Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

"Donbass": "Iegansti spēļu pārcelšanai no Doņeckas ir izdomāti un politizēti"

Agris Suveizda

"Donbass": "Iegansti spēļu pārcelšanai no Doņeckas ir izdomāti un politizēti"
Oskars Bārtulis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

"Hokeja klubs "Donbass" izsaka stingru protestu pret Kontinentālās hokeja līgas vadības aizliegumu par Rietumu konferences pusfināla spēļu aizvadīšanu Doņeckā," teikts paziņojumā kluba mājaslapā. Oskara Bārtuļa pārstāvētais klubs vakar otro kārtu uzsāka ar zaudējumu Prāgas "Lev" (2:5) un mājas spēles sērijā aizvadīs Bratislavā.

"Neviens no KHL Sporta reglamenta punktiem šajā situācijā neaizliedz aizvadīt spēles Doņeckā. Saskaņā ar 55. nodaļas trešo punktu līga drīkst aizliegt spēļu aizvadīšanu tikai tādos gadījumos, kad spēļu norises reģionā ir izsludināta komandantstunda vai ārkārtas stāvoklis," paziņojumā turpināts. "Ne Ukrainā kopumā, ne Doņeckā atsevišķi tādi mēri nav pieņemti un nav pamata to ieviešanai Doņeckā. Saskaņā ar 55. nodaļas otro punktu ir pieļaujamas spēles aizvadīšanas datuma un laika izmaiņas, bet ne norises vietas.

"Mājas" spēļu aizvadīšanas aizliegums ir pretrunā arī ar KHL čempionāta sportiskajiem principiem, kas reglamentē turnīra otrā posma aizvadīšanas kārtību. 21. martā KHL delegācija apmeklēja Doņecku, izpētīja situāciju pilsētā kopumā un veica konsultācijas ar drošības dienesta nodaļu Doņeckas apgabalā. Neskatoties uz pozitīvajiem pārrunu iznākumiem ar visiem dienestiem, kuras ir iesaistītas spēles organizācijā, un neskatoties arī uz drošības garantijas saņemšanu no kluba un Ukrainas Iekšlietu ministrijas pārvaldes nodaļas Doņeckas apgabalā, KHL pieņēma bezprecedenta lēmumu par play-off spēļu atcelšanu Doņeckā.

Pirms diviem gadiem "Donbass" ieguva uzaicinājumu kļūt par Kontinentālās hokeja līgas biedru. Divu sezonu laikā klubs veica lielu darbu hokeja popularizācijai Ukrainā. Klubs sasniedza augstus sportiskos sasniegumus, iekļūstot Rietumu konferences pusfinālā. Neskatoties uz sarežģīto situāciju valstī, pirmās trīs play-off spēles tika aizvadītas augstā līmenī un no līgas neizsauca nekādas sūdzības. Bet "Donbass" drošības dienesta darbs tika novērtēts ar augstāko atzīmi.

Lēmumu par spēļu atcelšanu uzskatām par nepamatotu un protekcionisku, bet visus ieganstus par atcelšanu – par izdomāties un politizētiem. Atsaucoties uz Krievijas Ārlietu ministrijas cirkulāru, kas nav brīvi pieejams un kas, neskatoties uz visiem kluba lūgumiem, nav uzrādīts – visi augstākminētie fakti liek šaubīties par KHL objektīvu attieksmi pret ukraiņu klubu. KHL lēmums nav tikai sitiens pa Ukrainas hokeja prestižu un "Donbass" darbu, bet arī pilnīga necieņa pret līdzjutējiem, kuri pēdējo gadu laikā kopā ar klubu ir pārdzīvojuši gan kāpumus, gan kritumus un rakstījuši Ukrainas hokeja vēsturi.

Kā parāda šodienas "fiktīvā" pārbaude, kuru veica KHL delegācija, krāpšana un necaurredzamība ir kļuvušas par Kontinentālās hokeja līgas dzīves normu. "Donbass" ir spiests pieņemt līgas nosacījumus un otrās kārtas play-off mačus aizvadīt Bratislavā, bet mēs uzstājam uz to, lai KHL vadība objektīvi izprastu situāciju un tuvākajā laikā nodotu šo jautājumu KHL valdes izskatīšanai."

Izmantotie resursi:
Хоккейный клуб "Донбасс" - Официальный сайт

     [+] [-]

, 2014-03-21 20:54, pirms 10 gadiem
Kad beidzot vainīgos sodīs!?

  +1 [+] [-]

, 2014-03-21 20:57, pirms 10 gadiem
LAIKS rakstīja: Kad beidzot vainīgos sodīs!?
Sarkasms?

  +2 [+] [-]

, 2014-03-21 21:12, pirms 10 gadiem
Krievija soda Ukrainas klubu........Rīkojas kā jau boļševiki.

  +1 [+] [-]

, 2014-03-21 21:39, pirms 10 gadiem
Domāju Donbasam šī ir pēdējā sezona KHL.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-03-21 22:49, pirms 10 gadiem
fans366 rakstīja: Galīgi švaka spēle Lev - Donbass
Lev traumēti Jākola, Ulstroms, Riderwall, nav Kapanena, Donbass traumēts + Fedotenko noraidīts + psiholoģiski sašauts sākot no mājas spēļu aizliegšanas līdz vakardienas vārtiem fantomam
Bez maz kā cīņa par Cerību kausu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2014-03-22 00:16, pirms 10 gadiem
Tas jau bij skaidri viss paredzams. atļāva Rīgu uzvarēt , tālāk jau netiks, cik skarba ir patiesība, bet tāda tā ir! /Nekur mēs neredzēsim taisnību, tas vārds jau sen ir kā pazudis! Sports kļūst par politikas ieroci, tur mēs neko nevaram mainīt, tiesnešus nomainīs, bet atradīs tādus pašus vietā, vai tad trūkst?
Es tiešām biju gaidījis , ne gaidījis, bet cerēju uz to labāko

     [+] [-]

, 2014-03-22 00:25, pirms 10 gadiem
Kāds ir uzlicis uz spēles ilguma rekordu??? Čaļiem jau kājas pinas un alus Prāgas hallē ar tūlīt beigsies!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja