Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Otrā spēle divās dienās: "Dinamo" izbraukumu pabeigs Habarovskā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Otrā spēle divās dienās: "Dinamo" izbraukumu pabeigs Habarovskā
Miks Indrašis
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Rīgas "Dinamo" šodien pulksten 11:30 aizvadīs 2017. gada pēdējo spēli Kontinentālajā hokeja līgā, sezonas tālāko izbraukumu noslēdzot ar dueli pret Habarovskas "Amur". Kamēr pretinieki atpūtās, rīdzinieki vakar spēlēja un uzvarēja. Tiešraide kanālā "Viasat Sport Baltic" un "Viaplay".

Trešdienas pusdienlaikā Rīgas "Dinamo" nonāca divu punktu attālumā no Rietumu konferences pēdējās vietas atstāšanas, jo izbraukumā ar 3:1 pārspēja Vladivostokas "Admiral". Iedzinējos nonākuši jau 23. sekundē, rīdzinieki izlīdzinājumu panāca pēc 25 sekundēm, labojot līgas rekordu par diviem ātrākajiem vārtiem, kas turējās kopš 2009. gada.

Par galveno varoni kļuva Brendons Makmilans, kura izveicība vārtu priekšā ļāva iemest 55. un 58. minūtē, nodrošinot komandai uzvaru. Pirmajos vārtos pēc metiena no zilās līnijas ripa trāpīja Gintam Meijam un atlēca pie kanādieša, savukārt otrajos vārtos pēc šāviena no distances Meija paguva piespēlēt labprātīgi. Makmilanam pirmo reizi izdevās gūt divus vārtus Rīgas "Dinamo" kreklā.

Kamēr rīdzinieki papildināja punktu bagāžu, tikmēr nākamie pretinieki atpūtās – Habarovskas "Amur" iepriekšējo maču aizvadīja pirmdienas rītā, no Vladivostokas aizbraucot sausā, lai gan savā laukumā principiālos pretiniekus izdevās pieveikt ar 2:1. Garāka atpūta saistīta ar izmaiņām kalendārā, un lūgums pārcelt maču nāca no Rīgas "Dinamo" nometnes, lai hokejistiem pirms Špenglera kausa būtu viena brīvdiena mājās.

Pretinieki ieņem desmito vietu Austrumu konferencē un turpina cīņu par iekļūšanu Gagarina kausā – līdz astotajai vietai ir tikai četri punkti ar vienu spēli rezervē. Par to lielā mērā jāsaka paldies sniegumam savā laukumā, jo sākums bija grūts, mājās piedzīvojot četrus zaudējumus pēc kārtas, taču sekojušas 11 uzvaras 15 spēlēs. Turklāt tikai divas neveiksmes bijušas bez punktiem, ar 2:3 atzīstot gan Čeļabinskas "Traktor", gan Sanktpēterburgas SKA pārākumu.

Noturēties virs ūdens palīdzējis arī somu vārtsargs Juha Metsola, kurš Habarovskas "Amur" pārstāv trešo sezonu pēc kārtas. Viņš ticis galā ar 92,3% pretinieku metienu, izlaižot vien trīs no 40 mačiem. Divās spēlēs pa Metsolas vārtiem izdarīti vismaz 50 metieni, un abās cīņās "Amur" laukumu pameta kā uzvarētāja – 3:1 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" un 5:4 pagarinājumā pret Helsinku "Jokerit".

Starp uzbrucējiem par līderi kļuvis 23 gadus vecais Aleksejs Bivaļcevs, kurš 16 mačus pirms regulārās sezonas beigām vairāk nekā dubultojis pērn sasniegto – bija 14 punkti, bet šajā sezonā ir 31, un tas ir labākais rādītājs komandā. Centra uzbrucējam piebalso Oļegs Lī, kura kontā ir 25 punkti, lai gan iepriekšējās divās sezonās kopā izdevās savākt tikai 24.

Protams, jebkuru komandu un jebkuru hokejistu ietekmē divas spēles divās dienās. Tāpat kā tālie pārlidojumi uz Šanhaju, Vladivostoku un Habarovsku. Tomēr Rīgas "Dinamo" uzdevums ir nepārprotams – 2017. gadam punkts jāpieliek ar uzvaru, lai arī Špenglera kausu varētu sagaidīt labā noskaņojumā.

     [+] [-]

, 2017-12-21 00:30, pirms 6 gadiem
Tiešraide KHL TV - 11.20 !!!

     [+] [-]

, 2017-12-21 08:00, pirms 6 gadiem
Divas speles divas dienas nekad nav bijusi viegla pastaiga(pie tam talajos austrumos!), bet ka jau es vienmer saku - spele saksies no 0:0, tapec visadi var but. Lai veicas, RD!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-21 08:54, pirms 6 gadiem
Šoreiz Amur uzvara vajadzīga kā ēst,tāpēc diez vai pat punktu aizķersim.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-12-21 09:19, pirms 6 gadiem
Šodien ož pēc sagrāves Amur 5-1 Dinamo

  +1 [+] [-]

, 2017-12-21 10:02, pirms 6 gadiem
Pārbaudīju kolēģa lielo atklājumu un tiešam apstiprinājās - šodienas spēle tiešām sāksies ar 0:0. Prieks ka šeit ir tik zinoši komentāru rakstītāji kuri nekautrējas dalīties ar šādiem mazāk zināmiem faktiem un palīdz mums, kas no hokeja maz ko saprot, augt savās zināšanās! Paldies!

     [+] [-]

, 2017-12-21 10:05, pirms 6 gadiem
Būs pirmssvētku ģēre! Dinamieši jutīs mūsu, letiņu, atbalstu tālajos austrumos!

  -1 [+] [-]

, 2017-12-21 10:17, pirms 6 gadiem
Nevienam handikaps netiek dots, spēle sākas ar 0:0, tāpēc Dinamo labas izredzes atkal pussolīti paspert play off virzienā.

     [+] [-]

, 2017-12-21 10:32, pirms 6 gadiem
Saliekot visus apstaklus kopa izredzes nav lielas. Amuram dazi punkti lidz PO, spele Pret rietumu pastariti savas majas, Riga atrodas sezonas talakaja izbraukuma,spele treso speli 4 dienas, speleja vakar un dzivo lidmasinaa jau nedelu gandriz. Bet visadi notiek, cerams kadu punktu aizkers, bet speles drosi vien izteikti no aizsardzibas.

     [+] [-]

, 2017-12-21 10:52, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Pārbaudīju kolēģa lielo atklājumu un tiešam apstiprinājās - šodienas spēle tiešām sāksies ar 0:0. Prieks ka šeit ir tik zinoši komentāru rakstītāji kuri nekautrējas dalīties ar šādiem mazāk zināmiem faktiem un palīdz mums, kas no hokeja maz ko saprot, augt savās zināšanās! Paldies!
Man ir informācija ka šodienas spēle sākšoties no 5-5.

  -1 [+] [-]

, 2017-12-21 11:21, pirms 6 gadiem
Banss rakstīja: Pārbaudīju kolēģa lielo atklājumu un tiešam apstiprinājās - šodienas spēle tiešām sāksies ar 0:0. Prieks ka šeit ir tik zinoši komentāru rakstītāji kuri nekautrējas dalīties ar šādiem mazāk zināmiem faktiem un palīdz mums, kas no hokeja maz ko saprot, augt savās zināšanās! Paldies!
Tev varbut tas ir mazak zinams fakts, man ta ir aksioma.