Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Savainojumu mocītā Minesota cīnīsies pret Hārdenu un "Rockets"

Savainojumu mocītā Minesota cīnīsies pret Hārdenu un "Rockets"
Džeimss Hārdens
Foto: AFP

Šonakt pulksten 3.00 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārajā turnīrā tiks aizvadīta spēle Minesotā, Target Center basketbola arēnā, kur vietējā "Timberwolves" mērosies spēkiem ar Džeimsa Hārdena pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" vienību. Šī būs otrā no trijām abu vienību savstarpējām spēlēm šīs sezonas regulārajā turnīrā.

Minesotas "Timberwolves" (bilance 16-20, 10.vieta Rietumos) šobrīd ir neapskaužamā situācijā, jo komandai savainojuma dēļ nevar palīdzēt tās pēdējo sezonu līderis Kevins Lavs un tā pēdējos mačos ir piedzīvojusi piecus zaudējumus pēc kārtas. Gaidāmajā naktī savainojumu nomocītajai vienībai būs jācīnās pret sešus zaudējumus pēc kārtas piedzīvojušo Hjūstonas "Rockets" (21-20, 9.v. Rietumos).

"Timberwolves" līderis Lavs pirmssezonā gūtā labās rokas lūzuma dēļ izlaida divarpus nedēļas sezonas sākumā. Tādu pašu savainojumu spēka uzbrucējs guva 3.janvāra mačā pret Denveras "Nuggets". Par spīti Lava traumai, Minesota tajā spēlē svinēja uzvaru ar 101:97.

Kopš mača pret Denveru "Timberwolves" vienība aizvadījusi septiņas cīņas, no kurām sešās ciests zaudējuma rūgtums ar vidēji 16 punktu deficītu. Ceturtdienas spēlē pret Losandželosas "Clippers", kad "Timberwolves" cieta sakāvi ar 77:90, kvadricepsa savainojumu guva Minesotas centrs Nikola Pekovičs. Pēc pēdējām pārbaudēm konstatēts, ka serbs traumas dēļ nevarēs palīdzēt savai komandai septiņas līdz desmit dienas.

Aleksejs Šveds, kurš vidēji mačā gūst 10,7 punktus, tāpat kā Pekovičs, ceturtdienas maču pameta pēc savainojuma gūšanas. Šveds vienā no spēles epizodēm izmežģīja potīti.

Neieskaitot Lavu, Pekoviču un Švedu, arī vēl citus "Timberwolves" spēlētājus pašlaik nomoka savainojumi. Čeisu Badingeru, Brendonu Roju, Džošu Hovardu un Malkolmu Lī nomoka ceļgala savainojumi. Piektdien Minesotas komandas koptreniņā piedalījies vien septiņi basketbolisti.

Minesotas vienības atbalstītajiem, šķiet, vienīgais iepriecinošais notikums pēdējo divu nedēļu laikā ir Rikija Rubio atgriešanās komandas pamatpieciniekā. Spānis, kurš pēc pērn gūtā ceļgala krustenisko saišu savainojuma pirmo spēli šosezon aizvadīja pirms mēneša, 15.decembrī, pamazām sāk uzlabot sniegumu un atgūt tādu sportisko formu, kādu viņš bija sasniedzis pirms smagā savainojuma iegūšanas. Rubio ceturtdienas spēlē pret "Clippers" guva četrus punktus (metieni no spēles - 2/9) un atdeva sešas rezultatīvas piespēles. Kopš atgriešanās ierindā saspēles vadītājs 11 mačos vidēji guvis 3,8 punktus un atdevis 4,7 rezultatīvas piespēles.

Tikmēr "Rockets" vienībai ir savas problēmas, ar kurām jātiek galā. Komanda pēdējo uzvaru guva pirms vairāk nekā nedēļas, kad 8.janvāra cīņā tika pieveikta Losandželosas "Lakers" (125:112). Kopš tās spēles hjūstonieši cietuši sešas neveiksmes pēc kārtas, gūstot vidēji 95,7 spēlē, kas ir par 9,4 punktiem mazāk nekā visās iepriekšējās šīs sezonas spēlēs.

"Rockets" vienība pēdējo reizi septiņos mačos pēc kārtas zaudēja 2006.gada janvārī. Pēdējo no sešiem zaudējumiem Hjūstonas klubs cieta piektdien, kad Indianā ar 95:105 tika atzīts "Pacers" pārākums. "Rockets" basketbolisti kopumā spēlē pieļāva 18 kļūdas, kā arī zaudēja cīņu par atlēkušajām bumbām (36:41).

Piektdienas mačā Omers Asiks sasniedza karjeras rekordu gūtajos punktos. Centrs guva 22 punktus, kā arī izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, savukārt Džeimss Hārdens guva 17 punktus. Jāatzīmē fakts, ka pirms tam 22 spēlēs pēc kārtas Hārdens bija guvis vismaz 20 vai vairāk punktus. Aizsargam pēdējos divos mačos nav sekmējies ar metienu realizāciju, jo no spēles realizēti tikai 10 no 42 izmestajiem metieniem.

Abu vienību šīs sezonas pirmajā cīņā, kas 26.decembrī norisinājās Minesotā, pārāka ar 87:84 izrādījās "Rockets" vienība. Hārdens tajā spēlē guva 30 punktus, bet Čendlers Pārsons pievienoja 12 punktus, sešas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Minesotiešu rindās ar 18 gūtajiem punktiem rezultatīvākais bija Džei Džei Barea.

Izmantotie resursi:
NBA.com

Kura vienība pārtrauks zaudējumu sēriju?

  • 7

  • 35


  +4 [+] [-]

, 2013-01-19 19:40, pirms 11 gadiem
Teikšu tā, Hārdens un co vnk noskries vilkus!

  -1 [+] [-]

, 2013-01-19 20:01, pirms 11 gadiem
Kāpēc šāds raksts? SC kļuvuši par kādu skrupulozu NBA apskatnieku kantori? Atbildi, protams, negaidu

Par voleja izlases gaitām tā minimāli. Par "target center" vakara big eventu gan uzrakstam.

  -1 [+] [-]

, 2013-01-19 21:45, pirms 11 gadiem
Gribat nopelnīt.... Lieciet uz Rockets....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja