Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Ovečkins par neieskaitītajiem vārtiem: "Šķita, ka pieskāros ripai"

Agris Suveizda

Ovečkins par neieskaitītajiem vārtiem: "Šķita, ka pieskāros ripai"
Aleksandrs Ovečkins cenšas tiesnesim pierādīt savu taisnību
Foto: AFP/Scanpix

Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā Krievijas hokeja izlase Pasaules kausu sāka ar zaudējumu Zviedrijai (1:2), kaut gan nebija arī tālu no tā, lai pamatlaika pēdējā minūtē brīnumaini izglābtos. Vispirms Aleksandrs Ovečkins 33 sekundes līdz beigām panāca 1:2, bet drīzumā vēlreiz dabūja ripu vārtos - pēc atkārtojumu noskatīšanās tika gan nolemts, ka krievu uzbrucējs to izdarījis ar roku. Vārti netika ieskaitīti, bet pats Ovečkins pēc spēles sacīja, ka, viņaprāt, tomēr skāris ripu arī ar nūju, ne tikai roku.

"Šķita, ka pieskāros ripai," pēc spēles sacīja epizodes galvenais varonis Aleksandrs Ovečkins. "Godīgi sakot, atkārtojumu neredzēju, bet jutu pieskārienu. Tā bija ripa vai kāda cita sveša nūja."

"Tagad tam vairs nav nozīmes. Jāaizmirst šis zaudējums un jāiet tālāk. Mūsu komandai ir jāmaina pieeja spēlei. Pārāk daudz spēlējam viens pret vienu. Jūtams, ka šī taktika nestrādā," Ovečkins turpināja. Tam, ka tiesnešu lēmumam vairs nav nozīmes, piekrita arī Ovečkina komandas biedrs Vladimirs Tarasenko: "Nav jēgas apstrīdēt tiesnešu lēmumu. Mēs zaudējām, un mums ir jāgatavojas nākamajām spēlēm."

Krievijas izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks: "Neredzēju, kas tajā epizodē notika. Godīgi, neredzēju. Domāju, spēles apkalpo kvalificēti tiesneši, bija videoatkārtojums. Kaut gan Ovečkins sākumā atslidoja līdz soliņam un teica, ka aizskāra ripu. Nē, tomēr neaizskāra? Bet kurš aizskāra? Strolmans?" Savukārt zviedru aizsargs Antons Strolmans epizodi komentēja šādi: "Man nešķiet, ka ripa aizskāra nūju. Tas ir mans situācijas redzējums. Reizēm, kad skaties momentu atkārtojumā, viss kļūst skaidrs. Mans viedoklis – tā bija roka."

1992. gada olimpiskais čempions Aleksejs Žitņiks vērsa uzmanību Ovečkina pārliecinošai uzvedībai, kamēr vēl nebija pieņemts lēmums vārtu sakarā: "Jāpaslavē Aleksandra talants. Kā saka Odesā, viņš centās notirgot gaisu. Neizdevās. Ovečkins tik pārliecinoši pierādīja gan partneriem, gan tiesnešiem, ka pēdējā brīdī ar nūju pieskāries ripai, ka arī es, sēžot pie televizora, viņam noticēju. Bet mūsdienās NHL aklo punktu nemēdz būt – katru epizodi var redzēt no visiem rakursiem. Un, protams, atkārtojumā tiesneši ātri pamanīja, ka ripa tika iemesta ar roku."

Izmantotie resursi:
Овечкин: в ситуации с незасчитанным голом я...
Знарок: Овечкин приехал на скамейку и сказал,...
Строльман: моё мнение насчёт гола Овечкина —...
Алексей Житник: «Овечкин попытался продать...
Тарасенко: нет смысла оспаривать решение судьи...

  +1 [+] [-]

, 2016-09-19 17:01, pirms 8 gadiem
Nu Ovijs man arī pārdeva gaisu, kaut gan atkārtojumā viss bija redzams. Krievu ofensīvs toties bija labs pēdējās minūtēs, bet tā jau notiek, kad pakaļa sāk svilt
Slēpts komentārs: Vesais18

  -3 [+] [-]

, 2016-09-19 17:12, pirms 8 gadiem
Tev šķita arī, ka Krima pieder Krievijai... Kuru interesē, kas tādam vieplim šķiet. Šonakt, jaunie gurķi no Ziemeļamerikas, jūs piesmies visas sporta pasaules priekšā. Ko arī no sirds novēlu, tai skaitā tam, kas blakus ūsainajam stāv ar Georga lentīti sirds vietā...

  +3 [+] [-]

, 2016-09-19 17:14, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Rusafobi vienalga teiks, ka Ovijs esot pieskāries ripai ar nūju! Un kad tiesneši esot akli! Kaut vai jebkuram normālam cilvēkam ir skaidrs, ka nepieskārās!
Tev laikam nav saprotams vaards rusofobs.. Tie ka likums runaa kaa tu, ka nepieskaaraas, nevis pieskaaraas.

     [+] [-]

, 2016-09-19 17:14, pirms 8 gadiem
Da tam arī bez atkārtojumā bija redzāms, ka viņš nepieskarās ripai https://goo.gl/T63CiV

  +2 [+] [-]

, 2016-09-19 17:15, pirms 8 gadiem
Vesais18 rakstīja: Rusafobi vienalga teiks, ka Ovijs esot pieskāries ripai ar nūju! Un kad tiesneši esot akli! Kaut vai jebkuram normālam cilvēkam ir skaidrs, ka nepieskārās!
Pareizāk gan būtu teikt- rusofīli. Rusofobam ir cits skaidrojums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-09-19 17:44, pirms 8 gadiem
AR nepacietību gaidu nakts studentu spēli. domāju, ka tā ilgi tiks pieminēta.

     [+] [-]

, 2016-09-19 18:41, pirms 8 gadiem
Nu... ja jau tagad saka, ka likās, ka pieskārās... tad jau pats arī apzināsa, ka nemaz nepieskārās...
Pozitīvi, ka vismaz neieciklējās, ka pieskārās... ka tiesneši nozaga spēli, ka nelietīgie rietumi apspiež....

     [+] [-]

, 2016-09-19 19:02, pirms 8 gadiem
Harļikam - tikko komentos ieraudzīju atsauci uz rūliem:
Hockeycentral | NHL | NHL Rule 67

Karoče, kā jau likās, nav vispār svarīgi, vai zviedrs ar nūju pieskārās, vai nē.

     [+] [-]

, 2016-09-20 06:42, pirms 8 gadiem
Ja šķiet,tad it kā esot jāpārmet krusts