Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

papildināts Nadals trīs setos uzveic Dimitrovu, Foņīni turpina pārsteigt

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Nadals trīs setos uzveic Dimitrovu, Foņīni turpina pārsteigt
Vai Žo-Vilfrīds Tsonga spēs paveikt to, kas nebija pa spēkam Grigoram Dimitrovam?
Foto: Reuters/Scanpix

Spānijas tenisists Rafaels Nadals spējis izvairīties no sava pirmā zaudējumu Montekarlo "Masters 1000" turnīrā kopš 2003. gada. Nadals šodien ceturtdaļfinālā ar 6:2, 2:6, 6:4 uzveica Bulgārijas labāko tenisistu Grigoru Dimitrovu un rīt pusfinālā sacentīsies ar Žo-Vilfrīdu Tsongu. Tikmēr labu sniegumu parādīja itālietis Fabio Foņīni, kurš ar 7:6(0), 6:2 uzveica francūzi Rišāru Gaskē. Pusfinālā Foņīni pretinieks būs ranga līderis Novaks Džokovičs.

Abu vienīgajā līdzšinējā savstarpējā mačā 2009. gadā Roterdamā tobrīd 17 gadus vecais Grigors Dimitrovs uz telpu "hard" seguma spēja Rafaelam Nadalam atņemt vienu setu. Šodien viņam tas pats izdevās arī uz māla!

Pirmais sets gan par tādu notikumu attīstību gan neliecināja. Rafa pretinieku nobreikoja trīs reizes un uzvarēja ar 6:2. Kā tas bijis visās Nadala spēlēs šonedēļ, otrajā setā viņa līmenis manāmi krītās. Tā rezultātā Dimitrovs sestajā geimā ieguva breiku, kas pēc tam tika nostiprināts – 5:2. Nadals divās uzņemšanās pēc kārtas ar pasīvu tenisu no 0:30 nespēja iegūt breikbumbas, bet astotajā geimā savu servi nenoturēja no 40:0 pārsvara – otrais sets zaudēts ar 2:6!

Kopš savas iespaidīgās uzvaru sērijas Montekarlo (no 2005. gada), Rafa zaudējis tikai septīto setu šajos kortos. Pēdējo reizi tas notika 2011. gada pusfinālā pret Endiju Mareju. Montekarlo kortos setu pret Nadalu spējuši uzvarēt arī tādi tenisisti kā Rišārs Gaskē, Giljermo Korija, Rodžers Federers un Novaks Džokovičs. Nadals līdz šim Montekarlo setu nebija zaudējis agrāk par pusfinālu.

Apmākušies laika apstākļi nav Nadala sabiedrotie uz māla, tāpēc arī trešajā setā viņam klājās smagi. Dimitrovs vienā no seta posmiem pie savas serves uzvarēja 10 izspēles pēc kārtas, kamēr Nadals neko tādu nevarēja atļauties. Breikbumbu nebija līdz pat devītajam geimam, kurā pēc Dimitrova "forehand" sitiena tīklā pirmo ieguva Nadals. Bulgārs atbildēja ar labas serves un "forehand" kombināciju.

Nadals tūlīt ieguva otro iespēju, kas, pateicoties Dimitrova "bekhenda" sitienam tīklā, tika izmantota. Nadals izservēja maču, izvairoties no sava pirmā zaudējuma Montekarlo kopš 2003. gada – 6:2, 2:6, 6:4. Spītējot krampjiem, Dimitrovs ar fantastisku sitienu atspēlēja pirmo mačbumbu, taču uz ko vairāk nebija spējīgs. Spānis šajā turnīrā uzvarējis 45(!) spēles pēc kārtas. Nadala pretinieks pusfinālā būs Francijas pirmais numurs Žo-Vilfrīds Tsonga.

Francūža pretinieks Stanislass Vavrinka iepriekšējās divās spēlēs kopā zaudēja tikai piecus geimus (6:1, 6:1 pret Albertu Montanjesu un 6:1, 6:2 pret Endiju Mareju). Arī šodienas mača sākums liecināja par to, ka Šveices otrais numurs gūs vieglu uzvaru, taču Vavrinka neizmantoja savas iespējas un zaudēja trīs setos.

Tsonga pirmajā setā pieļāva ļoti daudz muļķīgu kļūdu, kamēr Vavrinka turpināja spēlēt tik pat labi kā vakar pret Mareju. Tā rezultātā Vavrinka pirmajā setā uzvarēja ar 6:2. Nākamie divi seti aizritēja pēc līdzīga scenārija – Vavrinka sākumā bija labāks, bet neizmantoja iespējas (bija arī breikbumbas), bet pēc tam zaudēja savu servi.

Otrajā setā tas notika Vavrinkas kļūdu rezultātā – ceturtais geims pabeigts ar divām dubultkļūdām pēc kārtas un norāvušos sitienu. Savukārt trešajā setā Tsonga breika iegūšanai lika lietā vairākus labus "forehand" sitienus. Ceturto reizi abu savstarpējās spēlēs bija nepieciešams maksimālais setu skaits, un Tsonga guva trešo uzvaru – 2:6, 6:3, 6:4.

