Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Bertāns un "Wizards" uguņo pēdējā ceturtdaļā, bet no zaudējuma neizglābjas

Rolands Eliņš

Bertāns un "Wizards" uguņo pēdējā ceturtdaļā, bet no zaudējuma neizglābjas
Dāvis Bertāns. Foto: AFP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā Dāvja Bertāna pārstāvētā Vašingtonas „Wizards” cieta kārtējo zaudējumu, viesos ar 121:125 piekāpjoties Orlando „Magic”. Bertāns iemeta piecus tālmetienus, trīs no tiem pēdējā ceturtdaļā.

Dāvis Bertāns nospēlēja 33 minūtes (sezonas lielākais spēles laiks) un iemeta 15 punktus (3p. 5/11). Viņam arī astoņas atlēkušās bumbas, viena rezultatīva piespēle un divas pārtvertas bumbas. Latviešu uzbrucējam arī četras piezīmes, viena kļūda un komandas pārliecinoši labākais +/- rādītājs plus 11. Šī bija trešā reize šosezon, kad Bertāns iemetis vismaz piecus trejačus, bet kopumā viņš vidēji spēlē trāpījis tieši trīs tālmetienus (33 trejači 11 spēlēs).

„Wizards” šis bija sezonas astotais zaudējums aizvadītajās 11 spēlēs, kamēr „Magic” uzlaboja savu bilanci līdz 6-7. „Wizards” šī bija trešā spēle izbraukumā pēc kārtas un jau piektā spēle pēc kārtas, kurā „Wizards” neprata savus pretiniekus noturēt zem 110 gūto punktu robežas.

„Magic” jau spēles ievadā uzņēmās iniciatīvu un pārņēma vadību, taču savainojuma dēļ palika bez Maikla Kārtera-Viljamsa. Spēli atstāja arī cits „Magic” rezervists Dīdžejs Ogastīns, taču viņš varēja atgriezties laukumā. Ar Melnkalnes centru Nikolu Vučeviču priekšgalā Orlando pirmajā puslaikā uzvarēja ar 61:52.

Bertāns pirmajā ceturtdaļā aktīvi pacīnījās zem groziem, taču savus metienus netrāpīja. Līdz saviem pirmajiem punktiem viņam bija jāpaciešas līdz otrās ceturtdaļas vidum, kad viņš trāpīja ātru tālmetienu, kam drīz vien sekoja vēl viens precīzs trejacis. „Wizards” otrajā puslaikā turpināja nestabili spēlēt aizsardzībā, un arī Bredlija Bīla rezultatīvā spēle nepalīdzēja samazināt atstatumu.

Pēdējā ceturtdaļā Bertāns netrāpīja savus pirmos divus tālmetienus, un „Wizards” uz brīdi nokļuva par 18 punktu iedzinējos. Viss liecināja, ka intriga mača beigās netiks novērota, taču pēc tam sekoja Bertāna trīs precīzi tālmetieni, un Dāvis trīs minūtes pirms beigām pievilka „Wizards” jau līdz 105:112. Sekoja pamatīga uguņošana abu komandu izpildījumā, nākamo divu minūšu laikā kopā gūstot 16 (!) punktus, visus ar metieniem no spēles. Trīs tālmetienus šajā laika sprīdī trāpīja Bīls, bet Bertāns veiksmīgi nospēlēja aizsardzībā, piespiežot francūzi Evanu Furņjē nostaigāt.

„Wizards” uz brīdi bija pietuvojusies līdz minimumam (116:117), taču pēc tam pie -3 Bīls kļūdījās piespēlē. Bijušais drafta pirmais numurs Markels Fulcs pārtvēra bumbu un guva divus punktus, turklāt sods tika fiksēts Bertānam. „Magic” izdevās nosargāt uzvaru ar 125:121, neskatoties uz to, ka pēdējā ceturtdaļā „Wizards” guva 44 punktus.

