Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2976, Did:0, useCase: 3

Vītoliņš pēc sakāves pret Čehiju: ''No vienas puses, ir labi, ka mēs šādi zaudējām''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vītoliņš pēc sakāves pret Čehiju: ''No vienas puses, ir labi, ka mēs šādi zaudējām''
Harijs Vītoliņš. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Trešo zaudējumu pasaules čempionātā hokejā šovakar piedzīvoja Latvijas hokejisti. Izlase ielaida piecas ripas pirmajā periodā un kapitulēja sīkstajai Čehijai ar 1:5. Pēc smagā zaudējuma gan pozitīvs joprojām centās būt valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

''Kā mēs redzējām - spēli varēja sadalīt divās daļās. Pašā spēles sākumā mums nekas neizdevās. Pirmajās desmit minūtēs nesanāca uzvarēt pat vienu iemetienu. Par čehiem klīda dažādas baumas, taču mēs redzējām, ka izlase saņēmās un demonstrēja klasi. Mēs zaudējām divcīņās un iemetienos. Tādā mirklī gan ir svarīgi spēli neizlaist no rokām pavisam. Spējām radīt dažus bīstamus momentus un labi, ka trešajā periodā guvām vārtus, jo rīt ir vēl viena spēle un vajadzēja noslēgt dienu uz pozitīvas nots,'' pēc trešā zaudējuma četros mačos sacīja Vītoliņš.

''Šoreiz starp gribēšanu un varēšanu bija ļoti liela starpība. Gribēt ir viens, taču varēt, kas pavisam cits. Uzvarēt gribēja visi, taču bija redzams, ka esam pārāk lēni. Čehi bija izgājuši cīnīties, bet mēs izgājām ar domu ''varbūt sanāks'' uzvarēt,'' turpināja Harijs.

''Vārtsarga maiņa bija loģiska un Šilovs vārtos nostāvēja labi. Grūti ir sākt spēli no vidus, taču labs sniegums. Domājām mainīt vārtsargu jau trešdaļas gaitā, taču izlēmām veikt izmaiņas tomēr pēc pārtraukuma,'' turpināja izlases stūrmanis.

Vītoliņš arī atklāja, ka neveica izmaiņas virknējumos, lai neiespaidotu komandas biedru saspēli. Lielāka daļa no maiņas biedriem jau ir labi saspēlējušies. Galvenais treneris arī lika noprast, ka nākamajā spēlē laukumā varētu doties Klāvs Veinbergs.

''Jācīnās tālāk. Šī nebija pēdējā spēle. Nedrīkst krist izmisumā. Nebija vaina virknējumos - zaudējām neuzvarēto divcīņu dēļ. Trešajā periodā bija kombinācijas, saspēles un tikām arī līdz labām metiena pozīcijām. Katram pašam kārtīgi jāapdomā savas šodien veiktās rīcības laukumā. No vienas puses ir labi, ka mēs šādi zaudējām. Skatīsimies no pozitīvās puses. Mēs zinām, kā tas ir, kas mūs gaida pretī un to, ka varam labāk. Mača izskaņu jau mēs aizvadījām līdzvērtīgāk. Izdarīsim pareizos secinājums un dosimies tālāk,'' uz pozitīvas nots sarunu noslēdza Vītoliņš

Latvijas izlase turpinās cīņu pasaules čempionātā hokejā jau rīt. Piektdienas vakarā hokejisti tiksies ar sīksto Austriju. Mača sākums plkst. 20:20.

Noderīgas saites:

Jaunumi
Spēļu kelendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
Izspēles kārtība
KSENUKAI prognožu spēle

  +4 [+] [-]

, 2022-05-19 23:45, pirms 2 gadiem
Labi gan, ātrāk tiksim vaļā no krieviskās treneru bandas !

  +7 [+] [-]

, 2022-05-19 23:46, pirms 2 gadiem
Labs komentārs, labāk būtu ja Jūs, Vītoliņa kgs lasītos prom no trenēšanas iespējām Latvijas
izlasē.

