Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Nadals pievienojas Federeram un Tīmam, savainojuma dēļ beidzot sezonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals pievienojas Federeram un Tīmam, savainojuma dēļ beidzot sezonu
Rafaels Nadals. Foto: AP/Scanpix

ATP ranga ceturtajā vietā esošais spānis Rafaels Nadals piektdien, 20. augustā, paziņoja, ka kreisās pēdas savainojuma dēļ viņam sezona beigusies priekšlaicīgi.

Nadals pēc sakāves "French Open" pusfinālā pret Novaku Džokoviču nespēlēja gandrīz divus mēnešus, izlaižot arī Vimbldonu un Tokijas olimpiskās spēles. Spānis sākotnēji savu pārtraukumu skaidroja ar atpūtas nepieciešamību, taču pirms atgriešanās turnīra Vašingtonā atklāja, ka viņam patiesībā ir pēdas savainojums.

Titulētais spānis ASV galvaspilsētā klibodams nospēlēja tikai divus mačus, situācijas nopietnībai esot acīmredzamai. Viņš pēc nesekmīgā starta Vašingtonā paziņoja, ka izlaidīs "Masters" turnīrus Toronto un Sinsinati, bet šodien kļuva zināms, ka viņam secen ies arī gada pēdējais "Grand Slam" turnīrs Ņujorkā.

Komentējot lēmumu jau augustā beigt sezonu, Nadals norādīja, ka viņš no pēdas problēmas dēļ cietis jau gadu, kas ir jauna informācija. Nadals šogad aizvadīja 29 mačus (24-5), uzvarot divos māla seguma turnīros – Barselonā un Romā.

35 gadus vecais Nadals ir jau trešais Top 10 spēlētājs, kurš pēdējās nedēļas laikā paziņojis par sezonas beigšanu priekšlaicīgi. 40 gadus vecajam Rodžeram Federeram (ATP 9.) atkal ir ceļgala savainojums, bet 27 gadus vecais Dominiks Tīms (ATP 6.) šogad vairs nespēlēs plaukstas locītavas traumas dēļ.

  -1 [+] [-]

, 2021-08-20 15:40, pirms 3 gadiem
Protams, gribētos redzēt Rafu darbībā pēc iespējas biežāk, bet varbūt jāapsver iespēja nākotnē koncentrēties tikai uz māla sezonu. Tomēr Nole šobrīd ir spēcīgāks + jaunie arī praktiski jau pienākuši klāt, tā kā uz harda vai zāles diez vai izdosies vēl kādu GS pacelt, bet Parīzē gan kādu pārīti varbūt izdotos. Te gan jājautā, ko Rafa vēl vēlas no tenisa- ja uzvarēt GS, tad es viņa vietā taupītos Parīzei, bet, ja vienkārši gūt prieku no spēlēšanas, tad lai droši spēlē visur, es tikai par.

     [+] [-]

, 2021-08-20 16:47, pirms 3 gadiem
plebejs rakstīja: Protams, gribētos redzēt Rafu darbībā pēc iespējas biežāk, bet varbūt jāapsver iespēja nākotnē koncentrēties tikai uz māla sezonu. Tomēr Nole šobrīd ir spēcīgāks + jaunie arī praktiski jau pienākuši klāt, tā kā uz harda vai zāles diez vai izdosies vēl kādu GS pacelt, bet Parīzē gan kādu pārīti varbūt izdotos. Te gan jājautā, ko Rafa vēl vēlas no tenisa- ja uzvarēt GS, tad es viņa vietā taupītos Parīzei, bet, ja vienkārši gūt prieku no spēlēšanas, tad lai droši spēlē visur, es tikai par.
Viss skaisti, bet TOP sportista domāšana ir pavisam atšķirīga no Tevis minētās. Nadals drīzāk beigs karjeru nekā nespēlēs turnīros, jo redzi viņam itkā neesot izredzes

     [+] [-]

, 2021-08-20 21:22, pirms 3 gadiem
Tak tas sen bija skaidrs. Austrālija zem jautājuma zīmes, visdrīzāk izmēģinās Latīņamerikas māla plačus martā un tad lielā misija.
Tīmam pērn palaimējās ar GS, nebūs arī viņam vairs iespējas.