Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

2021. gada Eiropas čempionāts volejbolā notiks četru valstu sešās pilsētās

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

2021. gada Eiropas čempionāts volejbolā notiks četru valstu sešās pilsētās
Latvijas volejbola izlase. Foto: CEV

Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) valde šodien lēmusi, ka 2021. gada Eiropas čempionāts tiks rīkots četru valstu - Polijas, Čehijas, Somijas un Igaunijas, sešās pilsētās ar finālspēļu norisi Katovicē. Tāpat nolemts, ka visām kvalifikācijas grupu spēlēm jābūt izspēlētām līdz 2021. gada 16. maijam.

2021. gada Eiropas volejbola čempionāts notikšot četrās valstīs un kopumā sešās pilsētās - Polijā, Čehijā, Igaunijā un Somijā. Tallinā un Tamperē plānoti tika grupu turnīru mači, kamēr Ostravā, Katovicē, Gdaņskā un Krakovā arī cīņas par medaļām. Krakovā, Ostravā un Gdaņskā notiks astotdaļfināla un ceturtdaļfināla spēles, kamēr Katovicē plānoti pusfināli un fināls. Iepriekšējā Eiropas čempionātā Francijas galvaspilsētā Parīzē triumfēja Serbijas volejbolisti.

CEV prezidents Aleksandrs Boričičs izteica prieku par izvēlētajām norises vietām: ''Šīs visas ir modernas pilsētas, kurās turpināsim to dinamiku, ko uzsākām 2019. gada Eiropas čempionātā Parīzē. Es izsaku pateicību vietējām un nacionālām varas iestādēm par viņu atbalstu un ticu, ka šīs pilsētas ir labākās izvēles čempionāta norisei. Ja noteikumi atļaus, tad ceram uz pēc iespējas vairāk līdzjutējiem, kas varētu atbalstīt savas izlases.''

Tāpat organizācija pieņēmusi lēmumu par čempionāta kvalifikācijas spēļu norisi, kam jānotiek līdz nākamā gada 16. maijam. 2021. gada janvārī tiks organizēti divi kvalifikācijas posmi, no kuriem viens B grupas ietvaros notiks Izraēlā, uzņemot Austriju un Bulgāriju. No 11. - 16. janvārim Ziemeļmaķedonijas galvaspilsētā Skopjē tiks aizvadītas C grupas spēles starp Ziemeļmaķedoniju, Bosniju un Hercegovinu un Turciju. Dānija paziņojusi, ka Covid19 dēļ atsakās no iespējas cīnīties par vietu 2021. gada čempionātā.

Latvijas volejbola izlase jau šī gada vasarā nodrošināja iespēju spēlēt 2021. gada Eiropas čempionātā.

Izmantotie resursi:
https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID...
https://www.cev.eu/News.aspx?NewsID...

     [+] [-]

, 2020-12-05 16:12, pirms 3 gadiem
Kad būs zināms kurā grupā/pilsētā spēlēs mūējie?