Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Hāse pārspēj Tsongu un nodrošina finālu pret Hāsu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Hāse pārspēj Tsongu un nodrošina finālu pret Hāsu
Robins Hāse
Foto: AFP/Scanpix

Vīnes "ATP World Tour 250" turnīra finālu nav spējis sasniegt Francijas pirmais numurs Žo-Vilfrīds Tsonga, kurš sestdien pusfinālā divos setos piekāpās Nīderlandes labākajam tenisistam Robinam Hāsem – 5:7, 6:7(4).

Tsonga paliek pusfinālā

2011. gada Vīnes čempions Žo-Vilfrīds Tsonga pirmajos divos mačos nospēlēja ne visai pārliecinoši, tikai trīs setos tiekot galā gan ar Danielu Brandsu, gan Dominiku Tīmu. Šodien Francijas pirmais numurs zaudēja, pie tam to izdarīja divos setos un tenisistam, kuru bija uzveicis vienīgajā iepriekšējā spēlē. Maijā Madridē uz māla francūzis bija pārāks divos taibreikos ar 7:6(5), 7:6(2).

Šodien Tsongam pirmajā setā bija četras setbumbas! Tiesa, visas uzņemšanā pie rezultāta 5:4. Robins Hāse ar milzu pūlēm izkļuva no ļoti grūtās situācijas un jau nākamajā geimā ieguva breiku. Interesanti, ka Hāse abos setos izlaida breika pārsvaru, tomēr galotnē bija precīzāks par vairāk titulēto un rangā augstāk esošo pretinieku.

Hāse tikai trešo reizi (3-15) uzveicis Top 10 pretinieku. Iepriekšējās uzvaras gūtas 2007. gadā Monreālā pār Tomāšu Berdihu un 2008. gadā Roterdamā pār Endiju Mareju. Hāsem ceturtais ATP fināls, pirmais uz "hard". Visi iepriekšējie trīs bija uz māla. Trīs no karjeras četriem fināliem Hāse sasniedzis tieši Austrijā – 2011. un 2012. gadā uzvarēts Kicbīlē.

Otrs finālists būs 2001. gada čempions Tomijs Hāss, kurš pēc zaudēta pirmā seta spēja atgūties un uzveikt Lukašu Rosolu – 3:6, 6:4, 7:6(0). Rosols maču sāka ar izcilu servēšanu, pirmajā setā izceļoties ar astoņiem eisiem (visā mačā 16) un pie savas serves zaudētiem tikai diviem punktiem. Turpinājumā čeham tādu līmeni noturēt nebija pa spēkam.

Kukuškins no kvalifikācijas līdz Kremļa kausa finālam

Maskavā par mazliet negaidītu rezultātu var uzskatīt ranga 102. numura Mihaila Kukuškina tikšanu līdz finālam. Kazahstānas pārstāvis šodien pusfinālā apspēlēja pagājušā gada čempionu Andreasu Sepi – 6:1, 1:6, 6:4. Kukuškins finālu sasniedzis no kvalifikācijas, svētdien viņam pretī stāsies Francijas otrais numurs Rišārs Gaskē, kurš spēja apliecināt favorīta statusu pret Ivo Karloviču – 6:4, 7:5.

Ferera pretinieks Stokholmas finālā būs Dimitrovs

Stokholmā svētdien par titulu sacentīsies Davids Ferers un Bulgārijas tenisa līderis Grigors Dimitrovs. Par Ernesta Gulbja neizmantotajām iespējām pret Fereru jau ziņojām. Ferers kļuva par pirmo spāņu finālistu Stokholmā kopš tālā 1976. gada, kad līdz titula spēlei tika Manuels Orantess. Viņš toreiz zaudēja Markam Koksam. Fereram būs jātiek galā ar Dimitrovu, kuram karjeras otrais fināls. Janvārī Brisbenā "Baby Federer" zaudēja Endijam Marejam. Šodien bulgārs atspēlējās pēc zaudēta pirmā seta un pirmo reizi trīs mačos uzveica Benuā Pēru – 4:6, 6:2, 6:2.