Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns par diviem latviešiem NBA komandā: "Pat nevarat iedomāties, cik maza ir iespēja"

Agris Suveizda

Bertāns par diviem latviešiem NBA komandā: "Pat nevarat iedomāties, cik maza ir iespēja"
Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns aizsardzībā pret Krisu Dannu. Foto: AP/Scanpix

Debiju Nacionālajā basketbola asociācijā šonakt piedzīvoja latviešu centrs Anžejs Pasečņiks, kuram rīt apritēs 24 gadi. Pasečņiks 28 minūtēs guva deviņus punktus (2p. 3/7, 19. 3/4) un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet viņa komandas biedrs Dāvis Bertāns pirmajā puslaikā guva 21 punktu un kopumā 37 minūtēs sakrāja 26 punktus (2p. 1/2, 3p. 7/13, 1p. 3/3) un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas. "Wizards" mājās pēdējā ceturtdaļā gan nenosargāja 18 punktu vadību un pagarinājumā zaudēja Čikāgas "Bulls" (109:110).

2017. gada vasarā Pasečņiku draftēja pirmajā kārtā ar 25. numuru, tomēr līdz debijai viņam nācās gaidīt vairāk nekā divus gadus. "Tas viss, kas notika pēc drafta, mani tikai padarīja stiprāku," sacīja 218 centimetrus garais Anžejs Pasečņiks. "Nekas nenotika tā, kā gribētu es vai mana ģimene. Viss nogāja greizi, taču nu esmu šeit – tiku tam pāri un nokļuvu šeit. Īstenībā redzējām dažus latviešus arī tribīnēs. Protams, tas ir jauki – esam no mazas valsts, katru reizi, kad notiek kas liels, Latvijā visi ir priecīgi. Četri spēlētāji NBA – Latvijai tas ir liels notikums. Sveiciens visiem latviešu basketbola faniem. NBA basketbols, protams, ir ātrāks nekā G līgā, taču Eiropā jau biju diezgan pieradis pie ātras spēles – šeit temps gan tik un tā ir ātrāks, taču es jutos labi, nedomāju, ka man ar to bija kādas problēmas."

Arī Dāvis Bertāns atzina, ka divi latvieši laukumā vienas komandas sastāvā ir liels notikums: "Domāju, ka nevarat pat iedomāties, cik maza iespējamība tā ir. Tā ir neticama sajūta, un tas liecina, ka basketbols Latvijā aug ļoti strauji. Cerams, ka tas tikai turpinās augt. Viņš paveica labu darbu. Nav viegli komandai pievienoties sezonas gaitā un aizvadīt daudz minūšu – nedomāju, ka viņš pat G līgā šosezon ir aizvadījis tik daudz minūšu [ir gan: iepriekšējā G līgas spēlē Pasečņiks spēlēja 30 minūtes, pēdējo četru maču laikā vidēji 27,0 minūtēs nopelnot 12,5 punktus un 5,3 atlēkušās bumbas – A.S.]. Viņš cīnījās aizsardzībā, abos laukuma galos savāca atlēkušās bumbas un iemeta arī dažus metienus no apakšas. Viņš ir smagi strādājis, lai šeit nokļūtu, un esmu priecīgs par viņu."

"Ļāvām viņiem atgriezties spēlē un sajust, ka var uzvarēt. Beigās par to samaksājām. Reizēm netrāpījām no labām pozīcijām, reizēm pieļāvām kļūdas un devām viņiem punktus ātrajos uzbrukumos," turpināja Bertāns, kurš pēc 21 punkta pirmajā puslaikā otrajā guva tikai piecus. "Noteikti varējām labāk kustināt bumbu un meklēt brīvos spēlētājus, taču, no otras puses, pēc tam, kad trāpīju sešus tālmetienus, viņi arī noteikti pievērsa man lielāku uzmanību – lielākoties vairs nebiju pārāk brīvs."

Katastrofālās pamatlaika beigas skaidrot mēģināja Aizeja Tomass: "Bijām pārāk atkarīgi no Breda [Bīla]. Mums ir jāspēj saglabāt tempu un šādas spēles novest līdz uzvarai. Tas, ka atlaidām gāzes pedāli, bija acīmredzami – pirmajās trīs ceturtdaļās un pēdējā ceturtdaļā uzbrukumā bijām divas pilnīgi dažādas komandas. Mums ir jāmācās no šādām spēlēm. Visu cieņu "Bulls", bet mums šovakar bija jāuzvar." Pagarinājuma izskaņā iespēju izraut uzvaru neizmantoja komandas līderis Bīls, kuram šajā mačā 22 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, septiņas rezultatīvas piespēles un piecas kļūdas. "Es neesmu perfekts, tādēļ nebūšu izcils katrā spēlē, piedodiet," noteica Bīls.

Vašingtonas "Wizards" ar astoņām uzvarām un astoņpadsmit zaudējumiem Austrumu konferencē ieņem divpadsmito vietu. Naktī uz sestdienu "Wizards" viesosies pie līgas čempiones Toronto "Raptors", uzsākot četru izbraukuma spēļu sēriju – vēl arī pret Pasečņika bijušo organizāciju Filadelfijas "76ers", kā arī Ņujorkas "Knicks" un Detroitas "Pistons".

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2019-12-19 13:06, pirms 4 gadiem
kas par lietu?- jau otro dienu no telefona neiet sportacentrs.

  +2 [+] [-]

, 2019-12-19 17:10, pirms 4 gadiem
Pamatlaika pēdējie 10 uzbrukumi, nevienu reizi bumba neaizgāja līdz Bertanam. Tikai Bils vai Aizeja Tomas. Un abi tikai vai nu pazaudē bumbu vai netrāpa. Tāds skrobis, izlaida uzvaru "līderi". Patiesībā viņu līmenis vai nu vienāds vai zemāks kā Jalen Brunson un THJ. All stari bl..