Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Lībietis sasniedz "Challenger" pusfinālu, Podžus tiek "Futures" ceturtdaļfinālā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Lībietis sasniedz "Challenger" pusfinālu, Podžus tiek "Futures" ceturtdaļfinālā
Miķelis Lībietis
Foto: Romāns Kokšarovs, F64

Miķelis Lībietis sekmīgi turpina spēlēt "Challenger" tūrē dubultspēlēs un trešdienas vakarā ar Austrālijas tenisistu Džeridu Čaplinu sasniedza Lasvegasas turnīra pusfinālu. Tikmēr Mārtiņš Podžus ceturtdienas rītā iekļuva Kučingas "Futures" vienspēļu sacensību ceturtdaļfinālā.

Ar otro numuru izliktais Miķeļa Lībieša un Džerida Čaplina duets ceturtdaļfināla mačā viegli ar 6:4, 6:1 pieveica "wild card" saņēmušos amerikāņus Trevoru Alenu un Patriku Kavku, kuri iepriekšējā kārtā pārsteidza, uzveicot Liamu Broudiju un Frederiku Nīlsenu (bijušais Vimbldonas čempions).

Tikšana līdz Lasvegasas pusfinālam dod 29 reitinga punktus. Nākamajā mačā piektdien gaidāms duelis pret Meksikas un ASV komandu Hans Hačs Verdugo/Deniss Novikovs. Lasvegasā notiek "hard" seguma turnīrs ar 50 000 dolāru prēmiju fondu.

Lībietis pirmdien debitēja ATP dubultspēļu ranga Top 200, ieņemot 189. vietu, vēl nepieredzētus augstumus sasniedzot pēc veiksmīgas trīs turnīru sērijas Kalifornijā, kur viņam pa vienam ceturtdaļfinālam, pusfinālam un finālam.

Lībietim šosezon vēl dzēsīsies 58 (29+29) punkti, no kuriem jāšķiras novembrī. Pērn šie punkti nopelnīti ar pusfināliem Šarlotsvilā un Noksvilā, kur sekmīgi nospēlēts kopā ar savu nākamo pretinieku Novikovu.

ATP vienspēļu ranga 713. vietā esošais Mārtiņš Podžus Kučingas "Futures 15 000" turnīra 2. kārtas mačā ar 6:3, 6:4 pieveica Indijas tenisistu Dalvinderu Singu (ATP 1053.), nodrošinot tikšanos ar turnīra pirmo numuru Alesandro Begu (ATP 335.) no Itālijas. Podžus trešo nedēļu pēc kārtas ticis vismaz līdz ceturtdaļfinālam. Iepriekšējās divās nedēļās, spēlējot Nontaburi (Taizeme), viņam bija ceturtdaļfināls un fināls. Malaizijā, kur notiek "hard" seguma turnīrs, ar ceturtdaļfinālu nopelnīti divi punkti.