Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Klāt "Schenker" līgas pavasaris - ceturtdaļfināli

Jānis Celmiņš

Klāt "Schenker" līgas pavasaris - ceturtdaļfināli
Ingars Ivanovs un Aleksandrs Avdejevs
Foto: Renārs Buivids

„Schenker” volejbola līgā šovakar tiks aizvadītas pirmās 1/4 finālu cīņas. Trīs no četrām pirmajām šīs kārtas spēlēm risināsies Latvijas volejbola laukumos – Jelgavā, Ozolniekos un Daugavpilī. Spēli no Zemgales Olimpiskā centra starp „Biolars/Jelgava” un „Lāse-R/Rīga” komandām tiešraidē demonstrēs Sportacentrs.com TV.

Par pavasara tuvošanos vēsta ne tikai putnu dziesmas un arvien spožākie saules stari, bet arī „Schenker” volejbola līgas 1/4 fināli. Tāpat kā pirms gada, arī šogad labāko astoņu komandu skaitā iekļuvušas visas četras Latvijas komandas. Ar ko beidzās 1/4 fināli pirms gada, daudzi jau piemirsuši, tāpēc īss atgādinājums – 1/4 finālu spēles noslēdzās ar Latvijas klubu fiasko un to, ka „Final 4” turnīrā medaļas dalīja vien igauņi. Šogad Latvijas volejbols ir nedaudz labākās pozīcijās, jo divi Latvijas klubi 1/4 finālā spēlē viens pret otru, kas nozīmē, ka „Final 4” būsim pārstāvēti.

„Lāse-R/Rīga” vai „Biolars/Jelgava” – kurš dosies uz Pērnavu?

Retorisks jautājums, uz kuru atbildēt būtu krietni grūtāk sezonas gaitā. Šobrīd abas komandas ķēris „traumu vilnis”, taču šķiet, ka rīdzinieki ar savainojumiem tikuši galā veiksmīgāk. Vissliktākā pozīcija rīdziniekiem ir otrā tempa jeb servju uzņēmēju pozīcijā. Var nojaust, ka Aivars Siļutins ir gatavs par procentiem 80%, Toms Vanags pat vēl mazāk. Neskatoties uz to, šķiet, ka tieši viņi abi uzsāks spēli „Lāse-R” komandas sākumsastāvā šovakar. Pa diagonāli spēlēs Edvarts Buivids, kurš šajā pozīcijā tīri izkonkurējis Artūru Sivicki. Pārējās pozīcijās Rīgas komandā viss kā ierasts.

Tikmēr krietni sarežģītāka situācija ir jelgavniekiem. Pirms šīvakara mača Jelgavas komanda palikusi ar vienu pirmo tempu – Andi Cimošku. Savainoti gan Pēteris Aukmanis, gan Edgars Baiks. „Situācija nav viegla, jo vairākiem spēlētājiem traumas,” atzīst jelgavnieku galvenais treneris Jurijs Deveikus. „Simts procentu, ka šovakar spēlēt nevarēs Pēteris Aukmanis, 99 procenti, ka malā paliks potīti savainojušais Edgars Baiks. Ar temperatūru jau sestdien laukumā gāja un svētdien pret „Valio Võru” nespēlēja Reinis Pekmanis. Redzēsim, kā būs ar traumu guvušo libero Austri Štālu. Pamatturnīra spēli pret „Lāsi” šajā postenī ne slikti aizvadīja Mārcis Jirgensons, taču viņš ir vajadzīgs ceturtajā zonā,” pirms pirmās ceturtdaļfināla spēles prāto „Biolars/Jelgava” galvenais treneris Jurijs Deveikus. Var sanākt, ka pirmajā tempā jelgavniekiem būs jāiztiek ar Matīsu Gabduļlinu, kurš šajā pozīcijā nospēlējis uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmu spēļu skaitu, turklāt lielāko sezonu aizvadījis šī brīža Nacionālās līgas līdervienībā „Mārupe”, kas juridiski skaitās Jelgavas komandas fārmklubs.

Lai kaut cik pacīkstētos ar rīdziniekiem, Jelgavas komandai ir tikai viena iespēja – nepieciešama stabila un agresīva serve, citādi Rīga komandas pirmie tempi Jānis Vāvers un Andrejs Zavorotnijs savu varējumu parādīs par visiem simts procentiem.

Mača sākums Jelgavā šovakar pulksten 19.30, spēle tiešraidē būs skatāma portālā Sportacentrs.com: Ceturtdien 19:30 Schenker: Biolars/Jelgava -...

Fakts: "Lāses" komandai šī vakara spēle būs jau 200 (!) "Schenker" līgā, tātad jubilejas mačs!