Tsonga pirms šodienas bija zaudējis sešus "Masters 1000" ceturtdaļfinālus pēc kārtas. Pēdējo reizi tālāk viņš tika 2011. gadā Parīzē, kad ceturtdaļfinālā pret Novaku Džokoviču nebija jāspēlē serba izstāšanās dēļ. Pusfinālā Tsonga uzveica Džonu Isneru, bet finālā piekāpās Rodžeram Federeram. Tsonga šodien pirmo reizi iekļuva māla seguma "Masters 1000" pusfinālā.

Monako sacensībās par galveno pārsteigumu kļuvis Itālijas pārstāvis Fabio Foņīni, kurš pēc vakardienas uzvaras pār čehu Tomašu Berdihu nedomā apstāties. Šodien divos setos ar 7:6(0), 6:2 tika pārspēts francūzis Rišārs Gaskē.

Pirmā seta sākumā Foņīni panāca sev labvēlīgo 3:1, taču turpinājumā savu spēli "uzspieda" Gaskē, kurš atguva breiku un panāca 4:3 jau sev par labu. Iniciatīva jau bija pasaules devītās raketes rokās, kurš nedaudz vēlāk, pretiniekam servējot, panāca sev setbumbu. Foņīni uzbruka nekļūdīgi un to novērsa. Sets izšķīrās taibreikā, kurā francūzim variantu nebija - 7:0! Seta galotnē Foņīni kopumā guva 11 punktus pēc kārtas.

Otrajā partijā, skatītāju atbalstīts, itālietis spēlēja lieliski. 28 minūtēs Gaskē tika pārspēts ar 6:2. Pie savas serves Foņīni otrajā setā zaudēja vien divus punktus. Spēles panākuma atslēga gan bija cita - mačā kopā tika savākti 37 "vinneri" jeb tīri uzvarētas izspēles. ATP ranga 32. numurs kļuvis par pirmo Itālijas pārstāvi, kurš iekļuvis Montekarlo pusfinālā kopš 1995. gada (Andrea Gaudensi). Arī pašam Foņīni šī ir jauna virsotne karjerā tik augstas raudzes turnīrā. Paredzams, ka nākamnedēļ Fabio pirmo reizi ielauzīsies ATP reitinga TOP25.

Pusfinālā Fabio Foņīni pretī stāsies pasaules līderis Novaks Džokovičs. Šodien dienas noslēdzošajā spēlē viņš ar 6:4, 6:3 uzveica somu Jarko Nieminenu. Pirmajā setā serbs uzvaru nodrošināja vien pašā galotnē, breikojot pie 4:4. Spēles otro pusi Nole iesāka ar 3:0, bet setu pabeidza ar 6:3. No otrā seta deviņiem izspēlētajiem geimiem seši bija breiki. Džokovičs gan joprojām nerāda savu labāko sniegumu, kas viņa rītdienas pretiniekam varētu dot nelielas izredzes uz pārsteigumu.

Montekarlo vienspēļu pusfināli gaidāmi jau rīt no plkst. 14:00. Pirmie kortā dosies Nadals un Tsonga, bet pēc viņiem jau gaidāms Džokoviča un Foņīni duelis.

"Monte-Carlo Rolex Masters", "ATP Masters 1000" turnīrs Montekarlo

Ceturtdaļfinālu rezultāti

SpēleRezultāts
(1) Novak Djokovic – Jarkko Nieminen6:4 6:3
(3) Rafael Nadal – Grigor Dimitrov6:2 2:6 6:4
(6) Jo-Wilfried Tsonga – (13) Stanislas Wawrinka2:6 6:3 6:4
Fabio Fognini – (7) Richard Gasquet7:6(0) 6:2

     [+] [-]

, 2013-04-19 16:39, pirms 11 gadiem
Dimitrovs cīnījās slavējami.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-19 20:39, pirms 11 gadiem
Foņīnī? muhaā, vot tas ir slimi.

     [+] [-]

, 2013-04-19 20:46, pirms 11 gadiem
jā, Dimadima koefs no pirmā skata varētu liecināt, ka Rafa rauj pret Toniju. Spēle laba, nevelti Grigoru dēvē par mazo Federeru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-04-20 13:29, pirms 11 gadiem
fasans rakstīja: Nieminens ar labi cīnījās un Vavrinka ar. Foņīni iespējams apturēs Džokoviču, ja šādi turpinās un Novāks nav labākajā formā, ko pierādīja Miami un Indianvelsā. Likšu uz Foņīni, ja nu izdodas lielais ķēriens, gan man, gan Foņīni ar naudu un reitinga punktiem?
Autor vari pielikt, ka pēc šīs kārtas spēlētāji ir nopelnīja 123,8 tūkstošus eiro un 360 reitinga punktus.
Jā, Vavrinka bija labs, pirms mača un vēl 1.seta laikā domāju, ka noteikti būs 1/2fin.Un Džoko ar visu savainojumu parādīja, kā jāspēlē ar lieliskā formā esošu Nieminenu.Cerams, ka Delpo pirms nākamā mača (lai ar kuru tenisistu tas būtu) paskatīsies video,pret k o viņam jāiet kortā, un k ā šo pretinieku iespējams uzvarēt -protams pirmām kārtām jāizslēdz nejēdzīgais kļūdu daudzums.Fonīni mani pārsteidza - zināju, ka uz māla viņš ir labs , bet ka tiks līdz 1/2 fin. - neparedzēju gan