Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Strenga: "Šosezon uzsvaru liekam uz jaunajiem kamaniņu braucējiem"

Jānis Pārums

Strenga: "Šosezon uzsvaru liekam uz jaunajiem kamaniņu braucējiem"
Atis Strenga, LKSF prezidents
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents Atis Strenga piektdien sarunā ar portālu Sportacentrs.com uzslavēja jauno kamaniņu braucēju veikumu I Jaunatnes ziemas olimpiādē, kā arī atzina, ka šajā sezonā uzsvars tiek likts tieši uz jauno paaudzi.

Par jaunatnes olimpiādi

"Pirms sacensībām vairāk cerējām tieši uz stafeti, jo individuāli konkurence bija ļoti liela. Ulla Zirne un Riks Rozītis ir malači, izdarīja visu, ko varēja," jaunatnes olimpiādes medaļniekus slavēja Strenga. "Nepaveicās komandu stafetē, kas vēlreiz apliecina to, ka jābūt trim stabiliem braucieniem. Taču visi cīnījās un sestā vieta arī ir laba. Individuāli labi nostartēja arī Rihards Lozbers, kurš izcīnīja sesto vietu, cīnījās arī divnieka puiši, kuriem varbūt mazāk pieredzes, bet apņēmības netrūkst."

Jautāts, ko darīt, lai jaunie talanti vēlāk labi iekļautos pieaugušo konkurencē, Latvijas Kamaniņu sporta federācijas prezidents sacīja: "Priekšā ir ļoti liels darbs. Tie, kas izcīnīja medaļas, kārtīgi trenējušies ir jau sešus, septiņus gadus. Rezultāti nenāk tik ātri kā citur un kā pašiem gribētos. Lai aizķertos pie lielajiem, jāiegulda milzīgs darbs. Domāju, ka jaunajiem medaļniekiem stāvot uz pjedestāla bija milzīgs pacēlums un viņi noteikti centīsies tikt uz lielo olimpiādi. Tās ir neatsveramas emocijas."

Par pieaugušo izlases veikumu

"Jāgaida sezonas beigas, tad varēs objektīvi visu izvērtēt. Turklāt šogad viss akcents tiek likts uz junioriem, kuri brauca Ziemeļamerikas tūrē, kamēr pieaugušie nebrauca uz visiem posmiem. Viņi nestartēja vienā Ziemeļamerikas posmā un pēc Vinterbergas brauks uz Latviju nevis uz nākamo posmu Sanktmoricā, jo finansiālā situācija šogad nav laba. Nedošanās uz konkrētiem posmiem gan bija plānota jau iepriekš. Par veikumu varēsim runāt pēc pasaules čempionāta," piebilda Strenga.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-20 21:20, pirms 12 gadiem
Mazliet interesanti ta jau katrs var atrunāties...
Protams jaunie rada tiešām labu rezultātu,bet
vecie jau uz bobenēm dzīvo,bet tāds ir sports..

     [+] [-]

, 2012-01-23 09:53, pirms 12 gadiem
jaunie malači - brauc labā līmenī - savā vecuma grupās, bet pie pasaules elites- ticiet - pagaidām viņiem vēl nav variantu, arī citās valstīs jaunie PK apritē nav daudz(ja nu vienīgi CAN)