Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Raoničs atspēlē trīs mačbumbas un pieveic Nadalu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Raoničs atspēlē trīs mačbumbas un pieveic Nadalu
Milošs Raoničs
Foto: AP/Scanpix

Kanādas labākais tenisists Milošs Raoničs piektdien guva vienu no karjeras lielākajām uzvarām, ar sesto mēģinājumu pieveicot Rafaelu Nadalu. Viņam tas izdevās Indianvelsas "Masters 1000" turnīra ceturtdaļfinālā ar rezultātu 4:6, 7:6(10), 7:5. Raoničs 2. seta taibreikā atspēlēja trīs mačbumbas, nodrošinot tikšanos ar četrkārtējo čempionu Rodžeru Federeru.

Raoničs atspēlē trīs mačbumbas pret Nadalu

Milošs Raoničs pirmajos trīs mačos savu servi nezaudēja ne reizi, atspēlējot visas trīs breikbumbas. Ceturtdaļfinālā pret Rafaelu Nadalu Kanādas pirmais numurs tika nobreikots jau trešajā geimā. Rafa Milošu apspēlēja garajās izspēlēs, sagaidot Raoniča kļūdas. Turnīra trešais numurs tādā veidā tika pie "sausā" breika, ar kuru viņam pietika, lai uzvarētu 1. setā – 6:4.

Raoničs 2. setā trīs dažādos geimos atspēlēja kopumā piecas breikbumbas, bet desmitajā geimā uzņemšanā pie rezultāta 5:4 pats ieguva divas breikbumbas, kas bija setbumbu vērtībā. Abu pēdējā tikšanās reizē pērn Maiami Nadals 1. setā pie rezultāta 4:5 nenoturēja servi, toreiz setbumbas izspēlē pieļaujot dubultkļūdu. Tagad Raoničam viss bija jādara pašam. Milošam lieliska iespēja bija pirmās setbumbas izspēlē, taču viņš vienkāršā situācijā ietrieca tīklā ar "forehand" sisto bumbiņu. Otro setbumbu Nadals atspēja ar eisu.

Seta uzvarētājs noskaidrojās ļoti interesantā taibreikā, kas bija pirmais taibreiks 13 setos abu savstarpējās cīņās. Nadals ar dubultkļūdu deva Raoničam 2:0 pārsvaru. Milošs minibreiku zaudēja ar neprecīzu "forehand" sitienu. Nadals devītā punkta izspēlē izcēlās ar savu "firmas sitienu" – "forehand" apvedošo sitienu stūrī. Spānijas pirmais numurs tādā veidā ieguva 5:4 pārsvaru, turklāt pašam bija divi serves punkti, lai nodrošinātu uzvaru. Nadals to nespēja, nākamā punkta izspēlē iesitot tīklā – 5:5.

Raoničs taibreikā atspēlēja trīs mačbumbas (visas ar savu servi). Nadalam laba iespēja bija trešās mačbumbas izspēlē, taču viņš atsita tīklā Raoniča vāju otro servi. Tūlīt neizmantota vēl viena Raoniča otrā serve, un Milošs ieguva 11:10 pārsvaru, kas nozīmēja piekto setbumbu Kanādas tenisistam. Nadals zaudēja jau trešo punktu pēc kārtas, garu izspēli pabeidzot ar sitienu tīklā – Raoničam taibreikā uzvara ar 12:10!

Raoničs 3. seta sestajā geimā ar eisu atspēlēja breikbumbu. Milošam seta izskaņā izdevās reti labs geims uzņemšanā. Nospēlējot pacietīgi, viņš 11. geimā ieguva breikbumbu. To neizdevās realizēt, jo šoreiz Raoničam pietrūka pacietības, raidot bumbiņu autā. Tūlīt sekoja labs "forehand" uzbrukums, tiekot pie otrās iespējas. Milošam izdevās lieliska "svece". Nadals apjuka un nespēja bumbiņu atsist laukumā. Raoničs pēc tam viegli izservēja maču, svinot uzvaru ar rezultātu 4:6, 7:6(10), 7:5. Spēle ilga gandrīz trīs stundas (2:58).

