Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:7, Did:0, useCase: 3

Minusa atkāpjas no Latvijas sieviešu izlases galvenās treneres amata

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Minusa atkāpjas no Latvijas sieviešu izlases galvenās treneres amata
Inguna Minusa. Foto: LVF

Līdzšinējā Latvijas volejbola sieviešu galvenā trenere Inguna Minusa Latvijas Volejbola federācijas (LVF) valdes sēdē paziņojusi par savu atkāpšanos, to saistot ar Covid-19 pandēmijas radītajiem sarežģījumiem aizvadīt kvalitatīvu treniņprocesu, lai sagatavotu dāmas gaidāmajam Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram.

Par Latvijas sieviešu izlases galveno treneri Inguna Minusa tika iecelta 2018. gada ziemā. Covid-19 pandēmija radījusi sarežģījumus Minusai savu pienākumu veikšanā un šodien Latvijas Volejbola federācija (LVF) paziņojusi par sadarbības pārtraukšanu. LVF rīkos konkursu jauna trenera nozīmēšanai un vēl Minusai veiksmi nākotnē, kā arī pateicas par ieguldīto darbu.

“Līdz decembrim bija skaidrība, ka varam sagatavoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, kas bija paredzēts janvārī. Jānis Grīnfelds ar savu pieredzi bija ar mieru palīdzēt, tāpat Arnis Reliņš no darba brīvajā laikā. RSU/MVS komandā esošās izlases kandidātes trenējās manā vadībā, RVS/LU un VK “Jelgava” spēlētājas trenējās savos klubos. Var teikt, ka katra izlases kandidāte trenējās savā “burbulī”, un varēja redzēt, kā spēlētāju sportiskā forma uzlabojas,” situāciju pirms krīzes apstākļu ieilgšanas ieskicē Minusa.

“Pēc tam ārkārtējās situācijas ierobežojumu dēļ darbs apstājās. Varējām trenēties ārā, taču komandas spēli un taktiku modelēt nevarējām. Kvalifikācijas turnīrs tika pārcelts uz maiju, bet sporta zāle, kurā trenējās RSU/MVS komanda, tika slēgta. Pēc tam, kad ārkārtējās situācijas termiņš tika pagarināts līdz 6. aprīlim un nebija skaidrs, vai tas netiks pagarināts arī turpmāk, kļuva skaidrs, ka manā rīcībā nav resursu, tai skaitā treneru, lai pienācīgi sagatavotu izlasi kvalifikācijas spēlēm, tāpēc izlēmu labāk paiet malā. Valdes sēdē arī izklāstīju savu redzējumu, ap kuru komandu šobrīd vajadzētu būvēt izlasi, ņemot vērā visu esošo situāciju,” atkāpšanās iemeslus skaidro trenere.

Speciāliste arī uzsvēra, ka situācijā, kad ārējie apstākļi to atļaus, būtu gatava atgriezties galvenās treneres amatā.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Volejbola federācija (LVF)

  -1 [+] [-]

, 2021-02-12 18:43, pirms 3 gadiem
UUUUUUUNNN? Tāpēc jāskrien prom? Ok, lai veicas, bet ceru, ka tas ir uz neatgreišanos, goda vārds.. Raksturi un cīņasspars aug tikai neveiksmēs. sliktos apstākļos utt.

Tā, it kā visiem pārējiem pasaulē biss būtu skaisti.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-12 20:30, pirms 3 gadiem
Nedomāju, ka ir pateikts īstais iemesls. No kā baidās pateikt taisnību?

     [+] [-]

, 2021-02-13 08:27, pirms 3 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: UUUUUUUNNN? Tāpēc jāskrien prom? Ok, lai veicas, bet ceru, ka tas ir uz neatgreišanos, goda vārds.. Raksturi un cīņasspars aug tikai neveiksmēs. sliktos apstākļos utt.

Tā, it kā visiem pārējiem pasaulē biss būtu skaisti.
Tu jau gan tupētu un saņemtu algu,kaut arī federācija nespēj panākt iespēju trenēties!!!