Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Gudļevskis un "Lightning" tuvojas Stenlija kausa 2. kārtai

Rolands Eliņš

Gudļevskis un "Lightning" tuvojas Stenlija kausa 2. kārtai
Kristers Gudļevskis
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

„Lightning” ar 3:2 izbraukumā pieveica Detroitu, uzvaru izraujot 58. minūtē. Kristers Gudļevskis spēlei pieteikts nebija, bet Tampa sērijā nonākusi vadībā ar 3-1.

Kristers Gudļevskis pēc AHL sezonas beigām nedēļas sākumā tika izsaukts NHL klubu „Lightning”. Lai arī viņš iepriekš bija izteicis vēlmi lūgt klubam atļauju un doties palīgā Latvijas izlasei, latviešu vārtsargam būs jāpaliek „Lightning” rīcībā, kamēr vien tas spēlēs Stenlija kausa izcīņā.

Gudļevskis piedalījās divos „Lightning” treniņos kopā ar krievu vārtsargu Andreju Vasiļevski, kamēr ierastajam pamatvārtsargam Benam Bišopam tika dota atpūta. Taču atpūta viņam netika dota šodienas mačā pret „Red Wings”, kurā Bišops atvairīja 26 no 28 pretinieku metieniem un aizveda komandu līdz trešajai uzvarai sērijā.

Tampa izbraukuma mačā vadībā izvirzījās sestajā minūtē, kad Ņikita Kučerovs realizēja vairākumu. Tieši Kučerovs guva arī spēles otros vārtus otrā perioda vidū, un arī šie vārti tika gūti vairākumā. Līdz perioda beigām „Red Wings” gan paspēja atspēlēties un panākt neizšķirtu 2:2.

Iespaidīgi bija Detroitas pirmie vārti, kad ripa atsitās pret vārtu pamatni un uzlidoja gaisā. Lūks Glendenings ripu uzreiz no gaisa raidīja pāri Bišopam uz vārtu priekšu, kur Darens Helms to uzreiz raidīja vārtos. Savukārt Detroitas otrajos vārtos desmit sekundes pirms perioda beigām līdz galam nenostrādāja „Lightning” aizsargi, kuri droši vien gaidīja beigu sirēnu. Ripa savā zonā tika neprecīzi apstrādāta un atņemta, un Gustavs Nīkvists pārspēja Bišopu ar metienu no tuvas distances.

Neizšķirts saglabājās līdz 58. minūtei, kad savu trešo rezultatīvo piespēli šajā mačā izdarīja skandalozais debitants Džonatans Druāns. Viņš vairākumā acīgi pie tālā vārtu stabiņa atrada čehu Ondržeju Palātu, kuram vairs atlika tika pielikt nūju un svinēt uzvaras vārtu guvumu. Trešo punktu šajā vārtu guvumā nopelnīja arī Kučerovs.

„Lightning” jau pēc divām dienām būs iespēja nodrošināt uzvaru savā sērijā, kad tiks aizvadīta spēle savā laukumā. Stenlija kausa otrās kārtas spēļu datumi kļūs zināmi tikai pēc pirmās kārtas beigām, taču Tampas tikšana tālāk praktiski nozīmēs, ka Gudļevskis līdz pasaules čempionāta sākumam nepaspēs pievienoties Latvijas izlasei.

Citās sērijās: Čikāga uz izkrišanas sliekšņa, Anaheimai pirmā uzvara

Pirmo uzvaru sērijā pret „Predators” guvusi Anaheimas „Ducks”, kas viesos uzvarēja ar 3:0. Visus 27 pretinieku metienus atvairīja dānis Frederiks Andersens, kamēr „Ducks” izdarīja 21 metienu. Ar diviem punktiem (1+1) šajā uzvarā izcēlās Kriss Stjuarts, pagājušās sezonas Bufalo „Sabres” uzbrucējs.

„Penguins” tikmēr savu vārtu drošību uzticēja debitantam Meta Marejam, un 21 gadu vecais vārtsargs savā pirmajā „play-off” spēlē nepievīla, ielaižot tikai vienus vārtus, kad „Rangers” līderis Riks Nešs viņu pārspēja izgājienā viens pret vienu, turklāt tas notika Pitsburgas vairākumā. Pārējā mača gaitā „Rangers” Mareju gan pārāk bieži netraucēja un izdarīja tikai 17 metienus pa vārtiem, kamēr „Penguins” ar Sidnija Krosbija, Krisa Letanga un Meta Kalena vārtiem atspēlējās un svinēja uzvaru ar 3:1.

