Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

papildināts ''Pārdaugava/LU'' galotnē atkal veiksmīga pret Jelgavu, Kliesmets izrauj ViA uzvaru

Krišs Upenieks

''Pārdaugava/LU'' galotnē atkal veiksmīga pret Jelgavu, Kliesmets izrauj ViA uzvaru
Uzbrukumā - Raimonds Pabrieža (Ogres BS)
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas regulārās sezonas turnīrā tiek aizvadītas piecas spēles. Divas no tām jau ir noslēgušās - Ogres basketbola skola viesos prata trešajā ceturtdaļā salauzt ''VEF skolu'' un izcīnīt zuvaru ar 74:59, bet ''Pārdaugava/LU'' sīvā mača galotnē bija veiksmīga par ''Jelgavas'' otro komandu, tiekot pie panākuma ar 79:76.

Maču Rīgā ogrēnieši iesāka veiksmīgāk, diezgan ātri iekrājot sešu punktu pārsvaru (9:3). Ceturtdaļas turpinājumā jaunajiem vefiešiem izdevās atrast veidus, kā veiksmīgi darboties aizsardzībā, tādējādi pēc desmit minūtēm tieši mājinieki bija vadībā - 19:13. Arī otrā ceturtdaļa aizritēja pietiekami līdzīgā cīņā, kas saglabāja intrigu pirms spēles otrā puslaika - 38:32 par labu ''VEF skolai''.

Izšķirošā bija spēles trešā ceturtdaļa, kura Ogres basketbola skola uzvarēja ar graujošu 34:12, bet noslēdzošajās desmit minūtēs noveda spēli līdz loģiskai uzvarai ar 74:59. Renārs Stacēvičs uzvarētāju rindās šovakar bija rezultatīvākais ar 19 punktiem, bet rīdziniekiem par labāko punktu guvēju ar 14 ačiem kļuva Rodions Kurucs.

Citā spēlē ''Pārdaugava/LU'' savā laukumā uzņēma ''Jelgava-2'' komandu, kura uz spēli ieradās astoņu spēlētāju sastāvā, pie tam jelgavniekiem nevarēja palīdzēt arī uzbrukuma līderis Jēkabs Roziņš, tādējādi visu iniciatīvu šajā mačā jelgavniekiem uzņēmās Uvis Strogonovs. Pirmajā savstarpējā spēlē Jelgavā Artūra Visocka-Rubeņa vadītā komanda (šovakar gan komandu vadīja Mārtiņš Dombrovskis) izrāva uzvaru tikai spēles pēdējā sekundē.

Arī šovakar spēle bija ļoti saspringta, kā rezultātā viss izšķīrās spēles galotnē. Izšķirošajos brīžos atkal mazliet veiksmīgāki bija ''Pārdaugava/LU'' basketbolisti - astoņas sekundes pirms beigām pie rezultāta 76:79 tālmetienu realizēt nespēja U.Strogonovs - uzvara rīdziniekiem! Rezultatīvākais šajā spēlē bija tieši Uvis, kura kontā 34 punkti.

"Vidzemes Augstskola" pateicoties Jāņa Kliesmeta precīzajam trīspunktniekam minūti deviņas sekundes pirms spēles beigām, izrāva uzvaru mājās pret "RNS-D/Līvāniem" - 76:75. Izskaņā vēl abām komandām bija iespējas mainīt rezultātu, taču neviens no metieniem, arī no soda līnijas, nebija precīzs, un ViA izcīnīja savu desmito uzvaru 16 spēlēs. Tikmēr Līvānu komandai šis bija sestais zaudējums tikpat mačos. Kliesmets guva 25 punktus, atdeva septiņas rezultatīvas piespēles un izcīnīja piecas atlēkušās bumbas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība