Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Gulbis Marseļas ceturtdaļfinālā pret "maratonistu" Maū

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Gulbis Marseļas ceturtdaļfinālā pret "maratonistu" Maū
Ernests Gulbis
Foto: AFP/Scanpix

Ernests Gulbis šodien ap plkst. 17:00 aizvadīs sezonas trešo ceturtdaļfinālu, Marseļas "ATP World Tour 250" turnīrā tiekoties ar Francijas tenisistu Nikolā Maū. Abu vienīgajā iepriekšējā cīņā pārāks bija latvietis.

Gulbis trešo viesošanos Marseļā sāka tikai vakar, jo, pateicoties izsētā tenisista statusam, no sacensību 1. kārtas bija brīvs. Savā nedēļas pirmajā spēlē reitinga 23. pozīcijas īpašnieks dabūja krietni pasvīst pret spāni Roberto Bautistu Agutu, kurš tika uzveikts vairāk nekā divu stundu (2:15) ilgā cīņā – 6:3, 5:7, 6:4.

Ja pagājušajā nedēļā Roterdamā redzējām nosvērtu un neraksturīgi mierīgu Gulbi, tad vakar Francijas publika sastapa visiem zināmo Ernestu. Kad Gulbim klausīja serve (23 eisi ir labs rādītājs) un nebija problēmu izspēlēs, viss bija kārtībā. Taču pēc 2. seta zaudēšanas Gulbis neizturēja un iznīcināja raketi. Tādā veidā tika nopelnīta izsvilpšana. 44 nepiespiestās kļūdas garastāvokli diez vai var uzlabot.

Ja mačā pret Spānijas tenisistu skatītāju saniknošana nav kritisks solis, tad sacensību turpinājumā tādi gājieni var iegriezt. Marseļas ceturtdaļfinālu sasnieguši uzreiz pieci Francijas tenisisti. Ja viss notiks pēc plāna citos mačos un arī pats Gulbis aizvadīs vairāk par vēl vienu cīņu, viņam sacensību turpinājumā var nākties sacensties tikai ar mājiniekiem – šodien pret Nikolā Maū, pusfinālā Rišāru Gaskē, bet finālā ar Žo-Vilfrīdu Tsongu.

Bet vispirms jāuzvar šodien. Gulbja otrais pretinieks Marseļā būs 32 gadus vecais Nikolā Maū, kurš tenisa pazinējiem nav svešs. Francūzis pašreiz vienspēlēs ieņem 41. vietu, kas vienu pozīciju atpaliek no viņa rekorda. Maū ilgi spēja uzvarēt tikai dubultspēļu turnīros – viņa kontā astoņi tituli no 15 fināliem. Pēdējo no astoņiem dubultspēļu tituliem Maū izcīnīja pagājušajā nedēļā Roterdamā, kur uzvarēja kopā ar Mikelu Lodrā. Abi pagājušā gadā bija ļoti tuvu triumfam "French Open", taču izlaida uzvaru pret brāļiem Braieniem.

Nopietnus panākumus vienspēlēs Maū sasniedza tikai pagājušā gadā, kad jau bija pārsniedzis 30 gadu vecumu. Maū jūnijā no kvalifikācijas uzvarēja astoņos mačos Hertogenbošā (zāliens) un finālā ar 6:3, 6:4 uzveica Stanislasu Vavrinku. Savā aiznākamajā turnīrā Ņūportā (atkal zāliens) viņš izcīnīja karjeras otro vienspēļu titulu, finālā atspēlējoties pret Leitonu Hjuitu – 5:7, 7:5, 6:3.

