Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2912, Did:0, useCase: 3

Vācijas futbola vadība izsaka uzticību trenerim Lēvam arī pēc zaudējuma 0:6

Rolands Eliņš

Vācijas futbola vadība izsaka uzticību trenerim Lēvam arī pēc zaudējuma 0:6
Joahims Lēvs. Foto: imago images/Eibner/Scanpix

Vācijas Futbola asociācijas (DFB) izlases direktors Olivers Bīrhofs publiski izteica ticību izlases galvenā trenera Joahima Lēva darbam, neskatoties uz to, ka vakardienas Nāciju līgas izšķirošajā spēlē ar 0:6 tika ciests zaudējums pret Spānijas izlasi.

Vācijas futbola izlase vakardien cīnījās par pirmo vietu savā grupā, kas būtu ļāvis iekļūt Nāciju līgas finālturnīrā, taču spēle sanāca ļoti vienpusēja, Spānijai triumfējot ar 6:0. Tas ir Vācijas visu laiku lielākais zaudējums oficiāla turnīra spēlē, kā arī lielākais zaudējums vispār kopš 1931. gada, kad ar tādu pašu rezultātu pārbaudes mačā tika zaudēts Austrijai.

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Joahims Lēvs, kurš aizveda izlasi līdz pasaules čempiones titulam 2014. gadā un vada to 14 gadu garumā, jau iepriekš bija izpelnījies plašu kritiku. Vācijas izlase viņa vadībā PK2018 finālturnīrā spēlēja vāji un neizkļuva no grupas, un tikai loģisks bija viņam preses konferencē uzdotais jautājums par savu palikšanu trenera amatā: "Vai man jāuztraucas par savu amatu? Tas ir jautājums, uz ko atbildi var sniegt citi."

Galvenais no "citiem" ir izlases direktors Olivers Bīrhofs, kurš pēc spēles publiski sniedza DFB nostāju, norādot, ka Lēvs joprojām saglabā federācijas uzticību: "2014. gadā Pasaules kausā Brazīlijas izlase pret mums laukumā sabruka (Vācija uzvarēja pusfinālā ar 7:1), un šoreiz tas notika ar mums. Ceru, ka tas bija izņēmuma gadījums. Joprojām uzticamies Lēvam, šodien aizvadītā spēle to nav mainījusi."

"Izlases līmenī ir jādomā un jāvērtē plašākā mērogā," turpināja Bīrhofs. "Sniegums jāanalizē no turnīra uz turnīru, nevis pēc atsevišķām spēlēm. Mēs vēlamies, lai maksimums tiktu paveikts nākamā gada Eiropas čempionāta finālturnīrā."

Jāpiemin, ka Lēva līgums ar Vācijas izlasi ir paredzēts līdz 2022. gadam, kad notiks nākamais Pasaules kausa finālturnīrs.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/germany...

     [+] [-]

, 2020-11-18 14:14, pirms 3 gadiem
gitļer kaput!l

     [+] [-]

, 2020-11-18 16:40, pirms 3 gadiem
Andoras treneris arī saglabās amatu pēc zaudējuma 0-5

     [+] [-]

, 2020-11-18 16:45, pirms 3 gadiem
Nav ko māžoties, mums Dainis līdz 2040.gadam jāparaksta.
Joahims, salīdzinot ar Daini nav sasniedzis neko.

     [+] [-]

, 2020-11-18 17:40, pirms 3 gadiem
Man patika frāze, ka sniegums jāanalizē no turnīra uz turnīru, nevis pēc atsevišķas spēles. Tātad mūsējo uzvara pret Andora izlases panākumos netiek ieskaitīta!