Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2978, Did:0, useCase: 3

Gludīša tālmetiens ieved "Kandavu/Turību" Prištinas "Challenger" 1/4 finālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Gludīša tālmetiens ieved "Kandavu/Turību" Prištinas "Challenger" 1/4 finālā
Kristaps Gludītis. Foto: FIBA

Kosovas galvaspilsētā Prištinā risinās Pasaules tūres "Challenger" turnīrs 3x3 basketbolā. To ar mainīgām sekmēm sāka "Kandava/Turība" basketbolisti, izcīnot vienu uzvaru divās spēlēs, ar ko pietika pirmajai vietai grupā un vietai ceturtdaļfinālā.

• Nedēļu pirms Parīzes olimpisko spēļu sākuma, kurā paredzēts spēlēt Francim Lācim un Zigmāram Raimo, "Kandava/Turība" spēlētājiem Kārlim Apsītim un Kristapam Gludītim pievienojās Edgars Krūmiņš, kā arī debiju piedzīvoja Andris Misters. Latvieši "Challenger" turnīru sāka ar spēli pret beļģu pārstāvēto Bahreinas komandu "Riffa".

• Spēles sākās ar precīzu Apsīša tālmetienu, bet pretinieki atbildēja ar skaistu izspēli un triecienu grozā no augšas. Apsītis un Gludītis veica trīs punktu izrāvienu, izvirzot savu komandu vadībā ar 7:4. Beļģi atbildēja ar diviem precīziem tālmetieniem, pārņemot vadību. Precīzs no distances bija arī Krūmiņš, bet Misters tika pie punkta pēc otrās iespējas (11:9).

• Sākoties spēles otrajai pusei, "Riffa" sāka savu izrāvienu, spējot pārņemt vadības grožus. Latviešu uzbrukums buksēja un tika sapelnīta arī piezīmju norma, kas palīdzēja pretiniekiem atrauties (11:14). Tālmetienu trāpīja Misters, bet pretinieki izspēlēja līdz triecienam grozā no augšas. Krūmiņš devās laukumā un uzreiz divreiz bija precīzs no distances, atjaunojot minimālu pārsvaru Latvijas komandai (17:16). Beļģi pacietīgi izspēlēja uzbrukumus uz groza apakšu, pēdējo minūti sākot minimālā vadībā (19:18). Apsītis panāca izlīdzinājumu, bet "Riffa" izrāva uzvaru ar sekmīgu tālmetienu - 21:19. Krūmiņš guva astoņus punktus, Apsītis sešus, bet Misters un Gludītis attiecīgi trīs un divus.

• Zaudējums vēl nenozīmēja cerību zaudēšanu uz uzvaru grupā, jo "Kandava/Turība" nākamo spēli aizvadīja pret Madagaskaras komandu "Antananarivo", kas pievieca "Riffa" ar 17:16. Spēles sākumā latvieši izvirzījās vadībā ar 4:1. Komandas daudz uzbruka no distances, pēc divām ar pusi minūtēm sekmēm neesot gana labām. "Kandava/Turība" atradās vadībā ar 6:4. Gludītis atjaunoja četru punktu pārsvaru, bet pretinieki arī spēja trāpīt no distances. Spēles pusē rezultāts bija 10:8.

• Spēles otro pusi ar precīzu tālmetienu sāka Misters, bet brīdi vēlāk trāpīja arī Gludītis. "Antananarivo" atkal atspēlējās un sadeldēja sešu punktu deficītu uz pusi. Apsītis trieca bumbu grozā no augšas, bet pretinieki realizēja divus tālmetienus, panākot izlīdzinājumu (15:15). Gludītis arī atbildēja ar sekmīgu tālmetienu, bet "Antananarivo" guva četrus punktus, izvirzoties vadībā ar 19:17. Minūti līdz spēles laika beigām Apsītis panāca neizšķirtu, bet vēl pēc pus minūtes Gludītis realizēja sarežģītu tālmetienu, izraujot "Kandavai/Turībai" uzvaru ar 21:19 un pirmo vietu grupā, gūstot visvairāk punktu situācijā, kad visām komandām ir pa uzvarai, kamēr otro vietu grupā izcīnīja "Riffa". Gludītis spēlē guva 10 punktus, attiecīgi pieci un četri punkti Apsītim un Misteram, bet divi Krūmiņam.

• Svētdien, plkst 19:40 "Kandava/Turība" mērosies spēkiem ar D grupas otro labāko komandu, kas izšķirsies cīņā starp Melnkalnes komandu "Podgorica" un Grieķijas komandu "Athens".