Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Egleskalns palīdz "Tours" komandai izcīnīt pirmo uzvaru CEV Čempionu līgā

Rolands Eliņš

Egleskalns palīdz "Tours" komandai izcīnīt pirmo uzvaru CEV Čempionu līgā
Hermans Egleskalns. Foto: Tours Volley-Ball

LETA. Latvijas izlases volejbolista Hermana Egleskalna pārstāvētā "Tours" komanda ceturtdien svinēja uzvaru Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Čempionu līgas sezonas trešajā spēlē.

ūras komanda D apakšgrupas duelī viesos ar 3-1 (25:20, 20:25, 25:22, 25:18) pārspēja Portugāles klubu Lisabonas "Benfica".

Egleskalns uzvarētājiem guva 18 punktus, bet rezultatīvākais mača spēlētājs ar 19 punktiem bija latvieša komandas biedrs, igaunis Timo Tammemā.

Otrā šīs grupas spēlē otrdien grupas titulētākā vienība Perudžas "Sir Sicoma Monini" no Itālijas viesos četros setos pārspēja Polijas vicečempioni Varšavas "Verva Orlen Paliwa".

D grupā pēc trim spēlēm līdere ar deviņiem punktiem ir Itālijas vienība, pa bet pa trim punktiem ir pārējām trim komandām, taču Tūras volejbolistiem ir sliktākā uzvarēto/zaudēto setu attiecība.

CEV Čempionu līgā kopumā 20 komandas sadalītas piecās apakšgrupās pa četrām vienībām katrā. Pēc grupu turnīra izslēgšanas sacensībām kvalificējās katras apakšgrupas uzvarētāja un trīs labākās otro vietu ieguvējas.

Egleskalns ir vienīgais Latvijas volejbolists šīs sezonas CEV Čempionu līgā. Iepriekšējā sezonā viņš ar Tūras vienību nepārvarēja grupu turnīra barjeru.

Savukārt Latvijas speciālista Uģa Krastiņa trenētā Ukrainas komanda Ļvivas "Barkom-Kažaņi" ceturtdien sasniedza Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) Kausa izcīņas astotdaļfinālu. Ukrainas vienība sešpadsmitdaļfināla atbildes mačā viesos ar 3-0 (25:22, 25:21, 25:23) pārspēja Grieķijas vicečempioni Saloniku PAOK, kas bija pāra favorīte.

Pirmajā spēlē Krastiņa vadītie vīri zaudēja četros setos, līdz ar to astotdaļfinālistes noskaidrošanai bija nepieciešams "zelta sets". Tajā Ļvivas volejbolisti nonāca iedzinējos ar 13:14, taču atspēlēja setbumbu un bija pārāki ar 16:14, iekļūstot nākamajā kārtā.

Astotdaļfinālā Krastiņa vadītajai komandai pretī stāsies Vācijas bundeslīgā spēlējošā "Hypo Tirol Alpenvolleys Haching".

Izmantotie resursi:
LETA