Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:138, Did:0, useCase: 3

M.Dukurs: "Vasarā daudz netrenējos, tāpēc negaidīju tik veiksmīgu sezonu"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

M.Dukurs: "Vasarā daudz netrenējos, tāpēc negaidīju tik veiksmīgu sezonu"
Pasaules kausa laureāti - Tomass Dukurs, Martins Dukurs, Aksels Jungs

Pēdējo divu gadu Latvijas labākais sportists Martins Dukurs (30) ieguvis skeletona Pasaules kausu jau sešus gadus pēc kārtas. Pēcolimpiskā sezona vēl nav galā, jo martā sākumā vēl jācīnās pasaules meistarsacīkstēs. Mūsu izcilnieks atzīst, ka par izredzēm pasaules čempionātā varēs spriest pēc treniņiem sacensību trasē.

"Šī bija laba sezona, pat ļoti laba. Nebiju gaidījis, ka tā izvērtīsies tik veiksmīga. Esmu ļoti apmierināts, it īpaši, ar fizisko gatavību, jo vasarā sevišķi daudz nebiju trenējies. Daudz kas tika atstrādāts sezonas gaitā, domāju, ka tas bija galvenais, un kaut kas no tā arī sanāca," saka latvietis.

Pasaules čempionāts Vinterbergā (Vācija) risināsies no 26. februāra līdz 8. martam. Vīriešu sacensības notiks otrajā nedēļā - četri braucieni ieplānoti 5.-6.martā.

Pēdējo sešu sezonu planētas skeletona līderis gaidāmajā pasaules čempionātā būs galvenais favorīts, taču savu mērķi viņš pagaidām nekonkretizē. "Jāskatās, kā būs treniņos [Vinterbergā] - tad jau varēs izdarīt kādus secinājumus, ar ko var rēķināties. Piemēram, Pasaules kausa pēdējā posmā Sočos jau treniņos redzēju, ka Saša Tretjakovs iet uz pirmo laiku. Īpaši nebija variantu ar viņu konkurēt," atzīst Martins Dukurs. "Pirms pasaules čempionāta mēs [ar brāli Tomasu] gandrīz divas nedēļas pavadīsim mājās un gatavosimies Siguldas trasē. Strādāsim pie fiziskās sagatavotības un uz ledus."

PK sezonas noslēguma kopvērtējums skeletonā

#skeletonists (valsts)punkti
1.Martins Dukurs (Latvija)1770
2.Tomass Dukurs (Latvija)1526
3.Aksels Jungs (Vācija)1408
4.Metjū Antuāns (ASV)1272
5.Dominiks Pārsons (Lielbritānija)1232
6.Sunbins Juns (Dienvidkoreja)1218
7.Aleksandrs Tretjakovs (Krievija)1214

izmantotie resursi:
www.rsport.ru

  -1 [+] [-]

, 2015-02-19 15:46, pirms 9 gadiem
Paaudžu maiņa iezīmējas. Kopvērtējumā nākamais olimpiskais čempions par 4 punktiem apsteidzis esošo olimpisko čempionu.

  -2 [+] [-]

, 2015-02-19 16:12, pirms 9 gadiem
M rakstīja: Paaudžu maiņa iezīmējas. Kopvērtējumā nākamais olimpiskais čempions par 4 punktiem apsteidzis esošo olimpisko čempionu.
Visticamāk, ka kāds no krieviem būs otrais un M. Dukurs trešais.

Var vilkt paralēles ar šo sportistu, kurš dominēja PK kopvērtējumā, BET PČ un OS- gāja švakāk.

Markus Prock - Wikipedia, the free encyclopedia

  +1 [+] [-]

, 2015-02-19 16:45, pirms 9 gadiem
Skaisti jau skan virsraksts, bet, cik atceros, Martins pec Sociem teica, ka daudz laika atpusties nav, jo atstaks treninus atrak par lielako dalu konkurentu.

     [+] [-]

, 2015-02-20 09:08, pirms 9 gadiem
Ernijzz rakstīja: Skaisti jau skan virsraksts, bet, cik atceros, Martins pec Sociem teica, ka daudz laika atpusties nav, jo atstaks treninus atrak par lielako dalu konkurentu.
Nu pec Sociem jau bija pavasaris, taa jau cita lieta