Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Mejo neturpinās līgumu ar "Mavericks" un kļūs par brīvo aģentu

Andrejs Siliņš

Mejo neturpinās līgumu ar "Mavericks" un kļūs par brīvo aģentu
Oudžei Mejo (pa labi), visticamāk, turpmāk vairs nespēlēs "Mavericks"
Foto: AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola Asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" aizsargs Oudžei Mejo nolēmis izmantot līgumā iekļauto spēlētāja iespēju neturpināt sadarbību ar klubu uz vēl vienu sezonu, līdz ar to 1. jūlijā kļūs par neierobežoti brīvo aģentu.

25 gadus vecais Mejo aizvadītajā sezonā Dalasas komandas rindās 82 mačos vidēji guva 15,3 punktus, atdeva 4,4 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,5 atlēkušās bumbas. "Iegūt ilgtermiņa [līgumu] man būtu labākais šajā situācijā," lēmumu neturpināt sadarbību ar "Mavericks", vismaz ar pašreizējiem nosacījumiem, skaidroja pats basketbolists. "Man jāaprunājas ar aģentu un tad redzēsim, kas no tā iznāks."

Mejo aģents ir slavenais Robs Pelinka, kura klientu sarakstā ir arī Kobe Braients un Kevins Durants.

2008. gada draftā Mejo ar trešo kārtas numuru izvēlējās Minesotas "Timberwolves", uzreiz aizmainot tiesības Memfisas "Grizzlies" organizācijai. Memfisā Mejo nospēlēja pirmās četras karjeras sezonas, bet 2012. gada vasarā parakstīja līgumu ar "Mavericks" pēc sistēmas 1+1 (spēlētāja opcija). Ja Mejo turpinātu sadarbību ar klubu, nākamajā sezonā tā ienestu 4,2 miljonu dolāru lielus ienākumus.

Karjeras laikā Mejo, kuru 2011. gadā uz desmit spēlēm diskvalificēja par steroīdu lietošanu, vidēji guvis 15,2 punktus, izcīnījis 3,4 bumbas zem groziem un atdevis 3,1 rezultatīvu piespēli.

Izmantotie resursi:
ESPN

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2013-04-19 18:49, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: Mavs paši vainīgi, paņems kkāds klubs, kas parasti balansēuz play-off robežas un tik play-offos
Mavs tur neko nevarēja iespaidot, Tu laikam kaut ko neesi pareizi sapratis. Mejo līgums bija pēc sistēmas 1+1 ar otro gadu pēc spēlētāja izvēles. Tā kā Mejo aizvadīja savu rezultatīvāko sezonu karjerā - viņa tirgus vērtība pieauga un bija skaidrs, ka viņš izvēlēsies nepagarīnāt līgumu un slēgt jaunu, kas noteikti jau būs par lielāku summu nekā esošais. Galīgi nav izslēgts, ka viņa jaunais līgums arī būs ar Mavs.

  +1 [+] [-]

, 2013-04-19 19:50, pirms 11 gadiem
maz piespēļu