Trīskārtējais Indianvelsas čempions Nadals pirmo reizi (8-1) zaudēja šī turnīra ceturtdaļfinālā. Tāpat viņš pirmo reizi (8-1) zaudēja Kanādas tenisistam. Nadals Top 10 spēlētāju nav uzveicis kopš pagājušā gada "French Open". Raoničs ir tikai trešais 1990. gadā vai vēlāk dzimušais tenisists, kurš pārspējis Nadalu. Pagājušajā gadā Vimbldonā tas izdevās Nikam Kirjosam, bet Bāzelē Bornam Čoričam. Raoničs "Masters 1000" pusfinālā spēlēs piekto reizi (2-2). Raoničs pērn sasniedza trīs "Masters 1000" pusfinālus – Romā, Sinsinati un Parīzē.

Raoničs Nadalu pieveica ar sesto mēģinājumu, iepriekšējās piecās cīņās spānim atņemot tikai vienu setu. Uzvara pār Nadalu Raoničam ir karjeras sestā Top 5 uzvara. No pirmā trijnieka viņš iepriekš uzveicis arī trešo numuru Endiju Mareju (2012. gadā Tokijā) un otro numuru Rodžeru Federeru (pērn Parīzē).

Nadala fantastiskais sitiens, iegūstot iespēju nodrošināt uzvaru

Federeram viegla uzvara pār Berdihu

Tieši ar Šveices vadošo tenisistu Raoničs tiksies sestdien pusfinālā. Federers samērā viegli divos setos ar 6:4, 6:0 pieveica Tomāšu Berdihu. Čehs pirmos trauksmes signālus dzirdēja piektajā geimā, kurā viņam bija trīs dubultkļūdas. Septiņas minūtes ilgajā geimā ar labi izveidotu "forehand" uzbrukumu izdevās atspēlēt vienu breikbumbu. Divus geimus vēlāk Berdihs zaudēja savu servi. Berdihs trīs reizes iesita tīklā un geimā spēja uzvarēt tikai vienu izspēli. ar iegūto breiku pietika, lai uzvarētu setā – 6:4.

2. sets beidzās ar 6:0 "sauso" sagrāvi ranga otrā numura izpildījumā! Berdihs pirmajā geimā atkal tika nobreikots uz 15, bet trešajā geimā ar dubultkļūdu Federeram uzdāvināja divu breiku pārsvaru. Berdiham drīz vien neizdevās novērst arī trešo breiku setā, pretiniekam vairākas reizes piekāpjoties garajās izspēlēs.

No serves atkarīgajam Berdiham pirmā serve bija tikai 46%, bet uzņemšanā uzvarētas vien astoņas izspēles, līdz breikbumbām netiekot. Berdiham šogad jau trešais 0-6 sets, iepriekš tādu zaudējot gan Novakam Džokovičam Dubaijā, gan Marejam Melburnā.

Federeram un Berdiham piektdien bija pirmā tikšanās kopš pagājušā gada februāra, kad Berdihs Dubaijas finālā izlaida seta un breika pārsvaru, zaudējot ar rezultātu 6:3, 4:6, 3:6. Kopējā savstarpējo spēļu bilance tagad ir 13-6 Federera labā. Zīmīgi, ka Rodžers Berdihu piektdien pirmo reizi (1-3) pārspēja ASV turnīrā, iepriekš viņam zaudējot 2010. gadā Maiami, 2011. gadā Sinsinati un 2012. gadā "US Open".

Nadala zaudējums Raoničam nozīmē to, ka arī šonedēļ nebūs lielā četrinieka pusfināli. Pēdējo reizi Džokovičs, Federers, Nadals un Marejs viena turnīra pusfinālos bija 2012. gadā "Australian Open".

"BNP Paribas Open". ATP "Masters 1000" turnīrs Indianvelsā uz "hard" seguma

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – (32) Bernard TomicUzvara bez cīņas
(2) Roger Federer – (9) Tomas Berdych6:4 6:0
(6) Milos Raonic – (3) Rafael Nadal6:4 7:6(10) 7:5
(4) Andy Murray – (12) Feliciano Lopez6:3 6:4

     [+] [-]

, 2015-03-21 09:36, pirms 9 gadiem
Ernij, tā lūk jāspēlē!

     [+] [-]

, 2015-03-21 11:37, pirms 9 gadiem
Es arī uzreiz padomāju par Ernestu. Lielajam Rao gan forhends ir jaudīgāks, gan galva vēsāka, tāpēc viņš arī ir nostiprinājies TOP-10, un, ja saglabās veselību, noteikti spēlēs Londonā. Uzvara par Nadalu noteikti dos pārliecību nākotnē, bet šodien uzvarēs Federers.