Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Geja Ahileja cīpslas trauma liek uz spēles Sakramento "play-off" cerības

Emils Ozerinskis

Geja Ahileja cīpslas trauma liek uz spēles Sakramento "play-off" cerības
Rūdijs Gejs
Foto: Jasen Vinlove/USA Today

Sakramento "Kings", kas lielākoties NBA ziņu virsrakstos nonāk komandas iekšienē esošo saspīlējumu dēļ, piedzīvojusi sāpīgu zaudējumu sastāvā, paliekot bez komandas otrā rezultatīvākā spēlētāja Rūdija Geja, kurš iedzīvojies nepatīkamā Ahileja cīpslas savainojumā.

Sakramento "Kings" 30 gadus vecais uzbrucējs Rudijs Gejs traumā iedzīvojās trešdienas naktī spēlē pret Indiānas "Pacers". Trešās ceturtdaļas izskaņā no stūra dodoties caurgājienā uz grozu gar gala līniju neizturēja Geja kreisās kājas Ahileja cīpsla un basketbolists saļima uz Sakramento arēnas parketa. Laukumu 203 cm garajam uzbrucējam palīdzēja pamest komandas biedri, aiznesot savainoto basketbolistu uz ģērbtuvēm. Ceturtdienas vakarā veicot magnētisko rezonansi tika apstiprināts Ahileja cīpslas plīsums, kas nozīmē operāciju un visai ilgu atlabšanas laiku.

Rūdijs Gejs šosezon bija otrais labākais "Kings" spēlētājs aiz Demarkusa Kazinsa, vidēji gūstot 18,7 punktus un izcīnot 6,3 atlēkušās bumbas. Gejs atklāti bija atzinis, ka izmantos pēc sezonas līgumā iekļauto spēlētāja opciju atteikties no 14,3 miljonus vērtā līguma pēdējā gada un izmēģinās spēkus spēlētāju brīvajā tirgū. Tomēr ņemot vērā gūto traumu, visticamāk basketbolistam izdevīgākā iespēja būs palikt Sakramento līdz līguma termiņa beigām 2017./2018. gada sezonā.

Sakramento "Kings" šosezon cenšas iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā un decembrī atradās labāko astoņu komandu sarakstā Rietumu konferencē. Tomēr piedzīvojot astoņus zaudējumus pēdējās desmit spēlēs Kalifornijas komanda noslīdējusi uz 11. pozīciju. Zaudējot vienu no komandas līderiem nekas labs, visticamāk, nav gaidāms komandas rezultātos un mikroklimatā, kurš pēdējās sezonās ir bijis īpaši saspīlēts. Vadībai ne īpaši sekmīgi tiekot galā ar "Kings" komandas kultūras veidošanu un vadošā spēlētāja Demarkusa Kazinsa ego savaldīšanu, ziņu virsrakstos Sakramento vienība lielākoties nonāk dēļ komandā valdošās drāmas, nevis parādītā snieguma laukumā.

Saskaņā ar jauno NBA kolektīvo vienošanos Kazinss nākamsezon, kas būs pēdējā viņa patreizējā līgumā ar "Kings", varēs veikt līguma pagarinājumu par 207 miljoniem dolāru uz piecām sezonām. Tomēr ja Sakramento iekšējā drāma turpināsies un komanda nespēs iekļūt play-off turnīrā spēlētājs var draudēt ar aiziešanu no komandas, kas visticamāk rezultēsies maiņas darījumā. Šo apsvērumu dēļ Rudija Geja trauma ietekmē ne tikai basketbolistu, bet visu potenciālo Sakramento "Kings" franšīzes nākotni.

Izmantotie resursi:
NBA.com

  -2 [+] [-]

, 2017-01-20 03:23, pirms 7 gadiem
Gejs

     [+] [-]

, 2017-01-20 07:16, pirms 7 gadiem
Kā tad tā nemaz nav, Sakramento ar viņu laukumā spēlē daudz sliktāk, žēl vienīgais ka Omrī Kaspi ir arī savainots, tagad jālaiž būs Kingiem jaunais Labisiers vai Ričardsons pa 3 spēlēt kādas minūtes, jo Bārnss ir vienīgais izteiktais trešais numurs pagaidām, vēl tur var spēlēt Tolivers un Maklemors, bet Maklemors vispār neizskatās šosezon pēc NBA spēlētāja...

     [+] [-]

, 2017-01-20 07:21, pirms 7 gadiem
Un komandā mikroklimats ir labākais kāds pēdējos gados vien ir iedomājams, jo šoreiz Sakramento ir treneris, kas Demarkusam patīk un ļauj izpausties uzbrukumā, un veidot komandas spēli no posta, iepriekš tā Kazinss varēja izpausties un bija laimīgs par treneri, kad tagadējais Denveras treneris Malouns vadīja Sakramento komandu. Būs grūti Kings, bet iespējas ir pat ļoti lielas šogad tikt izslēgšanas spēlēs.