  +5 [+] [-]

, 2022-05-19 23:49, pirms 2 gadiem
Ja šo vaboli neatlaidīs, tad man LV hokejs ir miris. Lielākais lohs LV trenera amatā, pat Beresņevs un Vorobjovs bija labāki.

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 00:03, pirms 2 gadiem
Kurà vietà viś lika noprast, ka laukumà dosies veinbergs?

  -4 [+] [-]

, 2022-05-20 00:04, pirms 2 gadiem
Teicami, ka Harijs saglabā optimismu! Pret spēcīgajiem čehiem ne vienmēr sanāk uzvarēt! Beidzot izlasei kārtīgs barvedis!

  +7 [+] [-]

, 2022-05-20 00:23, pirms 2 gadiem
Tak atkāpies pēc čempja, tu no Boba esi 1%

     [+] [-]

, 2022-05-20 00:39, pirms 2 gadiem
Dodiet Atim Ābolam galveno šprici!Labākais no LV treneriem un reizē nenovērtētākais..dumjos dinamo regulāro noslēdza 4.vietā,ar visām ladas problēmām rādīja komanda atzīstamu sniegumu,ar Zemgali novienkāršotā variantā apspēlēja pārējos taktiski..bet kamēr būs dunduki pie šprices federacija,tikmer uz neko gudru negaidu..!

  +1 [+] [-]

, 2022-05-20 00:43, pirms 2 gadiem
Varēja vienā epizodē redzēt spēles laikā kad Atis rāda Harijam uz dēlīša kautko no taktikas,Haris ignore un pat neskatās ko Atis izgudrojis..nav respekta no Harija puses uz pārējiem treneriem,doma ka pasaules gudrakais..nākamam izlases bosam ir jābūt Atim Ābolam!

  +2 [+] [-]

, 2022-05-20 01:11, pirms 2 gadiem
purva_velns rakstīja: Kurà vietà viś lika noprast, ka laukumà dosies veinbergs?
Intervijas izskaņā Vītoliņš uz jautājumu vai "Klāvs Veibergs varētu būt rīt laukumā?" atbildēja šādi: "Jā, skatīsimies. Jāpaskatās kādas traumas, bet es domāju, ka jā."

  +3 [+] [-]

, 2022-05-20 02:19, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Varēja vienā epizodē redzēt spēles laikā kad Atis rāda Harijam uz dēlīša kautko no taktikas,Haris ignore un pat neskatās ko Atis izgudrojis..nav respekta no Harija puses uz pārējiem treneriem,doma ka pasaules gudrakais..nākamam izlases bosam ir jābūt Atim Ābolam!
Artim🤦‍♂️🤦‍♂️🤦‍♂️

  -2 [+] [-]

, 2022-05-20 03:06, pirms 2 gadiem
Nu panems citu treneri un talak? Ja neprori iedot piespeli un uztvert ripu tad tur neviens treneris nepalidzes

  +4 [+] [-]

, 2022-05-20 03:57, pirms 2 gadiem
Pēc manām domām, laiks Vītoliņam ir iztecējis izlasē, jau pēc olimipādes…
Kaut kā pie Boba puikas rāvās ne pajokam.
Labi, neņemsim vērā, ka 9 debitanti šogad spēlē izlasē, laiks arī jaunajiem sevi pierādīt.
Bet godīgi sakot, 6 NHL spēlētāji atbrauca paspēlēt pret - OHL ( Čehija-Latvija)
Prieks par Šilovu, nostāvēja uz apaļu nullīti. Elvis varbūt saguris bija, bet visu cieņu arī viņam. Viens izlasi nevar vilkt. Ar vārtsargu līniju vienmēr bijis labi, tikai kaut kā diezgan blāvi aizsardzībā, nerunājot par uzbrukumu…
Raudāt gribas

  +3 [+] [-]

, 2022-05-20 06:43, pirms 2 gadiem
Vītoliņ, ja trūkst pieredzes vadīt izlasi, tad meklē citu darbu, piemēram kolhozā ganīt govis.