Pārējie…

Ne mazāk sarežģīta situācija gaida tabulas astotajā ailē «dzīvojošo» Ozolnieku komandu, jo pretī nāks pērnavieši no pirmās. Lai arī regulārā turnīra statistikā igauņi izskatās respektējami, tomēr trīs savstarpējās spēlēs rezultāts pa setiem bijis līdzīgs un vienā piecsetu mačā „ozīši” spējuši arī līderiem atņemt punktu. „Esam spēlējuši ļoti līdzīgi, un uzvara nav nekas neiespējams,” uz cīņu noskaņots ir komandas galvenais treneris Vitālijs Birjukovs. „Noskaņojums komandā ir labs, lai gan sezona bijusi gara, neviens nečinkst un gaida volejbola svētkus, kas ir „play off”.” Treneris skaidro, ka sestdien Rakverē (3:2) ļauts atpūsties Kārlim Volodinam. Pēc ceļa saites savainojuma ierindā atgriezies Andris Zadovskis. Pēdējo maču labi nospēlējis Vadims Ustjancevs. Jūtams, ka Ozolnieku pusē tiek gatavots pārsteigums. Vai tas izdosies, lūkosim noskaidrot jau šovakar, kad komandas pirmo reizi tiksies Ozolniekos. Mača sākums Ozolnieku sporta namā pulksten 19.00. Teksta tiešraide: Livestats

Lai cik arī jocīgi tas nebūtu (ieskatoties regulārā čempionāta noslēguma tabulā), tad šķiet, ka „Poliuram” pārsteigt regulārā čempionāta uzvarētājus ir reālāk, nekā „Daugavpils Universitātei” (regulārajā čempionātā 7. vieta) apspēlēt Tallinas „Selver” (2. vieta). „Selver” nestabilajai spēlei šosezon izskaidrojumu atrast grūti, taču varam būt droši – izšķirošajām spēlēm Tallinas komandas būs gatava. Arī Daugavpilī mačs šovakar sāksies pulksten 19.00. Teksta tiešraide: Livestats

Visbeidzot potenciāli visaizraujošāko cīņu, šo rindu autora prāt, varam sagaidīt Igaunijas klubu duelī, kurā Arta Caica „Tartu Bigbank” (reg.č. – 6. vieta) cīnīsies ar TTU (reg.č. – 3. vieta) volejbolistiem. Latvietis pēc plaušu karsoņa izārstēšanas ir atgriezies komandas sastāvā un esot gatavs spēlēt. Lai ko arī teiktu citi, palikšu pie domas, ka TTU būtībā ir viena cilvēka komanda. Ja „Tartu Bigbank” izdosies apturēt Denisu Sintovu, tad tieši Caics un Co automātiski kļūs par šī pāra favorītiem. Paklīdušas gan baumas (iespējams, tikai nelabvēļu runas), ka Tartu pusē aizkavējusies algu izmaksa, un tas var ietekmēt komandas cīņassparu.

Šajā pārī pirmais mačs Tartu, spēles sākums pulksten 19.30. Teksta tiešraide: Livestats

Izspēles sistēma:

Ceturtdaļfināla spēles notiek 21. un 23. un 24 februārī, uzvarētāju noskaidrojot divu spēļu summā. Ja kādā no pāriem komandas apmainīsies ar uzvarām, piemēram, ar 3:1, tad tiks aizvadīts tā sauktais ''zelta zets''. Pirmo spēli mājās aizvada vienība, kas regulāro sezonu noslēdza zemākā pozīcijā. 1/2 fināli notiks 2.martā, bet finālspēles 3.martā Pērnavā. 1/2 finālu spēļu zaudētāji cīnīsies par bronzas godalgām, bet uzvarētāji par zelta medaļām. Uz Pērnavu tiek organizēts arī līdzjutēju brauciens, par kuru vairāk informāciju meklējiet Volejbola federācijas mājas lapā volejbols.lv.

"Schenker" līgas 1/4 finālu kalenārs

DatumsVietaLaiksKomandas
21.02.13.SC Ozolnieki19.00Poliurs/Ozolnieki - Parnu VK
21.02.13.Daugavpils Sp.sk19.00DU - Selver Tallinn
21.02.13.Tartu univ. SH19.30Bigbank Tartu - TTU
21.02.13.Zemgales OC19.30VK Biolars/Jelgava - Lāse-R
24.02.13.Parnu SH17.00Parnu VK - Poliurs/Ozolnieki
23.02.13.Kalev SH16.00Selver Tallinn - DU
23.02.13.TTU SH18.00TTU - BigbankTartu
23.02.13.49. vsk SK18.00Lāse-R - VK Biolars/Jelgava

Izceltā spēle Sportacentrs.com TV tiešraidē!

     [+] [-]

, 2013-02-21 12:47, pirms 11 gadiem
Šajā "Tāpat kā pirms gada, arī šogad labāko astoņu komandu skaitā iekļuvušas visas astoņas komandas." teikumā noteikti ir kļūda.

     [+] [-]

, 2013-02-21 12:54, pirms 11 gadiem
Maneejs rakstīja: Šajā "Tāpat kā pirms gada, arī šogad labāko astoņu komandu skaitā iekļuvušas visas astoņas komandas." teikumā noteikti ir kļūda.
JJAP! labots...