Maū ir pēdējais tenisists, kurš vienā turnīrā uzvarējis gan vienspēlēs, gan dubultspēlēs, to paveicot Ņūportā. Pērnā gada jūlijā Maū Ņūportas turnīra pēdējā dienā, kurā sacensību norisē iejaucās lietus, aizvadīja divus finālus, uzvarot abos un apliecinot "maratonista" slavu. Maū ir piedalījies tenisa vēsturē ilgākajā spēlē, 2010. gada jūnijā trīs dienas ilgušajā mačā piekāpjoties Džonam Isneram. Starp citu, Maū togad Vimbldonā bija spiests piedalīties kvalifikācijā, arī tur spēlējot nepieklājīgi ilgus un garus mačus, piemēram, 3:6, 6:3, 24:22 pret Aleksu Bogdanoviču 2. kārtā, bet 3. kārtā pieci seti pret Štefanu Kubeku – 6:7(8), 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Maū visvairāk patīk spēlet uz ātrajiem segumiem, tāpēc viņa lieliskie rezultāti uz zāliena nav pārsteigums. Savus trumpjus, kas ir serve un spēle pie tīkla, viņš labi spēj izmantot arī telpu vidē. Maū ir izteikts "serve&volley" spēles cienītājs, pie tam Nikolā mazāko iespēju doties pie tīkla nelaiž garām ne tikai uz savas serves geimos, bet arī geimos, kuros servē pretinieks. Gulbis ar tāda stila spēlētājiem regulāri spējis tikt galā, liekot lietā apvedošos sitienus un izmantojot "sveces".

Salīdzinājumā ar vakardienas pretinieku Bautistu Agutu, Maū ir daudz labāka serve, toties garajās izspēlēs viņš nav tik bīstams. Lai arī ļoti daudz eisus viņš nav saservējis (divos mačos 16), servi šonedēļ francūzis sargājis iespaidīgi, nevienā no pirmajām divām spēlēm netiekot nobreikots. 1. kārtā pret Keniju De Šeperu uzvarētajā mačā (7:6(2), 6:3) Maū tautietim nedeva nevienu breika iespēju, bet vakar 2. kārtā pret Ričardu Beraņķi (7:6(5), 6:3) Maū atspēlēja vienīgo breikbumbu.

Maū tieši šonedēļ Marseļā aizvada sezonas labāko turnīru vienspēlēs, pirmo reizi 2014. gadā tiekot līdz ceturtdaļfinālam. Nikolā Marseļā spēlē astoto reizi, ceturtdaļfināls viņam ir atkārtots labākais rezultāts. Tik tālu viņš tika arī 2008. gadā, toreiz piekāpjoties Endijam Marejam. Maū ATP ceturtdaļfinālos ir negatīva (6-9) bilance, tiesa, pēdējos trīs mačos par iekļūšanu pusfinālā francūzis spējis uzvarēt, ceturtdaļfināla barjeru pārvarot jau pieminētajos turnīros Hertogenbošā un Ņūportā, kā arī Mecā pagājušā gada septembrī. Gulbim ATP ceturtdaļfinālso 10-16 rādītājs, uzvarot trīs no pēdējiem četriem (vienīgais zaudējums šajā posmā Rafaelam Nadalam Dohā).

Gulbis ar Maū spēlējis vienreiz, un tas notika Francijā, pie tam telpās uz "hard" seguma. Abu pirmā tikšanās bija "Challenger" līmenī, Gulbim ar Maū trīs setos tiekot galā Orleānas turnīra 1. kārtā – 4:6, 6:4, 6:2. Gulbis toreiz savu servi zaudēja trīs reizes, bet pats izmantoja piecas no 16 breika iespējām. Protams, Gulbis arī šodien ir favorīts, taču skaidrs, ka nospiedošs fanu atbalsts būs mājiniekam, kas nereti Gulbi spēj izsist no sliedēm.

Kā Gulbim klājies pret frančiem viņu mājās notiekošajos turnīros? Apskatīšu tikai augstākā līmeņa sacensības. Tādu maču daudz nav – tikai trīs, visi notikuši "French Open". 2008. gadā Gulbis uzveica Lodrā, 2010. gadā Parīzē savainojuma dēļ izstājās spēlē pret Žiljēnu Beneto, bet pagājušā gadā netika galā ar Gaelu Monfīsu. Kopš zaudējuma Monfīsam Ernests uzvarējis nākamās trīs spēles pret Francijas tenisistiem (visos turnīros, arī ārpus Francijas). Vai uzvaru sērija šodien turpināsies?

Latvijas un Francijas tenisistu mačs varētu sākties ap plkst. 17:00. Pirms tam jāizspēlē Gaskē un Ivana Dodiga spēle, kas sāksies plkst. 15:00. Gulbja un Maču maču stabilā interneta tiešraidē varēs redzēt Unibet TV. Tas gan ir maksas pakalpojums. Bezmaksas strīmus var meklēt šeit vai šeit.