„Wizards” sastāvā ar 34 punktiem labākais bija Bīls, kuram arī astoņas rezultatīvas piespēles. 21 punktu pievienoja Sīdžejs Mailzs, bet komanda kopumā trāpīja 19 tālmetienus. Orlando rindās 30 punkti, 17 atlēkušās bumbas Vučevičam, bet 25 punktus iemeta Furņjē. Fulcs ar 18 punktiem uzstādīja savas NBA karjeras rekordu.

Izmantotie resursi:
The official site of the NBA | NBA.com

     [+] [-]

, 2019-11-18 03:58, pirms 4 gadiem
Otrais lielākais spēles laiks komandā aiz Bīla.

     [+] [-]

, 2019-11-18 08:51, pirms 4 gadiem
Dāvis labs zaudētā spēlē viņam +/- ir +11 . Tas daudz ko ko izsaka.
Bīls gan nesaprotami daudz tiek turēts laukumā 40 no 48 minūtēm OMG

  +1 [+] [-]

, 2019-11-18 09:17, pirms 4 gadiem
Izmetot spēlē tik pat, cik Hārdens vidēji, Dāvim būtu pat vairāk punktu nekā viņam . Bet, ja nopietni, tiešām gribētos no Dāvja redzēt kaut ko vairāk uzbrukumā. Viņš var! Bet, nu, acīmredzot dara precīzi to, ko liek treneris.

     [+] [-]

, 2019-11-18 12:11, pirms 4 gadiem
Laba spēle Dāvim. Un man ļoti patīk epizodes, kad blakus spēlē 2 garie baltie puiši - Dāvis un Vāgners, šeit nav nekādu šaubu par ķīmiju viņu starpā. Lai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2019-11-18 13:29, pirms 4 gadiem
Ik pa laikam pamatpiecinieks spēli iesāk vāji. Arī šoreiz tā bija. Pēc septiņarpus minūtēm jau ielaisti 22 punkti un -11. Nespēja nosegt ne Vuceviču, ne Furņjē, ne Fulcu, bet uzbrukumā - katrs pa sevi. Piekrītu, ka Dāvim un Vāgneram ir laba savstarpējā sapratne, un atdeve aizsardzībā ir daudz lielāka. Dāvim pirmie 2 tālmetieni stipri garām, tie gan nebija ierastie catch&shoot. Bet otrajā ceturtdaļā pārītis iekrita, un pēdējā vēl par vienu vairāk. Jā, arī Bīlam spēles beigās īsā brīdī iekrita 3 3p., bet brīdi vēlāk pie -3 muļķīga kļūda uzbrukumā, un Orlando beigas noturēja. Savā ziņā, Wizards ir līdzīga Nets - ir potenciāls, kuru nevar/negrib(?) realizēt, un ir spēlētājs, kurš no bumbas šķirsies tikai izņēmuma gadījumos - Bīls/Īrvings. Ja komanda prastu izmantot Dāvi uzbrukumā, tad iemesto 3p.skaits būtu krietni lielāks nekā šobrīd - 33/11 spēlēs. Bet ir Bīls, Tomass un "prospekts" Hačimura. Katrā ziņā, šogad noteikti būs arī personiskie rekordi.

     [+] [-]

