Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2266, Did:0, useCase: 3

“Zemgale/LLU” piekāpjas “Mogo” fināla cienīgā mačā

HK Zemgale
HK Zemgale

“Zemgale/LLU” piekāpjas “Mogo” fināla cienīgā mačā
Foto: Ruslans Antropovs, rusantro.com

2016. gada 20.februāri, Jelgavas ledus hallē norisinājās Latvijas Virslīgas hokeja čempionāta regulārā turnīra spēle starp HK “Zemgale/LLU” un HK “Mogo”. Jelgavnieki spēja atspēlēties no rezultāta 1:4, bet trešā trešdaļā mazākumā ielaiž vienus vārtus un ļauj Latvijas čempioniem gūt uzvaru ar rezultātu 5:4.

No pirmām spēles minūtēm spēles vadība pāriet HK “Mogo” rokās un viņi centās izspēlēt dažādākas kombinācijas, lai gūtu pārsvaru no pirmām spēles minūtēm. HK “Zemgale/LLU” spēlētāju mēģinājumi iziet no savas aizsardzības zonas tika apturētas laukuma vidus zonā. Tikai pateicoties tam, ka spēlētāji spēlē ārkārtīgi piesardzīgi, vārtsargs Nikolajs Žurkovs labi redz visus metienus un tvēra tos visus. “Zemgale/LLU” pirmo metienu uz pretinieku vārtiem izdarija tikai piektā minūtē, bet viņu iespējas tiek apturētas ar pirmo noraidījumu, kuru HK “Mogo” spēlētāji spēj izmantot un izvirzīties vadībā – 0:1. Viesi savu vadību spēja nosargāt pusotru minūti. Abām komandām spēlējot četri pret četri, jelgavnieku uzbrucējs Krtistaps Millers uzsāka izspēlēt kombināciju pretinieka aizsardzības zonā un piespēlēja ripu Andim Āboliņam. Andi cieši sedz pretinieku spēlētājs, bet viņš meistarīgi atdeva piespēli starp pretinieka nūju un kāju aizsargam Atvaram Tribuncovam. Atvars uzmeta skatienu uz vārtiem un ar spiecīgu metienu ieraidīja ripu Henrija Anča sargātos vārtos, izlīdzinot spēles rezultātut – 1:1. Otrā trešdaļas daļā spēles vadību pārņēma HK “Zemgale/LLU” spēlētāji. Viņi vienkārši iespieda HK “Mogo” spēlētājus aizsardzības zonā un veidoja neiedomājamākas izspēles. Trīs reizes jelgavnieki izspēlēja kombinācijas līdz tukšiem vārtiem, bet metienie nebija precīzi un ripa lidoja garām vārtiem. HK “Mogo” spēlējot mazākumā izveidoja ātru pretuzbrukumu un spēja atmaksāt jelgavniekiem ar gūtiem vārtiem – 1:2. Trešdaļas izskaņā jelgavnieki nopelnīja noraidījumu un HK “Mogo” to pārvērta par vēl vieniem gūtiem vārtiem – 1:3.

 

Lai kompensētu divu vārtu atpalikšanu, HK “Zemgale/LLU” uzsāka otro trešdaļu ar pamatīgu spiedienu, kuru diemžēl neizdodevās izmantot un jau būdams mazākumā jelgavnieki ielaiž ceturto ripu – 1:4. HK “Mogo” gūto vārtu jau kļuvis kritisks, lai spētu atspēlēties, bet uz jelgavnieku soliņa varēja redzēt pārliecinātas sejas un rezerves spēlētāji ar smaidu solīja, ka viss būs kārtībā. Viņu solījums sāka piepildīties pēc divām minūtēm. Raimonda Vilkoita maiņa veica vairākus mēģinājumus gūt vārtus un pēdējā piegājienā pēc Iļja Četvertak un Raimonda izspēles gar vārtiem, ripu vārtos ieraida uz maiņu iznākušais Juris Ziemiņš – 2:4. Mēģinot bremzēt jelgavnieku spiedienu HK “Mogo” uzsāka pelnīt noraidījumus vienu pēc otra. Trešdaļas piecpadsmitā minūtē HK “Zemgale/LLU” piecu spēlētāju sastāvā sāka veidot izspēli pret trim pretiniekiem. Izspēles galvenais uzdevums bija izveidot iespēju uz vārtiem mest Atvaram Tribuncovam. Pirmajā veiksmīgā izspēlē Atvara raidīta ripa trāpa pretinieka nūjā un tā no spēcīga metiena pārplīst uz pusi. Spēle ar to neapstājās un sekoja nākamā izspēle. Atvara precīzs un spēcīgs metiens atrod savu ceļu uz pretinieka vārtiem – 3:4 (asistējot Raimondam Vilkoitam un Mārim Miezim). HK “Zemgale/LLU” turpināja spēli vairākumā pret četriem pretiniekiem. Šoreiz izspēles smailē startējs Sanda Zolmaņa, Jura Ziemiņa un Olafa Aploks maiņa. Juris Ziemiņš bija devies ātrā uzbrukumā, bet pie vārtiem tika agresīvi iegrūsts vārtos. Krītot viņa slida tika sabojāta pret vārtu stabiņu un galvenais treneris Aigars Cipruss viņa vietā uz laukuma nosūtīja Kristapu Milleru. Sekoja Sanda Zolmaņa un Olafa Aploka izspēle, kuras rezultātā ripa nonāk vārtu priekšā, kur ar aizsargu cīnijās Kristaps Millers. Aizsargs grūda Kristapu nost no vārtiem, bet jau kritienā viņš ieraidīja ripu vārtos un izlīdzināja spēles rezultātu – 4:4. Līdz trešdaļas beigām abas komandas vairāk cenšas neielaist ripu savos vārtos, jo masīvus uzbrukumus traucē veikt spēku trūkums, kuri tika iztērēti trešdaļas gaitā.

 

Trešā trešdaļā komandu galveniem treneriem pienāk grūts brīdis, kurā ir jāizvēlās uzvaras taktika, kura varētu atnest uzvaru visā spēlē. HK “Mogo” paveicas, jo jelgavnieki no ceturtās spēles minūtes sāk pelnīt nevajadzīgus noraidījumu un paliek uz laukuma trijatā pret pretinieka pieciem spēlētājiem. Un palika uz četrām minūtēm. HK “Zemgale/LLU” spēlētāji kopā ar vārtsargu Nikolja Žurkovu izdarīja visu iespējamo, lai pretinieks negūtu vārtus šajā smagā spēles brīdī. Trešdaļas turpinājumā jelgavniekiem turpina neveikties un viņi atkal nonāk mazākumā. Savā zonā viņiem izdodas labi noturēties līdz brīdim, kad rodas iespēja iziet ārā no aizsardzības zonas. HK “Mogo” uzbrucējs pārtver ripu, kad puiši jau gandrīz izgājuši no zonas un viņš iziet viens pret vienu ar Nikolaju Žurkovu. Metienu neizdara, bet sagaida, kad nepiesegt pieslēdzas partneris, kurš arī realizēja precīzu piespēli – 4:5. Jelgavniekiem burtiski pietrūka pāris soļi, lai nepieļautu šo vārtu zaudēšana. Līdz trešdaļas beigām atlika vēl sešus minūtes un HK “Zemgale/LLU” lika lietā visus savus atlikušos spēkus, lai izlīdzinātu rezultātu. Tomēr spēku nepietiek un pat spēlējot sešiem cilvēkiem (bez vārtsarga), neizdodas izlīdzināt spēles rezultātu un nākas atdod uzvaru HK “Mogo” rokās.

 

Ruslans Antropovs