  +3 [+] [-]

, 2022-05-20 07:14, pirms 2 gadiem
Daciite18 rakstīja: Nu panems citu treneri un talak? Ja neprori iedot piespeli un uztvert ripu tad tur neviens treneris nepalidzes
Bobs mācēja mazu izlasi sakartot. NŪJA IR JĀTUR UZ LEDUS, vismaz 2 vārtus izlaidām tikai tapēc ka aizsargi ir aizmirsuši ka uz ledus turot nūju nevis vicinoties ir lielāka iespēja pārķert ripu!

  +3 [+] [-]

, 2022-05-20 07:46, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Varēja vienā epizodē redzēt spēles laikā kad Atis rāda Harijam uz dēlīša kautko no taktikas,Haris ignore un pat neskatās ko Atis izgudrojis..nav respekta no Harija puses uz pārējiem treneriem,doma ka pasaules gudrakais..nākamam izlases bosam ir jābūt Atim Ābolam!
Varbūt labāk Doku Atim, vai Kronvaldu Atim?

  +2 [+] [-]

, 2022-05-20 08:36, pirms 2 gadiem
1. Pārāk daudz visi Latvijas spēlētāji paļāvās uz superzvaigzni Elvi, kā saprata, ka Šilovs laukumā, tā sāka vairāk palīdzēt viņam un rezultātā vismaz Šilovs palika sausā.
2. Piekrītu tiem, kas saka, ka nav individuālās tehnikas un daudz kļūdas. Spēles pašā sākumā uzreiz zaudējām ripu, kā piemērs. Attiecīgi arī latvieši bija lēnāki par čehiem.

Nu itkā jau labi, ka spēlējam vismaz šādā līmenī, bet atklāti sakot, salīdzinājumā ar čehiem - ir pilnīga pakaļa. Un es brīnos, kā TV komentētāji vēl atrod sevī spēku to nepateikt skaļi, un spēj vēl sameklēt pozitīvo spēlē, ko pakomentēt.

  -2 [+] [-]

, 2022-05-20 09:07, pirms 2 gadiem
Alfonso77 rakstīja: Ja šo vaboli neatlaidīs, tad man LV hokejs ir miris. Lielākais lohs LV trenera amatā, pat Beresņevs un Vorobjovs bija labāki.
Briedis Tev ir miris, tagad varbūt arī hokejs būs miris. Vai paliks kāds/kas, par ko fanot, austiņās klausoties tīrasiņu Latvijas "patriota" Eilanda dziedātu "Putin Huilo" vai kaut ko tml.?

Ja par Vītoliņu, tad jā, izskatās, ka viņš nevelk šo līmeni. Un ne tikai nav disciplīnas, bet arī čaļu pašatdeve šķiet mazāka.

  -3 [+] [-]

, 2022-05-20 09:07, pirms 2 gadiem
Vai kads Vitolina kungam ir pajautajis atbildes par kolorado lentites nesasanu asistejot Znarokam putlerstanas izlase? Ja ne, vajadzetu pajautat

  -1 [+] [-]

, 2022-05-20 10:00, pirms 2 gadiem
Es noteikti nevarētu Taisonam sadot pa muti, tas pats ir ar LAT izlasi pret čehiem, ja vien šie kaut cik motivēti. Tā nu tas ir.

     [+] [-]

, 2022-05-20 11:33, pirms 2 gadiem
Kaut kāds mazohists vai?

     [+] [-]

, 2022-05-20 12:30, pirms 2 gadiem
Pretīgi lasīt attaisnošanos no vadības puses , nāktos vien atzīt , ka meistarības un cīņasspara pietiek vien B grupai..

     [+] [-]

, 2022-05-20 15:06, pirms 2 gadiem
cik saprotu, minusu licejus pie mana iepriekseja komentara, apmierina, ka starp mums ir putlera pakaljas bucotaji