Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Blūma un Bertāna otrais duelis, šoreiz Belgradā

Andrejs Siliņš

Blūma un Bertāna otrais duelis, šoreiz Belgradā
Jānis Blūms cīņā pret "Partizan"
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar 21:45 Belgradas "Pionir" hallē ULEB Eirolīgas otro reizi sezonā tiksies divu Latvijas basketbolistu pārstāvētās komandas - Dāvja Bertāna Belgradas "Partizan" un Jāņa Blūma Viļņas "Lietuvos Rytas", kas turpina cīņu par iekļūšanu četru labāko skaitā D grupā un kvalificēšanos Top16 turnīram. Tiešraide "Viasat Sport Baltic" kanālā.

D grupā zināmas jau trīs Top16 dalībnieces - "Barcelona", Maskavas CSKA un "Bešiktaš". Par vienīgo atlikušo vietu cīnās trīs pārējās komandas - "Brose Baskets", "Partizan" un "Lietuvos Rytas". Pašreiz labākajā situācijā ir Vācijas čempione "Brose Baskets", kam divas uzvaras, kamēr abām latviešu vienībām pa vienam panākumam. Bambergai šovakar mājās grūts pārbaudījums - jātiekas ar CSKA. Savukārt abas pastarītes spēlēs savā starpā. Gan "Rytas", gan "Partizan" pirmajā spēlē "Brose Baskets" zaudēja, taču otrā apļa mači vēl priekšā.

Pirmajā "Rytas" un "Partizan" mačā Viļņā uzvaru svinēja mājiniece (69:61). Ja Viļņā spēles gaita bija visai garlaicīga, par ko zināmā mērā "jāpateicas" pustukšajām tribīnēm, tad šovakar Belgradā aina solās būt pavisam citādāka. To saprot arī "Rytas", kas pēc septiņām aizvadītām spēlēm ir vismazāk punktus guvusī komanda (vidēji mačā pretinieku grozā samesti vien 66,3 punkti), galvenais treneris Darjuss Maskoļūns: "Mums ir labāka komanda nekā "Partizan". Vienīgais, kas mums var liegt iespēju uzvarēt, ir atmosfēra "Pionir" hallē."

Patiesi - sezonas sākumā Belgradā mocījās CSKA, izcīnot uzvaru tikai papildlaikā (76:71). Arī Bambergai viesos negāja viegli (77:72), bet pret "Barcelona" jaunie "partizāni" palika tikai viena metiena attālumā pat izbraukuma spēlē (82:85). "Neraugoties uz spēlētāju jaunību, uzskatu, ka spēlēšana mājās var iedot mums papildus spēku, lai izcīnītu uzvaru šajā spēlē," Belggradas galvenais treneris Duško Vujoševičs tic savai komandai pirms izšķirošās cīņas.

"Pirmajā mačā Viļņā spēlējām labi. Serbijā mums jānodemonstrē tāds pats vai labāks līmenis aizsardzībā," uzskata "Rytas" latviešu aizsargs Jānis Blūms. "Belgradas komanda kaut kādā ziņā ir līdzīga mūsējai, bet vidējais vecums ir pat mazāks.Protams, "Pionir" halle būs daudzi traki līdzjutēji, kas dos papildu enerģiju "Partizan" spēlētājiem, bet mēģināsim izcīnīt uzvaru."

Tiešraidē spēli translēs kanāls "Viasat Sport Baltic".

Dāvis Bertāns vidēji spēlē Eirolīgā šosezon gandrīz 19 laukumā pavadītajās minūtēs guvis 6,3 punktus un izcīnījis 2,0 atlēkušās bumbas. Mačā pret "Ryas" Viļņā Dāvim 16 minūtēs trīs gūti punkti un divas bumbas zem groziem. Jānim Blūmam vidēji 21 ar pusi minūtē pieci punkti un divas rezultatīvas piespēles. Mačā pret "Partizan" pirms aptuveni mēneša Jānis 22 minūtēs guva sešus punktus, izcīnīja trīs bumbas un atdeva divas piespēles.

     [+] [-]

, 2012-11-29 22:02, pirms 12 gadiem

  -2 [+] [-]

, 2012-11-29 22:03, pirms 12 gadiem
Cerams ka spēle Partizan – Lietuvos Rytas būs kas labāks nekā BK Ventspils-VEF tad ventiņi vinēja +6

  +1 [+] [-]

, 2012-11-29 22:14, pirms 12 gadiem
Cerams musejie tiks pie sakariga speles laika!

     [+] [-]

, 2012-11-29 22:29, pirms 12 gadiem
Bertāns 9p pēc kārtas.

  -1 [+] [-]

, 2012-11-29 23:39, pirms 12 gadiem
Ka,vina maati.