Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Tīms nevar aizstāvēt "US Open" titulu, savainojuma dēļ beidzot sezonu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Tīms nevar aizstāvēt "US Open" titulu, savainojuma dēļ beidzot sezonu
Dominiks Tīms ar "US Open" trofeju. Foto: USA Today Sports/Scanpix

ATP ranga sestajā vietā esošais Austrijas tenisists Dominiks Tīms paziņoja, ka jūnijā gūtā plaukstas locītavas savainojuma dēļ šosezon sacensību apritē neatgriezīsies, kas viņam nozīmē arī neaizstāvēt pērn izcīnīto "US Open" titulu.

Dominiks Tīms savainojumu guva 23. jūnijā jeb nepilnu nedēļu pirms Vimbldonas. Austrijas tenisists sākotnēji cerēja atgriezties pēc aptuveni diviem mēnešiem, taču nācās konstatēt, ka tas nebūs iespējams.

27 gadus vecajam Tīmam jau pirms negadījuma Spānijā bija ļoti nesekmīga sezona. Viņš šogad uzvarējis tikai deviņos mačos (9-9), gada pirmajā pusē esot neapmierinošā formā pēc iepriekšējās sezonas sasniegumiem.

Tīms septembrī Ņujorkā kļuva par "Grand Slam" čempionu, izcīnot "US Open" titulu, bet sezonas beigās sasniedza "ATP Finals" titula maču Londonā. Viņam pērn bija arī zaudēts "Australian Open" fināls.

Austrijas spēcīgākā tenisista savainojums nozīmē to, ka viņam sezonas izskaņā būs jāpamet ATP ranga pirmais desmitnieks, kur viņš atrodas piecus gadus – kopš 2016. gada jūnija, kad pirmoreiz sasniedza "French Open" pusfinālu. Viņam tas izdevies četras reizes (2016-2019, pēdējos divos gadījumos arī tiekot līdz finālam.

Tīms ir jau trešais "US Open" čempions, kurš pēdējo 10 dienu laikā paziņojis par nespēlēšanu Ņujorkā savainojuma dēļ. Pieckārtējais čempions Rodžers Federers (2004-08) šogad vairs nespēlēs ceļgala savainojuma dēļ, bet 2016. gada čempions Stens Vavrinka turpina rehabilitāciju pēc pēdas operācijas. Viņš nav spēlējis kopš marta.