Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Blue Jackets" bez Merzļikina sakauj "Sabres", Bļugera "Penguins" zaudē

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

"Blue Jackets" bez Merzļikina sakauj "Sabres", Bļugera "Penguins" zaudē
Kolumbusas "Blue Jackets" vārtsargs Žans-Fransuā Berubē darbībā. Foto: Paul Vernon/AP/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) pakaļdzīšanos pēc vietas Stenlija kausā turpina Kolumbusas "Blue Jackets", kas bez savainotā pamatvārtsarga Elvja Merzļikina ierindā savā laukumā ar 7:3 pārspēja uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo "Sabres".

• "Blue Jackets" cietoksnī stājās 30 gadus vecais kanādietis Žans-Fransuā Berubē, kuram šī bija pirmā NHL spēle pēdējo četru sezonu laikā. Septīto uzvaru pēdējās deviņās cīņās guvušās "Blue Jackets" rindās ar trim rezultativitātes punktiem izcēlās šveiciešu aizsargs Dīns Kukans (2+1) un uzbrucējs Brendans Gonss (1+2).

• "Blue Jackets" ar 51 punktu 49 spēlēs Austrumu konferencē ierindojas desmitajā vietā, no play-off zonas atpaliekot par deviņu punktu tiesu. Turpretim bez savainotā Girgensona spēlējusī "Sabres" ar 40 punktiem 51 spēlē Austrumos atrodas 13. vietā.

• Kolumbusas komanda nākamo spēli aizvadīs naktī uz 23. februāri, savā laukumā uzņemot Toronto "Maple Leafs", savukārt "Sabres" naktī uz 24. februārī viesosies Monreālā.

• Bez žokļa savainojumu guvušā uzbrucēja Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā piedzīvoja otro zaudējumu pēc kārtas, ar 3:4 piekāpjoties Austrumu konferences vicelīderei Karolīnas "Hurricanes". Viesu labā uzvaras vārtus 55. minūtē iemeta soms Sebastjans Aho. "Hurricanes" kļuva par pirmo komandu NHL vēsturē, kas vienā spēlē guvusi vārtus divu periodu pirmajās desmit sekundēs.

• "Penguins", kurai nākamā spēle ieplānota naktī uz 25. februāri pret Ņūdžersijas "Devils", ar 70 punktiem 52 cīņās Austrumos ieņem ceturto vietu. "Hurricanes" ir tikai par diviem punktiem vairāk.

Septīto uzvaru pēdējās astoņās cīņās guvusi līgas vicelīdere un Austrumu konferences līdere Floridas "Panthers" (75 punkti), kas izbraukumā ar 5:2 pārspēja Čikāgas "Blackhawks". Vārti un divas rezultatīvas piespēles somu uzbrucēja Aleksandra Barkova kontā.

• Divu zaudējumu sēriju pārtrauca Rietumu konferences vicelīdere Minesotas "Wild" (65 punkti), viesos ar 7:3 sakaujot Edmontonas "Oilers", kurai pārtrūka piecu uzvaru virkne. "Wild" pirmos četrus vārtus iemeta laika posmā no trešās līdz 14. minūtei. "Wild" sastāvā divi vārti un rezultatīva piespēle šveicieša Kevina Fialas rēķinā.

• Raiena Strouma un Artēmija Panarina vārtu guvumi un Igora Šestjorkina 29 atvairītie metieni kaldināja Ņujorkas "Rangers" atspēlēšanos un uzvaru ar 2:1 viesos pret Otavas "Senators". Četrus panākumus pēdējās piecās cīņās izcīnījusī "Rangers" ar 69 punktiem 50 spēlēs Austrumu konferencē ir piektā.

Jāmin, ka spēles izskaņā savus pirmos vārtus NHL karjerā centās iemest krievu vārtsargs Šestjorkins, kura raidītā ripa aizslīdēja tikai dažus centimetrus gar tukšajam otaviešu cietoksnim.

NHL spēles

KomandasRezultāts
Penguins – Hurricanes3:4
Islanders – Canadiens2:3 PM
Blackhawks – Panthers2:5
Senators – Rangers1:2
Blue Jackets – Sabres7:3
Coyotes – Stars3:1
Oilers – Wild2:7
Sharks – Golden Knights1:4

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/

     [+] [-]

, 2022-02-21 10:09, pirms 2 gadiem
Buffalo vārtsards Andersons darbojās, kā Klodāns ziedu laikos, mēğinot atvairīt ripas, krītot uz viena ceļa. Rezultātu tas galīgi nenesa, bet izskatījās oldskūlīgi. Berubē ārā nekrita no žakešu vārtsargu statistikas. Redzēs, ko iespēs pret lapām.