1 2 55 komentāri

  -2 [+] [-]

, 2014-02-21 10:27, pirms 10 gadiem
Pret Maū vajadzētu iet vieglāk. Maū ir vairāk ofensīva tenisa piekritējs. Tādus Gulbis parasto šolkā....domājams 2os setos lieta būš darīta.

     [+] [-]

, 2014-02-21 12:24, pirms 10 gadiem
šamais puika man patīk, ceru ka parādīs stabilu sniegumu, jo liekas ka ir cienīgs būt pasaules Top 10.

  +1 [+] [-]

, 2014-02-21 12:29, pirms 10 gadiem
Viss kā jau vienmēr Gulbja rokās. Ja no sliedēm neizsitīs Maū mājinieka statuss, tad pusfinālā Gulbim noteikti ir jābūt.

     [+] [-]

, 2014-02-21 14:28, pirms 10 gadiem
Redz, tīri glauni kā izsētajam iet, tagad tik nepazaudēt to.

     [+] [-]

, 2014-02-21 14:42, pirms 10 gadiem
nu izspēlējās jau vakar- šodien vienkārši jāmaļ un jātiek pusfinālā

     [+] [-]

, 2014-02-21 15:01, pirms 10 gadiem
Highlights ir iespejams kaut kur noskatities? Baigi gribas paris izteicienus un momentus velreiz redzet
Slēpts komentārs: zaniite123

  -2 [+] [-]

, 2014-02-21 15:10, pirms 10 gadiem
zaniite123 rakstīja: tak tu ,ekspert, vareeji vispaar muti pieveert Alba zaudees Radnickiem Tak ja Tev nav sajeegas par sportu ,tad beidz te smirdinaat . Lielais eksperts atradies.
Es teicu,ka zaudes? Es teicu,ka info klida,ka vini liek mala Liderus,paskaties twiteri ko cilveki saka u.t.t. (Iespejams,gribeja ukrainus morali atbalstit beigas un speleja no sirds speletaji del si iemesla) Ja veici likmi nevaino mani,es tevi nespiedu uz to! Un paludzu Highlights,ta ka neker krenki
Slēpts komentārs: zaniite123

  -2 [+] [-]

, 2014-02-21 15:18, pirms 10 gadiem
zaniite123 rakstīja: es ne neveicu neekadu likmi,bet tu kaa miikstais saakuma ierakstiiji,ka Muizniekam nekaadu izredzu,un peec tam izdzeesi savu stulbo komentu. lunis.
Nomierini nervus, es to uzrakstiju,jo daudzi cilveki par so rakstija visas dienas garuma,15min pirms speles piesledzu TV lai redzetu un redzu,ka situacija ir cita,ta ka koments bija 25min iznemu vienkarsi lauka,jo nebija patiesa info! Ja neveici likmi tad nomierinies! Ukrainus soreiz gribeja vienkarsi pavilkt no sirds dzilumiem,jo Ja esi informets kas notiek ukraina! Lai ari Pats Budivelniks neatrodas vairs Ukraina!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 15:24, pirms 10 gadiem
Bet vai kadam iespejams ir ideja kur iegut Highlights vai ari tas perles no vakardienas?

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 15:26, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Nomierini nervus, es to uzrakstiju,jo daudzi cilveki par so rakstija visas dienas garuma,15min pirms speles piesledzu TV lai redzetu un redzu,ka situacija ir cita,ta ka koments bija 25min iznemu vienkarsi lauka,jo nebija patiesa info! Ja neveici likmi tad nomierinies! Ukrainus soreiz gribeja vienkarsi pavilkt no sirds dzilumiem,jo Ja esi informets kas notiek ukraina! Lai ari Pats Budivelniks neatrodas vairs Ukraina!
da tu esi idiots pajlbomu. ja ieliki savus vaardus,tad no tiem neatkaapies,bet tu kaa miikstais izdzeesi..

