Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Vaņinam minimāls zaudējums pret ČL astotdaļfinālisti "Basel"

Rolands Eliņš

Vaņinam minimāls zaudējums pret ČL astotdaļfinālisti "Basel"
Andris Vaņins
Foto: fc-sion.ch

Andris Vaņins Šveices Superlīgā aizvadījis spēli pret Čempionu līgas astotdaļfinālu sasniegušo „Basel”, un viņa „Sion” zaudēja tikai 0:1.

„Basel” arī šajā sezonā ir pārliecinoša līdere Šveices čempionātā, bet Čempionu līgā parūpējās par slavenās „Liverpool” izkrišanu. Spēlē pret „Sion” Bāzeles futbolistiem izdevās Andri Vaņinu pārspēt 34. minūtē, taču turpinājumā Latvijas vārtsargs nostāvēja sausā. Tiesa, arī „Sion” vārtus neguva un zaudēja 0:1.

„Sion” vēl saglabā sesto vietu turnīrā, taču „Grasshoppers” tikai par punktu mazāk un viena spēle rezervē, savukārt Edgara Gaurača pārstāvētā „Aarau” nu jau sešus punktus atpaliek no priekšpēdējās vietas un palēnām tuvojas izkrišanai uz otro līgu.

Savas cerības ielauzties Čehijas vadošajā divniekā, kas iegūs vietu Čempionu līgā, mazinājusi „Jablonec” ar Valēriju Šabalu ierindā. Izbraukumā pret Prāgas „Dukla”, kas ieņem piekto vietu čempionātā, ciests zaudējums ar 0:1. Šabala laukumā devās tikai 69. minūtē, kad rezultāts jau bija atklāts, un glābt komandu viņam neizdevās.

Grieķijā no izkrišanas turpina mēģināt glābties „Ergotelis” ar Kasparu Gorkšu ierindā. Šodien gūta minimāla uzvara 1:0 pār „Skoda Xanthi”, kas kopvērtējumā ir septītajā vietā. Vienīgos vārtus „Ergotelis” guva ar 11m soda sitienu, bet Gorkšs bija laukumā no pirmās līdz pēdējai minūtei. Komandu nu sakrājusi 31 punktu sezonā, bet pēdējā „drošajā” vietā esošā „Platanias” šobrīd var lepoties ar 34 punktiem un vienu spēli rezervē.

Polijas Ekstraklasē Igors Tarasovs atkal bija „Jagiellonia” sākumsastāvā un aizvadīja visas 90 minūtes pret „Piast”. Izdevās izcīnīt uzvaru 2:1 un saglabāt trešo pozīciju, savukārt Denisa Rakela „Cracovia” nespēja pieveikt „Pogon” un zaudēja 0:1. Rakels nospēlēja visas 90 minūtes, savukārt „Pogon” sastāvā Vladimirs Kamešs palika rezervē. „Cracovia” līdz ar to zaudējusi cerības ielauzties labāko astotniekā, bet „Pogon” ir septītajā vietā.

Polijas pirmajā līgā Maksims Rafaļskis bija „Suwalki” sākumsastāvā un palīdzēja ar 2:1 pieveikt „Sandecja”. Uzvaras vārti tika gūti 86. minūtē un tieši pēc tiem Rafaļskis tika nomainīts.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja