Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Oficiāli: "Cavaliers" galvenais treneris Beileins atkāpies no amata

Rolands Eliņš

Oficiāli: "Cavaliers" galvenais treneris Beileins atkāpies no amata
Džons Beileins. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Klīvlendas „Cavaliers” oficiāli pavēstījis par treneru maiņu. No galvenā trenera pozīcijas atkāpies Džons Beileins, ilggadējais koledžu treneris, un viņa vietā par galveno treneri nozīmēts līdzšinējais Beileina asistents Džons Blērs Bikerstafs.

„Iepriekšējo deviņu mēnešu laikā esmu atdevis „Cavaliers” organizācijai visu, ko spēju, taču pēc smagu pārdomu laika esmu pieņēmis lēmumu atstāt galvenā trenera amatu,” paziņojumā citēts 67 gadus vecais Beileins. „Turpmāk palīdzēšu klubam, ieņemot citu pozīciju.”

Beileins paziņojumā uzsvēra, ka lēmumu pieņēmis pats, ņemot vērā komandas daudzos zaudējumus un NBA slodzi, kas radījusi viņam bažas arī par savu veselību. Beileins šaubās, ka sezonas atlikušajā daļā būtu spējīgs maksimāli nodoties komandai, un tas attiecīgi vairs nebūtu godīgi pret spēlētājiem.

Beileins ir pieredzes ļoti bagāts basketbola treneris, kurš vadījis dažādas NCAA komandas vairāku desmitu gadu garumā. Taču NBA šī viņam bija pirmā pieredze. Beileins līgumu ar „Cavaliers” noslēdza iepriekšējā gada maijā, un toreiz tika paredzēta vienošanās piecu gadu garumā. Beigās nesanāca pat pilns viens gads...

Beileina līgums bija par kopējo summu 20 miljoniem dolāru (līguma piektā sezona bija ar komandas opciju), no kuras viņš beigās saņems tikai nelielu daļu – „Cavaliers” ar Beileinu vienojusies par kompensāciju sadarbības pārtraukšanas dēļ, kas būs daļa no šīs sezonas atlikušās algas.

„Cavaliers” ar 14 uzvarām 54 spēlēs ieņem pēdējo vietu Austrumu konferencē, tiesa, par „play-off” pretendenti Klīvlendas komanda netika saukta arī pirms sezonas sākuma. Taču Beileinam ienākšana NBA neizdevās arī citu iemeslu dēļ – ESPN vēsta, ka viņam neizdevās izveidot labu saikni ar „Cavaliers” spēlētājiem, kuri uzskatīja, ka Beileins pret viņiem izturas kā pret studentiem, nevis profesionāļiem. Tāpat Beileins komandas sapulcē janvārī savus spēlētājus nosauca par bandītiem, par ko vēlāk atvainojās, sakot, ka pārteicies.

Beileina vietā komandas vadību pārņems viņa asistents Džons Blērs jeb Dž.B. Bikerstafs. 40 gadus vecais speciālists jau sākotnēji tika aicināts uz „Cavaliers” komandu kā potenciālais Beileina pēctecis, taču tagad savu iespēju saņēmis daudz ātrāk. Bikerstafs kā NBA treneris strādā kopš 2004. gada, pārsvarā kā trenera asistents, taču viņš izmēģinājis spēkus galvenā trenera lomā arī „Rockets” un „Grizzlies” komandās, abas reizes tiekot paaugstināts pēc galvenā trenera atlaišanas.

Beileins savu lēmumu pieņēma Zvaigžņu spēles pārtraukumā, kad spēlētājiem ir dažas brīvdienas. "Cavaliers" spēlētāji no tām atgriezīsies ar maču rītnakt, kad būs jāsacenšas ar Dāvja Bertāna un Anžeja Pasečņika pārstāvēto "Wizards".

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...