, 2019-11-18 14:37, pirms 4 gadiem
kafka rakstīja: Ik pa laikam pamatpiecinieks spēli iesāk vāji. Arī šoreiz tā bija. Pēc septiņarpus minūtēm jau ielaisti 22 punkti un -11. Nespēja nosegt ne Vuceviču, ne Furņjē, ne Fulcu, bet uzbrukumā - katrs pa sevi. Piekrītu, ka Dāvim un Vāgneram ir laba savstarpējā sapratne, un atdeve aizsardzībā ir daudz lielāka. Dāvim pirmie 2 tālmetieni stipri garām, tie gan nebija ierastie catch&shoot. Bet otrajā ceturtdaļā pārītis iekrita, un pēdējā vēl par vienu vairāk. Jā, arī Bīlam spēles beigās īsā brīdī iekrita 3 3p., bet brīdi vēlāk pie -3 muļķīga kļūda uzbrukumā, un Orlando beigas noturēja. Savā ziņā, Wizards ir līdzīga Nets - ir potenciāls, kuru nevar/negrib(?) realizēt, un ir spēlētājs, kurš no bumbas šķirsies tikai izņēmuma gadījumos - Bīls/Īrvings. Ja komanda prastu izmantot Dāvi uzbrukumā, tad iemesto 3p.skaits būtu krietni lielāks nekā šobrīd - 33/11 spēlēs. Bet ir Bīls, Tomass un "prospekts" Hačimura. Katrā ziņā, šogad noteikti būs arī personiskie rekordi.
Visi jau gaida Vola atgriešanos un tad sāks komandas būvēšanu. Hačimura nav slikts, bet ļoti nestabils. Vēl imponē Braiants ar savu kaujassparu, tāds Grīna variants no GSW. kad parādīsies Vola smadzenes var cerēt, ka sanāks kas jēdzīgs.

     [+] [-]

, 2019-11-18 15:18, pirms 4 gadiem
Spurs arī neiet diži labāk, agrāk tik spēcīgā komanda slīd arvien zemāk

  +1 [+] [-]

, 2019-11-18 15:54, pirms 4 gadiem
lacis67 rakstīja: Spurs arī neiet diži labāk, agrāk tik spēcīgā komanda slīd arvien zemāk
Tā viņiem karma par Dāvja aizmainīšanu. Šonakt Dallasa ar viņiem spēlē, redzēs, kā KP ies pret Oldridžu

     [+] [-]

, 2019-11-18 15:58, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Visi jau gaida Vola atgriešanos un tad sāks komandas būvēšanu. Hačimura nav slikts, bet ļoti nestabils. Vēl imponē Braiants ar savu kaujassparu, tāds Grīna variants no GSW. kad parādīsies Vola smadzenes var cerēt, ka sanāks kas jēdzīgs.
Visticamāk, ka Vols atgriezīsies tikai nākamsezon. Bīls pagājušajā spēlē guva 10 000-to punktu Wizards karjerā. Dāvis tviterī viņu apsveica, uz ko Bīls atbildēja:" Thanks brother!! Shooters shoot". Cerams, ka tagad piespēles dos biežāk. Šķiet, ka Wizards ir lielākas iespējas pacīnīties par plejofiem nekā Spurs, tikai pagaidām iespējas tiek izniekotas.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-18 16:48, pirms 4 gadiem
kafka rakstīja: Visticamāk, ka Vols atgriezīsies tikai nākamsezon. Bīls pagājušajā spēlē guva 10 000-to punktu Wizards karjerā. Dāvis tviterī viņu apsveica, uz ko Bīls atbildēja:" Thanks brother!! Shooters shoot". Cerams, ka tagad piespēles dos biežāk. Šķiet, ka Wizards ir lielākas iespējas pacīnīties par plejofiem nekā Spurs, tikai pagaidām iespējas tiek izniekotas.
Viņi ļoti nestabili. Brīžiem prieks skatīties, tas pats basketbola Osaka-Hačimura labi spēlē, brīžiem - gatavais strītbols. Bija iespēja - šodien mierīgi paskatīju nakts spēli NBAHD 4/4 - normāli. Dāvis daudzveidīgāks un komandā redzamāks, nekā Spurs. Lai veicas!

     [+] [-]

, 2019-11-18 18:53, pirms 4 gadiem
Izrādās, ka kaut kādā uzbrukuma statistikā Wizards ir labākā komanda NBA - viņiem esot 113,2 punkti pie 100 epizodēm, kad bumba ir viņu rīcībā. Toties aizsardzībā - 29. vieta. Ir kur augt