Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Adomaitis kļūst par Blūma treneri Viļņā, "Caja Laboral" atlaiž Duško Ivanoviču

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Adomaitis kļūst par Blūma treneri Viļņā, "Caja Laboral" atlaiž Duško Ivanoviču
Daiņus Adomaitis, spēlējot Latvijā, bija viens no basketbola kluba "Barons" līderiem
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Pazīstamais lietuviešu basketbola speciālists, Eirolīgas un Latvijas čempions Daiņus Adomaitis pirmdien, 19. novembrī, pievienojās Jāņa Blūma pārstāvētajam Viļņas klubam "Lietuvos rytas", kļūstot par galvenā trenera Darjuša Maskoļūna palīgu.

Adomaitis sezonu sāka Vloclavekas “Anwil” komandā Polijā, taču pēc četriem zaudējumiem pirmajās piecas spēlēs kluba vadība nolēma atteikties no lietuviešu trenera pakalpojumiem. “Visi vēlas uzvarēt. Tas uzlabo komandas noskaņojumu, rada pārliecību. Daži zaudējumu sašķēla klubu un manu attieksmi, tāpēc nācās atvadīties,” aiziešanu no Vloclavekas raksturoja treneris.

1999. gadā Adomaitis kopā ar Maskoļūnu un Kauņas “Žalgiri” kļuva par Eirolīgas čempioniem. Gadu vēlāk abi plecu pie pleca cīnījās 27. Olimpiādes spēlēs Sidnejā, izcīnot sudraba medaļas. Tagad duets cīnīsies Eirolīgā un VTB līgā, šoreiz stāvot uz komandtiltiņa. Trešais komandas treneris ir Arvīds Gronskis.

“Nevajadzēja ilgi domāt. Komandu zinu labi, dzīvoju Viļņā un pazīstu trenerus. Esmu gatavs sniegt komandai visu enerģiju un zināšanas. Darīšu, ko varēšu, lai palīdzētu Darjušam. “Lietuvos rytas” šosezon ir jauna un ambicioza komanda ar potenciālu. Jautājums ir – kā potenciālu izmantot un virzīt pareizā virzienā?”

”Caja Laboral” atlaiž Duško Ivanoviču

Basku zemes klubs “Caja Laboral” svētdienas, 18. novembra, vakarā paziņoja, ka pārtrauc 10 gadu sadarbību ar serbu treneri Duško Ivanoviču, kura vadībā komanda divas reizes uzvarēja ACB līgā, izcīnīja trīs Spānijas kausus un vienu Superkausu.

Ivanoviča vadībā komanda neveiksmīgi iesāka Eirolīgas sezonu, izcīnot vienu uzvaru sešās spēlēs. Oktobrī treneris dalībai Eirolīgā pieteica Rinaldu Mālmani, kurš pagaidām uz lielo komandu nav ticis izsaukts.

ACB līgā Ivanovičs ir aizvadījis 496 spēles (bilance 350-146), kas ir astotais visu laiku labākais rādītājs. Sarakstā viņu apsteidz deviņkārtējais Spānijas čempions, pašreizējais “Cajasol” treneris Aito Garsija Renesess (942), Manuels Komas (745), “Gran Canaria 2014” treneris Pedro Martiness (608), Havjērs Imbroda (605), Gustavo Aranzana (542), Alfrēds Julbe (542) un Pasaules čempions Pepu Ernandess (498). Salīdzinājumam, Serdžo Skariolo rēķinā ir 409 spēles un Božidaram Maļkovičam 331 spēle.

Ivanovičs vadījis “Caja Laboral” 388 spēlēs (242-109) un starplaikā strādājis ar “FC Barcelona” (71-37).

Izmantotie resursi:
lrytas.lt / Naujienos

  +6 [+] [-]

, 2012-11-19 17:56, pirms 12 gadiem
Atceros, kad Adomaitis vēl finālā Barona sastāvā saķērās ar Latiševu
Veiksmi viņam.

  +3 [+] [-]

, 2012-11-19 18:39, pirms 12 gadiem
blackx rakstīja: Atceros, kad Adomaitis vēl finālā Barona sastāvā saķērās ar Latiševu
Veiksmi viņam.
Saņems vēl un vēl tehniskās no Oļega, ja turpinās komentēt tiesāšanu.