-23 Pasaules kausa izcīņu

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Latvijas U-21 3x3 izlase izcīna ceļazīmi uz U-23 Pasaules kausa izcīņu
Mārcis Osis. Foto: FIBA

LETA. Latvijas U-21 vīriešu 3x3 basketbola izlase svētdien Ventspilī U-21 Nāciju līgas Eiropas 1.konferences sestajā turnīrā ierindojās trešajā pozīcijā, taču sešu posmu kopvērtējumā ieņēma pirmo vietu un tika pie ceļazīmes uz U-23 Pasaules kausa izcīņu.

Latvijas basketbolisti apakšgrupā ar 11:13 piekāpās Slovēnijai un cīņā par trešo vietu ar 13:12 apspēlēja Polijas basketbolistus.

Savukārt Latvijas U-21 sieviešu izlase ar 14:12 uzvarēja slovēnietes, bet finālā ar 9:14 zaudēja Polijas vienībai, noslēdzot turnīru otrajā pozīcijā.

Sešu posmu summā Latvijas vīriešu izlase iekrāja 520 punktus un nodrošināja pirmo vietu, bet Latvijas basketbolistes ar 450 punktiem ierindojās trešajā pozīcijā.

Latvijas U-21 sieviešu izlasē startam Ventspils posmos bija iekļauta Marta Daniela Leimane, Paula Cirša, Martina Bertāne, Zelma Mālmane un Madara Ķilpe, kura aizstāj Voironā spēlējušo Dženiferu Riekstu. U-21 vīriešu izlasa Ventspilī spēlēja tādā pašā sastāvā kā Voironā: Markuss Mamajs, Mārtiņš Evarts Zviedris, Mārcis Osis, Dāvis Skreivers un Rainers Ļisicins.

Izlašu treneri ir Raimonds Feldmanis, Anda Eibele un Ritvars Kauliņš.

U-23 Pasaules kauss septembrī norisināsies Mongolijas galvaspilsētā Ulanbatorā.

Izmantotie resursi:
LETA