Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Federeram nepieciešama vēl viena ceļgala operācija

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Federeram nepieciešama vēl viena ceļgala operācija
Rodžers Federers. Foto: USA Today Sports/Scanpix

40 gadus vecais Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien paziņoja, ka nevarēs spēlēt vairākus mēnešus, jo viņam vajadzīga vēl viena, jau trešā ceļgala operācija pēdējo divu gadu laikā.

Federeram divas ceļgala operācijas tika veiktas pagājušajā gadā, kad viņam bija tikai viens turnīrs – janvārī notikušais "Australian Open", kur viņš tika līdz pusfinālam. Federers atgriezās šogad, ar neizteiksmīgu tenisu aizvadot tikai 13 mačus (9-4).

Viņam labākie rezultāti bija "Grand Slam" turnīros – Parīzē astotdaļfināls, no tā atsakoties noguruma dēļ. Federers Vimbldonā tika līdz ceturtdaļfinālam, kur 7. jūlijā ar 3:6, 6:7(4), 0:6 kapitulēja polim Hubertam Hurkačam, un kopš tā laika nav spēlējis

40 gadus vecais Federers, kurš ATP rangā ir 9. vietā, svētdien ar Instagram starpniecību informēja par tuvākās nākotnes plāniem: "Vairākas nedēļas būšu ar kruķiem, izlaižot vairākus turnīrus. Vēlos sev dot nelielu cerību atgriezties tūrē, taču esmu reālists. Zinu, cik grūti manā vecumā ir iet cauri vēl vienai operācijai, taču to mēģināšu."

Federers pēdējo no saviem 20 "Grand Slam" tituliem izcīnīja 2018. gadā Austrālijā. Viņu kopš tā laika ir noķēruši Rafaels Nadals un Novaks Džokovičs, arī sasniedzot 20 "major" titulu atzīmi. Kamēr Federers noteikti nespēlēs "US Open", Nadala sakarā ir neskaidrība spāņa pēdas savainojuma dēļ.

Tādējādi no lielā trijnieka šobrīd vesels ir tikai Džokovičs, kurš šogad uzvarēja pirmajos trīs "Grand Slam" turnīros un Ņujorkā ieradīsies ar kalendārā "Grand Slam" misiju.

Izmantotie resursi:
https://www.instagram.com/p/CSmtPCf...

  +1 [+] [-]

, 2021-08-16 11:31, pirms 3 gadiem
Prātam neaizliegsi, ķermenis - tik, cik spēj.
Būtu forši aiziet tieši 40. Gan jau ka $$$ līgumi liedz.

     [+] [-]

, 2021-08-16 23:11, pirms 3 gadiem
Laiks prasties!