Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Trīs Latvijas komandas iekļūst Baltijas sieviešu līgas izslēgšanas spēlēs

Rolands Eliņš

Trīs Latvijas komandas iekļūst Baltijas sieviešu līgas izslēgšanas spēlēs
Jānis Leitis, "Jelgava/LU" treneris

Baltijas volejbola līgā volejbolā sievietēm beidzies pamatsacensību turnīrs, kurā uzvarēja Igaunijas komanda "Kohila VK". Izslēgšanas spēlēs iekļuva arī trīs Latvijas komandas, no kurām labākajā vietā bija "Zeltaleja/MSĢ", kas ieņēma ceturto pozīciju 12 komandu konkurencē.

Šodien noslēdzas Baltijas volejbola līgas pamatturnīra sacensības dāmu konkurencē. Tālāk astoņas labākās komandas no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas turpinās cīņas izslēgšanas spēlēs. Spēcīgāko astoņu Baltijas volejbola komandu vidū ir trīs Latvijas volejbola komandas – “Zeltaleja/MSĢ”, “Jelgava/LU” un “Babīte”. Savukārt ārpus labāko astoņu pulka palika RSU/MVS un "miLATss", kas ieņēma attiecīgi devīto un 11. vietu.

Latvijas komandu potenciālu izslēgšanas spēļu kārtā, arī atskatoties uz aizvadīto sezonu, vērtēja komandu treneri:

Ilmārs Pūliņš “Zeltaleja/MSĢ” – “Meitenes savu uzdevumu ir izpildījušas, spēcīgāko astotniekā ir iekļuvušas un tālāk – jācīnās un jāuzvar komandas, kas stāsies pretī ceturtdaļfinālā. Strādājuši esam daudz un pamatīgi, taču nereti nervu pārslodze un varbūt pārāk lielas uzvaras alkas spēles rezultātu arī bojā. Mēs nekalkulējām rezultātus, neveicām aprēķinus, kuru rezultātā var arī “pārshēmot” - centāmies visās cīņās parādīt labāko sniegumu. Kā komandai mums svarīgas arī Latvijas čempionāta un Latvijas Olimpiādes uzvaras un meitenes ir ļoti motivētas sasniegumiem, tādēļ varu teikt, ka Baltijas līgas sacensības mums ir gatavošanās sekmīgam startam Latvijas Olimpiādē šogad.”

Jānis Leitis “Jelgava/LU” – “Esmu gandarīts, ka komandas spēlētājas pašas sezonas garumā vērtē un analizē mūsu spēli un konkurentes – kā komanda esam saliedēti strādājuši visu pamatturnīra laiku. Mums ir bijušas gan ļoti veiksmīgas spēles, skaistas spēļu galotnes, gan arī tādas, kur tieši cīņas noslēgumā pietrūka agresīva nobeiguma, piemēram - mājās zaudējām piecu setu cīņā tikai pašā “zelta seta” galotnē. Varbūt šī nedaudz agresīvākā, eksplozīvākā spēle būs jāatīsta izslēgšanas spēlēs.”

Artūrs Tinte “Babīte” – “Mērķis vienmēr ir uzvarēt, tas arī svarīgi turpmākajās spēlēs. Pagājušajā gadā mums neizdevās iekļūt spēcīgāko astoņu komandu vidū, šogad tas ir paveikts un esam izpildījuši minimālo uzdevumu. Sezonas sākumā mēs pastiprinājām komandu ar trim jaunām spēlētājām un pirmajās spēlēs varbūt komanda nebija īsti iespēlējusies, taču noslēgumā, kā jau to rāda mūsu uzvaras esam spējuši sakoncentrēties un saliedēt sniegumu. Tā kā esam daļēji profesionāla komanda, kuras treniņu grafiks nav tik intensīvs, dažkārt sniegums neparāda pilnu mūsu jaudu, taču – uzvarēt varam un, kā zināms - dāmu volejbolā svarīgākais ir emocionāli noskaņoties spēlei, lai ar lielāko gribasspēka lādiņu dotos laukumā. Pie tā piestrādāsim arī nākamajās cīņās.”

Individuāli rezultatīvākā spēlētāja no Latvijas (spējusi gūt otro lielāko punktu skaitu spēlēs Baltijas līgā kopvērtējumā) ir Anastasija Kravčenoka no Davgavpils kluba “miLATss”, kura izcīnījusi 348 punktus. Rezultatīvākā no Latvijas spēlētājām gūstot punktus ar servi ir Ilze Liepiņlauska no volejbola komandas “Jelgava/LU”, kura šādi izcīnījusi 44 punktus un šis ir trešais labākais sniegums Baltijā. Efektīvākā bloķētāja Baltijas līgas pamatturnīra sacensībās kopvērtējumā ir Latvijas volejboliste Monta Urbāne no “Minusas Volejbola skolas/RSU” volejbola komandas, kura guvusi 65 punktus ar bloku.

Baltijas līgas izslēgšanas spēles notiks no 4. līdz 6.martam Igaunijā.

Informācija sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija

     [+] [-]

, 2016-02-21 20:20, pirms 8 gadiem
Meitenes, sadod!