Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:133, Did:0, useCase: 3

Skariolo grasās sūdzēt tiesā "Virtus" par komentāriem Banki preses konferencē

Rolands Eliņš

Skariolo grasās sūdzēt tiesā "Virtus" par komentāriem Banki preses konferencē
Serdžo Skariolo. Foto: EPA/Scanpix

No Boloņas "Virtus" atlaistais treneris Serdžo Skariolo uzskata par apmelojošiem izteikumus, ko viņam jaunā galvenā trenera Lukas Banki pieteikšanas ceremonijā izteica kluba vadība, un viņš grasās vērsties pret "Virtus" tiesā.

Serdžo Skariolo no "Virtus" tika atlaists iepriekšējās nedēļas izskaņā, tieši pirms jaunās sezonas sākuma. Skariolo bija publiski paudis neapmierinātību ar kluba vadības uzņemto virzienu un pasivitāti jaunu spēlētāju piesaistīšanā, kas savukārt bija sadusmojis kluba prezidentu Masimo Dzaneti, kurš pieņēma lēmumu par Skariolo atlaišanu, un pavisam drīz viņa vietā jau bija nolīgts Latvijas izlases treneris Luka Banki.

Par Skariolo atlaišanu savu paziņojumu izplatīja Eirolīgas treneru arodbiedrība, norādot, ka Boloņas klubs izrādījis lielu necieņu pret tik titulētu treneri un, atbrīvojot viņu no amata tik īsi pirms sezonas sākuma, praktiski atstājis viņu bez iespējām šobrīd atrast sev atbilstošu klubu.

Taču ētika ir viena lieta, bet nauda pavisam cita, un šajā situācijā nozīmīga ir arī finansiālā puse, jo, protams, Skariolo vēlas saņemt pilnu līgumā paredzēto summu, kamēr "Virtus" meklē iemeslus šo summu samazināt. Kā Lukas Banki pieteikšanas preses konferencē izteicās Dzaneti, Skariolo atlaišanā lomu spēlējis arī tas, ka treneris mazinājis "Virtus" vērtību, paralēli uzturot sarunas ar NBA klubu Toronto "Raptors" un Eirolīgas komandu Madrides "Real".

Kā vēsta Spānijas medijs "Relevo", atsaucoties uz Skariolo pietuvinātām personām, treneris ir ļoti sašutis par šiem Dzaneti izteikumiem un apstrīd tos kā nepatiesus, turklāt šobrīd izskata iespēju vērsties pret savu bijušo klubu tiesā. Proti, Skariolo patiešām tikās ar "Raptors", taču to darīja pēc Toronto kluba iniciatīvas, turklāt ar "Virtus" izsniegtu rakstisku atļauju. Savukārt to, ka bijušas tikšanās ar "Real" pārstāvjiem, Skariolo puse noliedz kā nepatiesu un uzskata kā piemeklētu iemeslu, lai pamatotu atlaišanu un mazākas kompensācijas izmaksāšanu.

Skariolo trenera karjeras laikā strādājis ar tādām komandām kā ''Fortitudo'', ''Baskonia'', ''Real Madrid'', ''Unicaja'', ''Khimki'', Milānas ''Olimpia'', bijis trenera asistents Toronto ''Raptors'', bet no 2021. gada pildīja ''Virtus'' galvenā trenera pienākumus. Tāpat viņš no 2009. līdz 2012. gadam un no 2015. gada līdz šim brīdim ir Spānijas vīriešu izlases treneris, ar kuru kļuvis par Eiropas un pasaules čempionu.

Kopā ar Boloņas ''Virtus'' viņa lielākais sasniegums ir izcīnītais ULEB Eirokauss 2021./2022. gada sezonā. Pagājušajā sezonā klubs bez starta Itālijas līgā spēlēja arī ULEB Eirolīgā, gan neiekļūstot izslēgšanas spēlēs.

Izmantotie resursi:
https://www.relevo.com/baloncesto/e...