     [+] [-]

, 2014-02-21 15:28, pirms 10 gadiem
zaniite123 rakstīja: da tu esi idiots pajlbomu. ja ieliki savus vaardus,tad no tiem neatkaapies,bet tu kaa miikstais izdzeesi..
Labi esmu mikstais Idiots, pardzivosu dzivojam talak!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 15:29, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Labi esmu mikstais Idiots, pardzivosu dzivojam talak!
Главная

     [+] [-]

, 2014-02-21 15:29, pirms 10 gadiem
Gulbis vs nervi

     [+] [-]

, 2014-02-21 15:35, pirms 10 gadiem
Ernestam tiešām bija neparasto izteicienu diena.

Te sūtīja mājās skatītājus, te tiesnesim jautāja, vai skatītājiem patīk spāņa spēles stils, un vēl retoriski pajautāja, kāpēc viņš te vispār spēlē. Video kompilācija būtu episka (lai arī nepiemērota tiem, kam vēl nav 18).

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 15:39, pirms 10 gadiem
M rakstīja: Ernestam tiešām bija neparasto izteicienu diena.

Te sūtīja mājās skatītājus, te tiesnesim jautāja, vai skatītājiem patīk spāņa spēles stils, un vēl retoriski pajautāja, kāpēc viņš te vispār spēlē. Video kompilācija būtu episka (lai arī nepiemērota tiem, kam vēl nav 18).
Tapec gribas atkartoti noskatities,jo nu tur bija vienas no labakajam Perlem,bet pasktijos Twiteros,Youtube, Matselas majas lapa u.t.t. Par So macu nekas,praktiski!

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 15:39, pirms 10 gadiem
Skuju-Janis rakstīja: Tapec gribas atkartoti noskatities,jo nu tur bija vienas no labakajam Perlem,bet pasktijos Twiteros,Youtube, Matselas majas lapa u.t.t. Par So macu nekas,praktiski!
Главная

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:51, pirms 10 gadiem
kadam nav streams?

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:56, pirms 10 gadiem
rāda smotrisport. com

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:56, pirms 10 gadiem

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:57, pirms 10 gadiem
Pagaidām francūzis spēlē kā totāls psc

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:58, pirms 10 gadiem
pagaidām smuki ouno

     [+] [-]

, 2014-02-21 16:58, pirms 10 gadiem
6 minūtes spēlē - 3:0 Gulbis

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:06, pirms 10 gadiem
ir kāds links angliski labā kvalitātē?

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:07, pirms 10 gadiem
Smuki baarzda noskuuta Mahutam

  +2 [+] [-]

, 2014-02-21 17:07, pirms 10 gadiem
Tas "LTU" pie Gulbja reāli tracina...

  +2 [+] [-]

, 2014-02-21 17:10, pirms 10 gadiem
Nezinu pat kas ir kaitinošāk - nepārtrauktais "rassija, rassija" boba trasē vai francūži tribīnēs.

  -1 [+] [-]

, 2014-02-21 17:12, pirms 10 gadiem
Atkārtojumā skaidri redzmas out bet uzraksta in... wtf?

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:14, pirms 10 gadiem
jocker rakstīja: Atkārtojumā skaidri redzmas out bet uzraksta in... wtf?
Viņš servēja uz kreiso, pēc tam uz labo, abas bija iekšā.

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:15, pirms 10 gadiem
bēdīgi skatīties, kādi spēlētāji ir top50.. Pilnīga nulle

  +1 [+] [-]

, 2014-02-21 17:16, pirms 10 gadiem
KĀDA VELNA PĒC PRETĪ GULBIM RAKSTĪTS: LTU (Lithuaunia)??? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ?????????????? Stulbie Franči nezina no kurienes nāk Gulbis..............

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:16, pirms 10 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: bēdīgi skatīties, kādi spēlētāji ir top50.. Pilnīga nulle
Piekrītu. Izskatās pēc tizleņa. Tādam lumpenim zaudēt būtu nevēlami.

     [+] [-]

, 2014-02-21 17:17, pirms 10 gadiem
Labi, pirmais ir, tagad otro un gulēt.

  -2 [+] [-]

, 2014-02-21 17:18, pirms 10 gadiem
ainars_lv rakstīja: KĀDA VELNA PĒC PRETĪ GULBIM RAKSTĪTS: LTU (Lithuaunia)??? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ??????????????? ?????????????? Stulbie Franči nezina no kurienes nāk Gulbis..............
Jo leišu basketa popularitāte pārņem visu prātus, jāņem piemērs no leišiem..
1 2 55 komentāri