Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:135, Did:0, useCase: 3

Blūms par Eirolīgu, savu sniegumu un atlikušo sezonu

Andrejs Siliņš

Blūms par Eirolīgu, savu sniegumu un atlikušo sezonu
Jānis Blūms
Foto: Romāns Kokšarovs, Sportacentrs.com, f64

"Biju daudz ar bumbu, un sapnis kādreiz bija spēlēt par saspēles vadītāju Eirolīgā. To īstenoju, bet varbūt nesanāca viss, kā gribētos," rezumējot savu sniegumu aizvadītajā ULEB Eirolīgas sezonā, sarunā ar Sportacentrs.com sacīja Viļņas "Lietuvos Rytas" latviešu aizsargs Jānis Blūms.

Novērtē, kāda izdevusies šī sezona Eirolīgā!
- Laikam tomēr likumsakarīgi, un meistarības līmenis nebija tāds, lai mēs tiktu Top16. Bija trīs stiprākas komandas, un reāli par pēdējo vietu četriniekā notika cīņa starp trim komandām – mums, "Partizan" un Bambergu. Šoreiz paveicās Bambergai, bet labi ir tas, ka viss izšķīrās līdz pēdējai minūtei. Mērķis bija tikt Top16, bet sanāca zaudēt trīs spēles ar viena punkta starpību, var teikt, ka arī veiksme nebija mūsu pusē. Uzvar stiprākais, tā kā laikam pelnīti netikām tālāk. Pirms sezonas it kā sastāvs izskatījās normāls, bet varbūt varējām būt ļoti laba Eirokausa komanda, ne tik laba Eirolīgā. Varbūt vajadzēja piesaistīt vēl kādu pieredzējušāku spēlētāju. Esmu vecākais komandā un arī – tikai otro gadu Eirolīgā un pirmo kā saspēles vadītājs šajā līmenī. Komplektācija sezonas sākumā varētu būt bijusi citādāka, bet mēs paši noteikti neesam bez vainas. Ja meklē, vainas var atrast, bet mainīt to vairs nevarēs.

Vidējie rādītāji kopumā pat labāki nekā pagājušajā sezonā. Kā vērtē savu sniegumu?
- Pirms sezonas domāju, ka nospēlēšu labāk. Biju daudz ar bumbu, un sapnis kādreiz bija spēlēt par saspēles vadītāju Eirolīgā. To īstenoju, bet varbūt nesanāca viss, kā gribētos. Tik ilgi tomēr nebiju spēlējis pirmajā pozīcijā. Pirms sezonas šķita, ka būs viegli pāriet atpakaļ no otrā uz pirmo. VTB līgā ir nedaudz vieglāk pret Eirokausu komandām, bet Eirolīgā uzreiz bija redzams, ka labu laiku nebiju spēlējis šajā pozīcijā. Ja būtu tikuši Top16, varbūt vērtētu citādāk, bet tagad – sniegums bija ne slikts, ne labs, bet viduvējs. Atliek trenēties vairāk, lai būtu labāk.

Kura bija labākā, kura – vissliktākā spēle pašam?
- Noteikti abas spēles pret Dāvi [Bertānu un "Partizan"] bija labas. Tādā atmosfērā kā "Pionir" hallē Belgradā nebiju spēlējis ilgi, viņiem fani ir traki, atmosfēra bija ļoti laba. Arī pret CSKA pirmo spēli nospēlēju normāli. Kaut kādas spēles jau bija labas. Barselonā biju uzreiz pēc slimības, varbūt tā spēle neizdevās tik laba. Ne reizi neizmetu pa grozu. Nosedza labi, laikam zināja, ko es daru (smejas).

Vai spēlējāt pret nākamajiem čempioniem? Kura komanda šosezon uzvarēs Eirolīgā?
- Man pagaidām ir divi favorīti – "Žalgiris" vai "Olympiacos", kas atstāj vislabāko iespaidu. "Žalgiris" ar spāņu treneri [Hoanu Plazu] izskatās ļoti, ļoti labi. Arī Spānijā pret Plazas komandām bija nenormāli grūti spēlēt, jo viņš visu laiku spiež pa visu laukumu, aktīvi maina visus 12 spēlētājus, viss mehānisms iet kā traks. Pret tādām komandām ir ļoti grūti. Ja tādā garā turpinās, būs reāli "Final Four" dalībnieki un tur jau sazin kas var būt. Vairāk gan jutīšu līdzi "Olympiacos", kur spēlē mans draugs.

Kādi mērķi otrai sezonas pusei?
- Pirmo mērķi – tikt Top16 Eirolīgā – neīstenojām, tagad prioritāte būs VTB līga un Lietuvas čempionāts. Centīsimies uzlabot pozīcijas VTB līgā, kur mums ir pateicīgs spēļu kalendārs otrajā aplī. Lietuvā mums šogad ir tikai izbraukumu spēles, viegli nebūs (saruna notika pirms "Rytas" zaudējuma "Rūdupim" - A.S.). Spēļu būs maz, nākamajos divos mēnešos astoņas spēles. Sanāks pa vienai spēlei nedēļā, kā kādreiz Spānijā spēlēju.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-12-27 15:10, pirms 11 gadiem
žirga rakstīja: Veiksmi janka ,viens no retajiem letiņiem basketbolā ,kam ari ir galva uz pleciem ...!!!!!
Cerams ka ne tāda galva kā Tev niks.

     [+] [-]

, 2012-12-27 16:58, pirms 11 gadiem
Igaunu komentetajs baigi pardzivoja ka Blums neiemeta izskiroso metienu pret Brose basketiem.

  -1 [+] [-]

, 2012-12-27 22:41, pirms 11 gadiem
Ja godigi, tads negatavs un spelet negribigs vins izskatijas eiroliga, ipasi krita acis vina nevelesanas konkuret ar serbu jaunekli saspeles vaditaja pozicija. Latviesa pieklajiba laizh pa priekshu-lai jau jaunais spele, es vecais buks paatputisos, ko tur man daudz nodzities.