Uz izkrišanas robežas tikmēs nonākusi pašreizējā čempione „Blackhawks”, kas ar 3:4 piekāpās Sentluisai un sērijā nonāca iedzinējos 1-3. Čikāga uzbruka krietni vairāk un izdarīja divreiz vairāk metienu pa vārtiem (42:20), taču kļūdas aizsardzībā šo pārsvaru likvidēja. Pēc Endrjū Šo un Dankana Kīta vārtiem Čikāga gan tika vadībā, bet Vladimira Tarasenko otrie vārti otrā perioda beigās panāca 2:2. Savukārt trešajā periodā „Blues” uzvaru nokārtoja Džeidena Švarca un Aleksandra Stēna vārti, un neko nemainīja arī Kīta otrais vārtu guvums šajā spēlē. Sentluisa pēdējā minūtē iemeta ripu arī tukšos vārtos, taču tie netika ieskaitīti video atkārtojumā fiksētas aizmugures dēļ.

NHL spēļu rezultāti, 20. aprīlis

KomandasRez.
Red Wings-Lightning1:3
Rangers-Penguins1:3
Blackhawks-Blues3:4
Predators-Ducks0:3

NHL ”play-off” pirmā kārta

RietumiSērijāAustrumiSērijā
Stars-Wild2:1Panthers-Islanders2:1
Blues-Blackhawks3:1Lightning-Red Wings2:1
Ducks-Predators1:2Capitals-Flyers3:0
Kings-Sharks1:2Penguins-Rangers2:1

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...

Slēpts komentārs: Cofijs
Slēpts komentārs: Abrrags
Slēpts komentārs: Podriks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: uzvarētājs9
Slēpts komentārs: raveetaajs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-20 08:51, pirms 8 gadiem
Juşka, ka ja Blues pārkāps beidzot pa visiem šiem gadiem B-Hawks barjerai, tad aizspēlēsies ļoti tālu...

  +6 [+] [-]

, 2016-04-20 08:51, pirms 8 gadiem
Kučerovs sācis labi,bet play-off divdesmit rezultatīvāko saraksta ir tikai 2 krievu spēlētāji. Un regulārajā sezona - 4 krievu spēlētāji. Kur tad ir tas visas zvaigznes? ;D
Slēpts komentārs: Converse87
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2016-04-20 09:12, pirms 8 gadiem
Malači Ducks.Izcili butu ja tgd Vanagus izsistu

  +2 [+] [-]

, 2016-04-20 09:28, pirms 8 gadiem
Autoram kkas nav labi ar raksta beigās esošām tabulām, rakstā Tampas un Detroitas spēlē rezultāts 3-2 un sērijā 3-1, tabulā spēles rez. 3-1 un sērijā 2-1.
Čikāgas sērija kaut kas unikāls, tā nomētāt pretinieku jau kuro spēli un dabūt iekšās.
Slēpts komentārs: lsdd

  -2 [+] [-]

, 2016-04-20 10:00, pirms 8 gadiem
Mani pārsteidz Čikāga. Jau 1-3 sērijā.
Bet nu, lai PO būtu interesantāks, tad par sliktu nenāktu zaudējums jau pirmajā kārtā.
Slēpts komentārs: Converse87

  -4 [+] [-]

, 2016-04-20 10:26, pirms 8 gadiem
Kučerovs vienmēr spēlēja kopā ar Gusevu un vienmēr labāks bija Gusevs. Tāpēc mēs droši varam secionāt kurš šobrīd NHL būtu pats labākais ja tu spēlētu arī Gusevs.

  +5 [+] [-]

, 2016-04-20 10:35, pirms 8 gadiem
Kamēr mums ir Masala, tikmēr Gudis lai šiverē pa ASV un pelna sev bonusa punktus iekļūšanai NHL apritē. Tāpat mums patreiz ir stabils 2.nr. Merzļikina personā(ļoti ceru, ka beidzot tā spēle viņam sāks vesties arī izlases vārtos). Visu cieņu Gudim, taču patreiz viņa tikšana/netikšana uz izlasi nav dzīvības un nāves jautājums. Lai vēl taisa karjeru un kačā skilu! Veiksmi Tampai un jācer, ka Kristeram būs iespēja kādā/s spēlē tikt vārtos.

  +4 [+] [-]

, 2016-04-20 10:39, pirms 8 gadiem
lsdd rakstīja: Ko tu padarīsi ja Blues ir tāda superzvaigzne kā Tarasenko.
Jap, tas droši vien ir galvenais iemesls kāpēc Hawks tik maz iemet...
Nebūtu Tarasenko piemestu pilnu kasti Eliotam.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-20 10:43, pirms 8 gadiem
Hawks šajā play-off pietrūkst Saada... un tas, ka Captain Cluch un Marians pagaidām buksē arī nepalīdz...
Nebūtu Kīta, vispār bail pat iedomāties, kas notiktu ar Čikāgu.

  +1 [+] [-]

, 2016-04-20 10:56, pirms 8 gadiem
Abrrags rakstīja: Es mīlu Kučerovu ! Kas bija Stamkos?
zilais esi vai?

     [+] [-]

, 2016-04-20 10:59, pirms 8 gadiem
Crawfords kā klaidonis nostāvēja, nepavilka vispār.

Ļoti pietrūkst Sharps.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-20 11:12, pirms 8 gadiem
Emilio rakstīja: Kamēr mums ir Masala, tikmēr Gudis lai šiverē pa ASV un pelna sev bonusa punktus iekļūšanai NHL apritē. Tāpat mums patreiz ir stabils 2.nr. Merzļikina personā(ļoti ceru, ka beidzot tā spēle viņam sāks vesties arī izlases vārtos). Visu cieņu Gudim, taču patreiz viņa tikšana/netikšana uz izlasi nav dzīvības un nāves jautājums. Lai vēl taisa karjeru un kačā skilu! Veiksmi Tampai un jācer, ka Kristeram būs iespēja kādā/s spēlē tikt vārtos.
Par Gudi daleji piekritu. Tacu no otras puses Edzam vajag labu backupu (ja nu kas!). Pie tam isti neticas, ka Edzam kasti uztices visas 7 speles, un ja ieklustam 1/4 finala, tad vel astoto. Lai gan... ej, sazini!
Merzlikins nr.2? Teiksim ta- gan ja, gan ne! Neko sliktu par Elvi negribu teikt, bet nu lidz sim izlase kaut ka vinam nav vedies. Varbut parak liela atbildiba ir spiedusi, kas nav lavusi sevi lidz galam pieradit tiesi izlases rindas. Par Sveices cempi nav diskusiju, tur vins ir labs, bet izlase ta atbildiba ir ne mazaka.
Tad jau drizak Janis Kalnins varetu but nr.2. Labs, stabils vartsargs (to pierada pagaspiektdienas spele pret Baltkrieviju, kad vajadzeja ielekt braucosa vilciena, ko Janis ari lieliski izdarija!). Vienigais vina minuss varetu but pieredzes trukums tiesi PC (pagasgad bija ka nr.3, kas isti tomer neskaitas). Bet visadi citadi loti labs vartsargs.

  -3 [+] [-]

, 2016-04-20 11:47, pirms 8 gadiem
skrusts rakstīja: Jap, tas droši vien ir galvenais iemesls kāpēc Hawks tik maz iemet...
Nebūtu Tarasenko piemestu pilnu kasti Eliotam.
3 goli nav maz, Tarasenko vienkārši iemet vairāk. Keins šobrīd nobāl Tarasenko priekšā un tas ir fakts.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-20 12:11, pirms 8 gadiem
Ulrihs rakstīja: Autoram kkas nav labi ar raksta beigās esošām tabulām, rakstā Tampas un Detroitas spēlē rezultāts 3-2 un sērijā 3-1, tabulā spēles rez. 3-1 un sērijā 2-1.
Čikāgas sērija kaut kas unikāls, tā nomētāt pretinieku jau kuro spēli un dabūt iekšās.
Šajā spēlē atkal kīpers Eliots stāvēja "uz galvas", kamēr Kroufords spēlēja viduvēji. Arī Hawks uzbrucēji, t.sk. Keins, Teivzs, Panārins u.c. neizmantoja ļoti labas iespējas. toties vadošais aizsargs D.Kīts ir tiešām lieliisks.

Taču kapteinis Teivzs vispār šosezon (regsez un PO) spēlē viduvēji, salīdzinot ar gadiem, kad Čikāga 3x izcīnija Stenliju.

  -1 [+] [-]

, 2016-04-20 12:14, pirms 8 gadiem
skrusts rakstīja: Hawks šajā play-off pietrūkst Saada... un tas, ka Captain Cluch un Marians pagaidām buksē arī nepalīdz...
Nebūtu Kīta, vispār bail pat iedomāties, kas notiktu ar Čikāgu.
arī Šārpa noteikti pietrūkst Vanagiem, Un no Vinipegas atgriezušais E.Leds pagaidām nav tik labs, kā bija Džetos.

     [+] [-]

, 2016-04-20 13:18, pirms 8 gadiem
cik nu Gudlevskis,bet nu labi

     [+] [-]

, 2016-04-20 14:28, pirms 8 gadiem
Gaidam pasaules kausu, tad arī redzēs, kas tur krieviem ir, kas nav. Nedomāju, ka viņi būs pretinieki Kanādai un Asv, bet ko var zināt.

     [+] [-]

, 2016-04-20 15:22, pirms 8 gadiem
Argonauts rakstīja: arī Šārpa noteikti pietrūkst Vanagiem, Un no Vinipegas atgriezušais E.Leds pagaidām nav tik labs, kā bija Džetos.
Šārpa manuprāt mazāk... viņš, šķiet, sevi bija izsmēlis Vanagos!
Leds pagaidām dod tikai fizisku spēli un provokācijas, bet no pirmās maiņas spēlētāja gribētos ko vairāk!
Aņisimovs un Panarins vienkārši nav īsti gatavi šim play-off... viņi spēlē tā it kā regulārā sezona turpinātos, bet te ir jāsāk spiest uz "gaļu"... un nezinu vai viņi to var. Aņisimovs-Keins-Panarins spēlē skaisti, bet play-off ar to vien ir par maz, vairāk jāmet trash goli kā Šovam.