Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

"Kandava/Turība" vāja spēle un zaudējums Prištinas "Challenger" 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Kandava/Turība" vāja spēle un zaudējums Prištinas "Challenger" 1/4 finālā
Kārlis Apsītis. Foto: FIBA

Dalību Pasaules tūres Prištinas "Challenger" turnīrā noslēguši "Kandava/Turība" basketbolisti. Latvieši ceturtdaļfinālā pārliecinoši ar 11:21 atzina Melnkalnes komandas "Podgorica" pārākumu.

• Nedēļu pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma, kurā paredzēts spēlēt Francim Lācim un Zigmāram Raimo, "Kandava/Turība" spēlētājiem Kārlim Apsītim un Kristapam Gludītim pievienojās Edgars Krūmiņš, kā arī debiju piedzīvoja Andris Misters. Vakar latvieši aizvadīja divas spraigas spēles, kuru galotnes aizvadīja ar mainīgām sekmēm. Ar vienu uzvaru gan pietika, lai izcīnītu pirmo vietu grupā.

• Turnīra ceturtdaļfinālā "Kandava/Turība" mērojās spēkiem ar Melnkalnes komandu "Podgorica". Spēli krietni labāk sāka melnkalnieši, divās minūtēs izvirzoties vadībā ar 5:0. Latvijas komandas rēķinu ar precīzu tālmetienu atklāja Apsītis, bet vēlāk trāpīja arī Krūmiņš (4:6). Latvieši turpināja pakaļdzīšanos, bet tuvāk par viena punkta deficītu netika.

• Spēles otrajā pusē "Podgorica" atjaunoja trīs punktu pārsvaru, bet tad to palielināja līdz sešiem punktiem (14:8). Apsītis apspēlēja savu pretspēlētāju un ielika bumbu grozā no augšas. Latviešu uzbrukums turpināja buksēt, Apsītim nerealizējot arī soda metienus. Divas minūtes līdz spēles laika beigām "Podgorica" no soda metiena atzīmes panāca 19:10. Latvieši nespēja izglābties šajā spēlē, atzīstot pretinieku pārākumu ar 11:21 un noslēdzot cīņu par ceļazīmi uz Vuksi "Masters".

Prištinas "Challenger", ceturtdaļfināls

"Kandava/Turība" - "Podgorica" (MNE) 11:21

"Kandava/Turība": Apsītis 4, Misters 3, Krūmiņš 3 (6 ab), Gludītis
"Podgorica": Raicevičs 7 (5 ab), Ivanovičs 7, Vujadinovičs 5 (6 ab), Jovanovičs 2 (8 ab)