Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekše iemet, komanda izlīdzina sēriju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekše iemet, komanda izlīdzina sēriju
Pēteris Trekše, foto: TPS Salibandy

Somijas spēcīgākajā florbola līgā aizvadītas otrās ceturtdaļfinālu spēles. Ja regulārās sezonas divas vadošās komandas nostiprinājušas savu pārsvaru, tad divos citos dueļos rezultāts kļuvis neizšķirts.

Pēc bezvārtu neizšķirta mača pirmajā trešdaļā, Pēteris Trekše otrā perioda ievadā beidzot guva pirmos vārtus otrajā ceturtdaļfināla mačā starp cēsnieka pārstāvēto TPS un “Indians” ar Markusu Dumpi sastāvā. Piecas minūtes vēlāk mājinieki pārsvaru prata dubultot, bet noslēdzošajā spēles posmā viesi tomēr prata atrast veidu kā ar diviem vārtu guvumiem panāca līdzsvaru - 2:2. Papildlaikā bija nospēlētas teju 14 minūtes, kad TPS komandas kapteinis Olli Laine ar metienu no kreisās malas nodrošināja aktuālajiem čempioniem panākumu spēlē ar rezultātu 3:2 (0:0; 2:0; 0:2; 1:0), tādējādi izlīdzinot arī rezultātu sērijā - 1:1.

Arī otrajā mačā ārpus pieteikuma palika Jorens Malkavs, bet viņa pārstāvētais “Nokian KrP” viesos ar rezultātu 5:6 piedzīvoja neveikmsi viesos pret SPV, rezultātam sērijā tādējādi kļūstot neizšķirtam 1:1. Lai gan pirmos vārtus mača piektajā minūtē guva Miko Lākso, vadībā izvirzot viesus, cīņas turpinājumā laukuma saimnieki visu laiku atradās minimālā vadībā vai viesi spēja panākt izlīdzinājumu. Izšķirošs izrādījas Niko Jonaesona 2+2 minūšu noraidījums trešā perioda ievadā, kad Jūso Keskinens divas reizes realizēja skaitlisko vairākumu īsā laika posmā, tādējādi izvirzoties vadībā ar 6:3. Viesu kapteinis Jona Rantala vēl centās atjaunot intrigu, vispirms realizējot soda metienu, bet trīs minūtes pirms mača beigām iemetot vārtus formātā sešatā pret pieciem. Tomēr SPV nosargāja uzvaru, ar trim vārtu guvumiem izceļoties Riku Hakanenam un Jūso Keskinenam.

Pēc pārliecinošas 13:2 uzvaras pirmajā ceturtdaļfināla spēlē, “Oilers” arī otrajā spēlē, šoreiz gan viesos, pret “LaSB” iesāka vareni, otrā perioda ievadā izvirzoties vadībā ar rezultātu 3:1. Tomēr turpinājums neizvērtās tā, kā “naftinieki” būtu vēlējušies, jo Lahti komanda pēc Niko Einio un Jaspera Jūti rezultatīvajiem metieniem spēja panākt līdzsvaru uz tablo. Neilgi pirms pamatlaika beigām Justus Kainulainens atjaunoja vadību regulārās sezonas uzvarētājiem, taču tas vēl nedeva panākumu, jo izlīdzinājumu spēja panākt Tītus Salokangas. Tas nozīmēja, ka šoreiz uzvarētāja noskaidrošana atliekama uz papildlaiku, kurā gan viesi tika pie otrās uzvaras, kad vēlreiz precīzs bija Kainulainens, izmantojot Heiki Iskolas lielisko piespēli.

Uzvaras grūti klājas “Classic” komandai, kas izbraukumā pret “Happee” otrajā trešdaļā atradās 2:3 iedzinējos, kurus atbalstīja 800 sanākušie līdzjutēji. Divi Emeli Salina vārtu guvumi ļāva viesiem pārņemt vadību trešā perioda ievadā, kas lielā mērā salauza mājinieku cīņassparu. Minimālais deficīts gan saglabājās līdz pat 55. Minūtei, kad gan ar 43 sekunžu intervālu Oskari Heikila un Ville Lastika pārsvaru palielināja līdz 6:3, vēlāk vārtus iemetot arī Heikiloam un Ētu Sikinenam. Spēlējot bez vārtsarga, “Happee” vienus vārtus atspēlēja, taču cīņa tika zaudēta ar 4:8 un finansiālās problēmās esošais klubs tādējādi sērijā nonācis iedzinējos ar 0:2.

Cīņā par vietas saglabāšanu spēcīgāko komandu pulkā otro uzvaru sērijā pār “Rangers” izcīnījis Krišjāņa Tiltiņa un Gustava Griezīša pārstāvētais “FBC Turku”, tiekot pie 6:4 (1:2; 1:0; 5:1) panākuma, izšķirošo pārsvaru iegūstot noslēdzošajā spēles posmā. Abi latvieši spēlēja komandas otrajā virknējumā un tieši Tiltiņš bija galvenais uzvaras kaldinātājs, kurš otrā perioda pašā ievadā guva vārtus mazākumā, tobrīd panākot 2:3. Lai gan mājinieki iemeta ceturtos vārtus, mača izskaņā sekmīgāki bija viesi. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām pēc Griezīša piespēles Tiltiņš panāca 5:4 vadību, bet pēdējā minūtē cēsnieks iemeta arī tukšos vārtos, tādējādi noformējot sev hat-trick un komandu novedot vienas uzvaras attālumā no nākamās spēļu kārtas.

Somijas F-liiga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Oilers – LaSB13:25:4 (OT)2:0
Classic – Happee4:38:42:0
Nokian KrP – SPV6:25:61:1
Indians –TPS3:22:3 (OT)1:1