Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

LBL2: BTS un RSU turpina krāt uzvaras

Agris Suveizda

Latvijas Basketbola līgas otrajā divīzijā (LBL) aizvadītas trīs spēles. Astoto uzvaru sezonas astoņos mačos svinēja "Baltijas Tranzīta serviss" (BTS), kas ar 77:53 pieveica "Rīgu"/DSN. Pie astotās uzvaras deviņos mačos tika "Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), kas ar identisku rezultātu apspēlēja "Jelgavu-2".

"Baltijas Tranzīta servisam" pretī stājās "Rīga"/DSN, kas ar četrām uzvarām un tikpat zaudējumiem tabulā atradās vidusdaļā. Pirmā ceturtdaļa aizritēja līdzīgā cīņā, un "Rīga"/DSN pirmo desmitminūti pat noslēdza ar viena punkta pārsvaru (13:12), tomēr turpinājumā laukumā dominēja BTS.

Mājinieki tikai uz brīdi vēlreiz pietuvojās viena metiena attālumā (35:38), un BTS svinēja pārliecinošu uzvaru ar 24 punktu pārsvaru (77:53). Uzvarētājiem rezultatīvākie bija Jānis Zemels (19) un Dāvis Delvers (17), bet mājiniekiem 12 punktus guva Renārs Birkāns.

Uzvaru izcīnīja vēl viena B grupas līdere RSU, kas "Jelgavai-2" sagādāja sesto zaudējumu sešās spēlēs. RSU gandrīz visu spēli atradās vadībā, taču tikai trešajā ceturtdaļā pārsvars pieauga virs desmit punktu robežas – 77:53 mača beigās. RSU labā 27 punktus guva Rihards Ginters, bet Juris Šapovalovs izcīnīja 22 bumbas zem groziem. Viņa kontā arī 11 punkti. Jelgavniekiem 16 punkti Uvim Strogonovam.

A grupā piekto panākumu astoņās spēlēs izcīnīja "Vidzemes Augstskola", kas mājās ar 83:57 apspēlēja "Liepājas Lauvas 2" (2-7). Uzvarētājiem 24 punktus guva Oto Grīnbergs, bet liepājniekiem 20 punkti Jēkabam Biteniekam.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība