Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone ITF debijā zaudē trīs setu mačā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone ITF debijā zaudē trīs setu mačā
Kamilla Bartone. Foto: Luke Hemer/Tennis Australia

16 gadus vecā Latvijas tenisiste Kamilla Bartone trešdien piedzīvoja zaudējumu ITF pamatturnīru debijā W15 mačā Antaljā. Tikmēr Mārtiņš Podžus otrdien pārvarēja 1. kārtu "Futures" turnīrā Šarmelšeihā.

Kamillai Bartonei līdz šim vienīgā pieredze ITF turnīros bija 2016. gada novembrī Helsinkos W10 kvalifikācijā, kur viņa pārvarēja vienu kārtu. Kamilla pie spēlēšanas Antaljas pamatturnīrā tika, būdama viena no pasaules labākajām juniorēm (šobrīd rangā 17. vieta). Uzaicinājumu uz Antaljas pamatturnīru saņēma četras juniores.

Spēlējot pirmoreiz kopš "Australian Open" ceturtdaļfināla sasniegšanas, Bartone pēc pozitīva sākuma ar 6:4, 4:6, 4:6 piekāpās 20 gadus vecajai Japānas tenisistei Misaki Macudai (ITF 422.), kuras rekords WTA rangā ir 896. vieta. Bartone pēdējā setā no 0:5 uzvarēja četros geimos pēc kārtas, bet visu deficītu likvidēt nebija lemts.

Bartonei Antaljā, kur notiek māla seguma turnīrs, vēl palikušas dubultspēles kopā ar turcieti Selīnu Ovunču. Viņas 1. kārtā ar 7:6(5), 6:4 uzvarēja Rumānijas un Moldovas duetu Karolu Bejenaru/Vitāliju Stamatu. Iekļūšana 2. kārtā, kas dubultspēlēs ir ceturtdaļfināls, dod 12 ITF punktus.

ATP ranga 612. vietā esošais Mārtiņš Podžus aizvada pēdējo no trim nedēļām šī mēneša izbraucienā uz Šarmelšeihu, kur notiek vairāki M15 turnīri uz cietā seguma. Podžus pirmajās divās nedēļas zaudēja 2. kārtā, vismaz tādu pašu rezultātu garantējot arī šoreiz. Viņš vakar 1. kārtā ar 6:4, 7:5 uzvarēja savu dubultspēļu pārinieku Vladislavu Manafovu (ATP 586.).

Podžus ar Ukrainas tenisistu dubultspēļu turnīrā bija izlikti ar pirmo numuru, tādā statusā netiekot pāri pirmajai barjerai – 3:6, 7:6(0), 6:10 pret Itālijas un Šveices duetu Klaudio Fortuna/Rikardo Maiga.

Par vienas kārtas pārvarēšanu M15 vienspēļu turnīros šogad pienākas četri ITF punkti. Podžus šobrīd ITF rangā ir 129. vietā, bet ATP rangā būs vēl līdz 1. aprīlim, kad zaudēs savus trīs punktus, kurus viņš pagājušajā sezonā nopelnīja "Challenger" kvalifikācijas sacensībās Ķīnā.